| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Am și eu o mica problema.
Am 19 ani, însă am probleme cu fizicul, sunt slab. Însă ceea ce ma îngrijorează sunt mâinile foarte subțiri, ceea ce ma cam complexeaza în public.
Ceva recomandări? De o săptămână am început sa se exerciți pentru brate (cu ce găsesc pe acasă, ca timp de sala nu am, bine, nici sala nu am în zona ????). De menționat ca fac și fotbal, nu neapărat de performanta (liga a4a).
Genetic, cam toți din familia mea sunt destul de firavi, deci nu am cu cine semăna ceva mai solid, dar totuși sunt sub limita ????
Am înțeles ca să crești în masa musculara e nevoie de 2g proteina/kg.
Ceva recomandări va rog pentru problema mea, ce mâncare sa mănânc? Ce exerciți sa încerc (de preferat realizabile acasă), și cateva valori a proteinelor de ex la un ou, sau la o cana de lapte să-mi fac o oarecare ideea. Mulțumesc. ❤️

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Da, ai nevoie de proteina sa-ti asiguri 2 grame/kg-corp zilnic si de carbohidrati DUBLU fata de proteine.

Uite aici:
https://www.idmclub.ro/continut-caloric.php

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfatul meu ( nu sunt medic dar imi dau cu parerea )
eu fac sala. nu de mult dar am sa zicem aproape 8 luni. si din ce am mai studiat eu sa stii ca daca iti faci shake-uri proteice pui masa musculara pe tine ( trebuie sa faci si exercitii fizice ). sau sa mananci batoane proteice. asa pui pe tine cum s-ar zice. nu incerca sa mananci cum spun altii mult fastfood sau prostii in exces pentru ca dai in gastrita si ulcer si asta spun eu ca-ti mai lipseste, vorba aia. trebuie sa mananci in concluzie proteine. cauta pe net lista cu alimente bogate in proteine. poti sa-ti faci un shake din lapte, ovaz, o lingura de unt de arahide ( are grasimi si multe altele ) cu o banana si avocado. insa ti-as recomanda totusi sa-ti consumi si energia obtinuta din alimente. mergi la alergat sau fa exercitii. uite pentru masa musculara la maini am gasiti acum ceva vreme canalul asta. ( https://www.youtube.com/watch?v=P5SKBRXAR1Q NU O SA-TI MAI SIMTI MANA iar muschii mainii vor lucra, incearca sa faci in fiecare zi asa ceva, mai are pe canal si nu ai nevoie de nimic decat sa stai in fata monitorului ) cam atat sper ca te-am ajutat si sa stii ca si oamenii slabi sunt frumosi :D gras/slab tot om frumos ramai. caracterul conteaza! bafta!

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Foarte utile.

| Raducons a răspuns:

Constitutia ta este asa nu ai ce sa faci, poti sa te antrenezi cat vrei

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru Raducons):

Într-o oarecare măsură asa e, dar zic și eu dacă încerc o alimentație sănătoasă și bogata, și ceva antrenament imposibil sa nu se vadă ceva.
Zic ca ai dreptate pentru ca la mine orice as manca (chipuri, sucuri, produse cu Zahara și grăsimi) nu ma îngraș, iar alții se ingrasa și de la o cana de apa. Din câte am înțeles eu trebuie sa mănânc peste cat ma satur, adică sa baga în mine ca spartu sa se vadă ceva?

| Raducons a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Si eu sunt asa, fac sport mananc destul si am 60 kg la 1.80m,O sa te mai dezvolti mai incolo deocamdata esti tinerel.E vorba de marimea oaselor, daca mananci ca spartu o sa faci un pic de burtica, mai bine las-o asa si mannca cat ai

| Cosmin86 a răspuns (pentru Raducons):

Serios? asa e constitutia? daca nu stii NIMIC nu mai comenta.

Cu antrenamente + mancare serioasa (3-4 fripturi pe zi +multe altele) se schimba ENORM. Cunosc destule cazuri, oameni care au pus si 20kg de masa musculara.

"Constitutia ta este asa nu ai ce sa faci" -> asta e replica de taran prost si analfabet, de un DOBITOC care nu stie NIMIC despre corpul uman

| Raducons a răspuns (pentru Cosmin86):

Nici tu nu stii nimic taranoi prost, manca tu 4 fripturi pe zi si niste mui3 poate cresti in masa musculara

| Cosmin86 a răspuns (pentru Raducons):

Taran prost, mananc 3-4 fripturi pe zi + multe altele de ani de zile si am 46 in brat si 38 in antebrat.

Cand o sa faci si tu tractiuni cu 30kg legate de tine sa ma comentezi.

Si ghici ce, eram slabanog si uite ca nu am dat DOI BANI pe "constitutia" fizica, am schimbat-o cum am vrut eu.

Taran prost, care traieste in evul mediu, pune mana si CITESTE, DOCUMENTEAZA-TE.