| FrancezuRN a întrebat:

Salut băieți, am și eu nevoie de un program de sală, am 1, 70 si vreo 76-77kg, am ceva burtica, muncesc de la 8 la 4 in santier si îmi doresc un corp frumos pentru mine. Vreau sa scap repede si de burtica, am vreo 2 saptamani de stat acasă, astea două săptămâni vreau sa trag tare, mă poate ajuta si pe mine cineva cu o dieta pentru zi de zi și antrenamente, ca pe urma sa mi le notez pe foaie sa stiu cum încep cu ce si cand sa termin? La sala ma voi duce in fie care zi de la 6seara abia atunci mă pot duce, va mulțumesc mult

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am citit niste bazaconii aici, ora mesei nu conteaza, daca e fixa, daca e seara. Si nici nu trenuie sa renunti la paine sau alte alimente. Daca per total esti in deficit caloric, slabesti. 2000kcal din paine e acelasi lucru ca 2000kcal de legume. E ca intrebarea cu ce e mai greu 100g de pene sau de caramizi. Daca tu mananci de ex un hamburger dar are sa zicem 800kcal si aia e tot, iar altdata mananci 4000kcal din orez, pui si salate, ghici ce? Te-ai ingrasa din caloriile mai multe. Nu ma intelege gresit, clar e recomandat sa mananci sanatos fiindca sunt alimente mai slabe caloric si poti manca mai mult din ele, dar trebuie sa mananci in asa fel incat sa poti sa te tii. Alta chestie, degeaba faci abdomene daca burta e acoperita de grasime, nu o sa se vada. Daca slabesti vreo 10kg cred, plus antrenament, o sa se vada. Muschi sunt acolo, dar acoperiti. Si cu ora la fel, nu te limita, ideea e sa te tii, daca tu mananci la 8 nu inseamna ca te ingrasi, daca per total esti in deficit. Nu te lasa ametit de mituri. Cauta pe yt Greg Doucette, Andu Preda si pentru antrenamente Jeff Nippard, Marius Mitrache, Alex Stoian si mai gasesti tu. Succes amice'

| Anonima163333 a răspuns:

Uite cateva sfaturi ca sa slabesti sanatos:
1.Fa mult sport, daca ai peste 18 ani poti merge la sala. Orice sport e bun, dar ai precizat ca vrei sa scapi de burta. Abdomenele, 100 pe zi, cu pauza.25 dimineata, 25 la pranz, 25 pe la ora 6 si 25 inainte de culcare, pentru inceput.In fiecare zi incepe sa cresti, pana ajungi la 200 abdomene/zi.
2.Hidrateaza-te.Minim 2,7 l pe zi.Apa, de preferat.
3.Mananca la ore fixe.Cineaza inainte de 19; 00.Cina-ceva usor, exculs paine, chipsuri, fastfood, prajeli sau grasimi.
4.Renunta la ce am zis mai sus.Mesele sa fie bogate in fructe, legume, lactate, oua si fainoase, dar mai rar.
5.Calculeaza cate calorii mananci.

| ruddy a răspuns:

Daca acum te apuci de sala, chiar nu ar trebuie sa tragi tare de la inceput. Invata sa executii exercitiile corect, si ai 2 variante. Platesti un antrenor, sau iti dedici din timpul tau liber, sa urmaresti pe yt. Acest lucru se aplica si pentru alimentatie. Poti primi un program alimentar, dar fara sa stii ce importanta au acele alimente.

| VladAntonio a răspuns:

In doua saptamani? Hmm dacă reușești 6 zile pe sapt.
Ce vârstă ai?

| FrancezuRN explică (pentru VladAntonio):

21 fac in octombrie, nu, spun că două săptămâni am concediu ma refer ca pot sa trag tare.

| VladAntonio a răspuns (pentru FrancezuRN):

Înțeleg, să-ți zic o chestie cu sportul nu e de glumit, așadar îți recomand un antrenor care cel puțin sa te îndrume câteva săptămâni deoarece este foarte important sa ai o baza exactă și in același timp program fix. Iar cu alimentatia te poate ajuta tot el! Ce sa îți mai spun, pregătește-te sa transpiri și multă bafta!