| Frank51 a întrebat:

Salut, am pățit o chestie interesantă laughing

Deci azi am fost la sală pe la 7:30, pe la 8:30 am terminat antrenamentul(piept-triceps), fix după am început să beau din shake, în care aveam 2.5 porții de proteine(undeva la 75gr), spre casa venind pe jos am băut încet tot shakeul. Ajung în cameră, încep să văd stele verzi, amețesc și simt că-mi sar ochii din cap, pare că am tensiune laughing voi ați mai pățit? O fi de la proteine? (deși înainte am mai băut deodată 2 porții și n-am avut nimic).

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde ce a mai avut acel shake. Proteinele nu fac rau, chiar fac bine, ajuta organismul sa e repare dupa efort. De aceea sunt indicate, pentru o recuperare mai rapida. Dar dac ashake-ul a fost cu ciocolata, e o explicatie. Ciocolata are teobromina, o surata a cofeinei, asemanatoare cu ea. Ea poate sa ridica tensiunea. Eu uneori fac tensiune mica, si daca maninc putina ciocolata, mi-o ridica la nivelul normal.

| Frank51 explică (pentru cristi202):

Shakeul a conținut
200ml extract din ovăz
200ml bautură de ovăz cu aroma de vanilie
200ml lapte cu 1.5% grasime
100gr praf(75gr proteine 25gr carbo)
Proteinele au aroma de ciocolată, o fi din cauza asta? Înainte n-am pățit.

| CP16 a răspuns (pentru Frank51):

Foarte multa proteina in raport cu carbo, corpul nu poate sintetiza atata proteina la o masa si ca prin urmare ai stricat proteina cam degeaba pot spune.
baga dupa antrenament si niste carbohidrati simpli; zahar, glucoza de la magazin sau cum se mai numeste dextroza. nu mai mult de 50 de g si asta doar dupa antrenament.

| cristi202 a răspuns (pentru Frank51):

Daca culoarea shake-ului a fost ciocolatie, ca a cafelei cu lapte, e posibil. Dar daca e asa, trebuie sa ai mare grija la perioada de odihna, somnul sa fie somn, alimentatia la fel. Pentru ca e un factor care nu ar trebui sa influenteze cu nimic starea ta, decat in conditii speciale (oboseala, stress, etc).