| TheSeventhSin a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare pentru cine mai cumpara de la MyProtein.
Nu m-am apucat inca de sala dar inainte de asta as vrea sa iau ceva vitamine de la ei pentru ca mai tot timpul ma simt obosit si fara energie.
Ce vitamine imi recomandati? Am auzit ca e foarte bun "Omega 3-6-9" "Zinc" si "Multivitamine pentru vegani A-Z" (cam asta ma gandeam sa iau ca vitamine dar ziceti-mi si voi o parere).
De altfel mai vreau sa-mi cumpar mici chestii (pentru ca am vazut ca au ei acum un cod de reducere de 42%) si anume "Fulgi de Ovăz 100% - 2.5kg" - care sunt cu tot cu reducere 23 de lei (si aici ma gandeam daca chiar merita sau nu ca eu de obicei cumpar de la lidl fulgi de ovaz, desi i-as incerca si pe acestia), "FlavDrops™ - 50ml - Ciocolata" - deci eu nu am fost niciodata la sala, nu am tinut regimuri sau mai stiu eu ce dar am auzit ca pot face un terci de ovaz cu lapte, banane etc si cica ar fi bun acest FlavDrops pentru un plus de aroma (si ca tot a venit vorba daca stiti ceva retete bune de terci de ovaz sunt bine venite, de obicei prefer sa fie ceva cu banane si/sau ciocolata), "
Crema tartinabilă proteică" - ma gandeam ca pot sa-mi pun pe paine (nu prea mananc paine de fel dar am auzit ca cea neagra e mult mai bun ca si nutrienti decat cea alba) cu banane. "Sirop fără zahăr" - ma gandeam ca e foarte bun pentru clatite (eu mi le fac din ovaz, oua, esenta, bicarbonat si lapte) si ultimul lucru la care sunt cam indecis este "Unt de arahide 100% natural - Cocos - Moale" - nu stiu cum o fii dar prin recenzii ziceau ca e foarte bun acest unt de arahide.
Si ca o mica chestie pana ma duc la sala am inceput sa fac exercitii fizice acasa.
Am 22 de ani si sunt subponderal (imi trebuie cam vreo 10 kg) dar nu prea imi vine sa mananc, exista ceva pastile sa ma faca sa vreau sa mananc mai mult? Din ce am mai auzit se pot face la blender smoothie-uri cu multe calorii dar mai toti pun pudra proteica sau ceratina si eu as prefera sa nu (Aveti ceva retete fara pudra?)
Am scris o groaza laughing ma mir daca are cineva timp sa citeasca atata.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Vitaminele îți dau energie cam spre deloc și vorbesc la modul general. Fac atletism și sala de ceva timp și am încercat o grămadă de suplimente de-a lungul a câțiva ani și am ajuns la concluzia că ori sunt apa de ploaie (adică nu le simți) ori nu sunt atât de necesare pe cât încearcă producătorii de suplimente sa te facă să crezi. Vitaminele pe care le-ai menționat au 60 capsule cu 2 pe zi, deci îți ajunge o lună. Nu pot să-mi fac o părere legata de vitaminele alea pentru că nu le-am încercat, dar știu că myprotein e o firma din Anglia cam pe la coada listei de branduri din UK, mai sunt pe acolo branduri mult mai bune care fac suplimente gen Grenade, NutritionX așa că dacă vrei să iei suplimente ia de la o firmă mai bună gen Weider, Dymatize, Universal etc. Eu personal vitamine iau Vitamax clasic sau Jamieson multi100. Astea sunt niste vitamine obișnuite pe care le găsești la farmacie, fac același lucru ca niste vitamine recomandate pentru sala.
Mai ziceai ceva de Zinc. Zincul este un mineral bun zic eu. Niciodată nu o să-ți asiguri necesarul din alimentație pentru că e foarte greu de obținut, așa că e ok sa suplimentezi. E bun pentru imunitate și crește secretia de testosteron (mai mult testosteron= potenta mai bună și creștere mai buna în masă musculară). Dar dacă iei multivitamine nu are rost sa iei și zinc separat pentru că ele conțin suficient zinc. Sunt mai multe tipuri de zinc, chelat etc.nu are rost sa intru in detalii, caută pe net care e cel mai bun tip și ia-ți daca ai nevoie.
Omega 3-6-9...despre ăsta ce sa îți zic. Nu sunt fan, dar dacă iei in combinația asta de regulă găsești o cantitate prea mica de substanță ca sa simți vreun efect benefic. În general mai bine iei omega3 și atât. E bun pentru inflamație, un fel de analgezic natural, e bun pentru creier. Se spune că un puști din Norvegia a căzut cu skateboardul și s-a lovit nasol la cap, iar datorita faptului că lua omega3 a scăpat cu bine fara sechele comparativ cu o persoană care ar fi suferit același accident și nu ar fi consumat omega3. Daca iei omega3 ia de la o firmă cunoscuta care se ocupa cu asta de mult gen de la Lysi, Mollers.
Ca începător poți să-ți iei doar niste proteine din zer(whey) asta daca nu consumi suficiente fripturi sau alte surse de proteine pe zi (1. 5grame proteine înmulțit cu greutatea ta ca sa afli necesarul zilnic), multivitamine și mâncare la greu apoi vezi cum ți-a mers așa. Cheltui destul de putini bani așa și nu are rost sa iei fulgi de ovăz sau ce ziceai. Ca începător nu ai nevoie de multe suplimente pentru că vei creste oricum în masă, important e sa mănânci. Daca ca începător iei toate suplimentele din lume și nu știi sigur daca te ajuta sau nu e doar pierdere de bani mai ales că majoritatea sunt apa de ploaie. Singurele suplimente eficiente pe care le-am încercat au fost: whey, creatina, multivitamine, niste plante și încă ceva de care nu-ți pot spune pentru că nu vreau să îți zic toate secretele. laughing

| TheSeventhSin explică (pentru RobertMoon):

Foarte interesant. multumesc pentru informatii!

2 răspunsuri:
| Cristian29 a răspuns:

Daca tragi tare la sala iti vine si pofta de mancare, merg cam mana in mana.
Mai intai mergi asa cateva luni si vezi cum iti este apetitul, e perioada de compozitie a corpului cand pune muschi is foloseste mai multa energie, treptat mai i-a si din grasime.