anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, as vrea sa ma apuc de kickboxing, am în jur de 1.77 am 16 ani jumătate aproape 17, fac sala de 4 luni, folosesc suplimente. Credeți că kickboxingul e o alegere buna? Ce sfaturi mi-ati recomanda

Răspuns Câştigător
| SkandallKamataru a răspuns:

Da e o alegere foarte buna.
Fa si sala si kickboxing... in 3 ani pe langa ca o sa arati mai bine decat 99% din oameni, o sa fii si mai bun la bataie decat 99% dintre oameni.

Sfaturile mele, mananca sanatos si echilibrat cu inclinatii mai mari pe proteina mai multa, 2g/kg, odihneste-te cum trebuie si tine-te de treaba.
Just do it, rezultatele vor veni.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce-ti trebuiesc suplimente, cand ai putea sa te hranesti sanatos si normal cu mancare buna si variata, asa cum trebuie sa manace orice copil in crestere?
Da, poti face kickboxing de la 15-16 ani, fara probleme, dar hrana este vitala la anii astia, de aceea trebuie sa mananci cat mai variat, cu multe legume, fructe si carne organica, fiindca esti in crestere!
Sala nu-i recomandata la 16 anisori, doarece inhiba hormonii de crestere, fiind recomandata DUPA 20 de ani, cand cresterea ta se incheie.

| mODIN a răspuns:

Am facut kickbox in facultate si regret mult de tot ca m-am lasat. E un sport excelent, antrenamentele sunt distractive, te forteaza sa-ti iesi din zona de confort, iti da stima de sine etc.

Nu prea sunt sfaturi de primit. Te duci direct la sala, iti faci abonament, se ocupa antrenorul de tine. Nicaieri in Romania nu se aduna campionii mondiale sa se bata pana la moarte, deci poti sta linistit, nu o sa pleci batut acasa. Vor fi incepatori, chiar majoritatea de acolo probabil, si veti fi toti luati usor.

Daca ar fi totusi sa-ti fac o recomandare e sa-ti cumperi doua chestii dinainte, ca acolo nu le vei gasi:
1. Protectie de dinti (vreo 20 de lei). Dupa ce o iei, trebuie sa o tii in apa fiarta cateva minute, apoi sa musti de ea, sa ia forma dintilor tai. Asta nu o poti imprumuta de la altii (evident), si fara ea risti sa te accidentezi la dinti si gingii.
2. Bandaje/fase. Astea costa cam tot atat, si le folosesti sa-ti legi mainiile inainte sa-ti pui manusi. Nu fa greseala pe care o fac multi altii (inclusiv eu, din pacate) sa te duci acolo, sa-ti iei manusile si sa dai in sac ca surdu-n clopot. Daca faci asta, risti sa iti sucesti un deget sau incheietura, si genul asta de accidente trec abia in cateva luni de zile. Protejeaza-te!

In afara de asta, pot doar sa-ti urez mult succes!

| Ilovedinero a răspuns:

Da, kickboxingul este o alegere buna insă trebuie sa fi dispus la : muncă, sacrificii, dedicare, durere. Sfaturi nu am ce sa iti spun altceva in afara de " când simiti că nu mai poti, tragi mai tare" si " un picior in fund, e un pas inainte"