| AndreySebY123 a întrebat:

Salut! Cum îmi pot întări tibiile? Am văzut o metoda cu făcălețul sau sa lovești intr-un sac de box. Dar întrebare mea este dacă lovesc cu tibia in obiecte mai dure (de exemplu lemn) și eu nu am încă 18 ani (am 14 deci încă nu mi s-a încheiat perioada de creștere) mi se pot,, rupe" cartilajele de creștere de la tibie si nu voi mai creste în înălțime? Sau pot liniștit sa lovesc ca nebunul in diferite obiecte încercând sa-mi întăresc tibia fara sa stau cu grija ca imi va afecta cartilajele de creștere?

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Nu se rup decat daca dai din fundul gradinii. Si intarirea asta se face gradual, pe o perioada de luni, chiar ani. Atat ca frecventa de tabaciri cat si ca intensitate.
Totusi, data fiind varsta ta, sfatul meu este sa mai astepti, deoarece procesul asta de intarire presupune cresterea unui tesut osos mai dur, deci, care e mai rigid dpdv crestere. Tradus, ar putea exista "ghinionul de nesansa" ca stratul respectiv care se adauga sa fie unul care sa-ti dea o retentie in crestere locala, pe tibie.
Oricum, masa osoasa creste chiar si pana la 30 de ani, deci vei putea face exercitiile astea si dupa oprirea din cresterea pe longitudinala.

2 răspunsuri: