| MarcuPopescu a întrebat:

Salut,de o sapt merg la sala, am vrut sa va întreb contează mult Alimentația? Daca da, de ce, are ceva dacă mai mananc din când in când câte o punga de chipsuri nu mai cresc? Nu vreau pătrățele, vreau doar sa ma fac mare am 15 ani 60kg.

Răspuns Câştigător
| Paul754880338 a răspuns:

Cuvantul asta simplu "sala" pare a deveni un concept, mai mult decat o ecuatie, un sablon. Adica manaci atat, faci atat, dormi atat. Este o competitie cu noi insine, pentru a ne simti mai bine, mai sanatosi, mai puternici si de ce nu, mai frumosi. Asta inseamna sa decoperi in fiecare zi sau sa iei informatiile de la cei ce au descoperit inaintea ta asta, cum se poate ajunge in pozitia mai sus mentionata si cum sa ramai acolo cat mai mult timp.
Revenind la intrebarea ta, chips-urile sau mancarea procesata ar fi bine de ocolit in favoarea celei mai putin sau chiar neprocesata. Cam prea larg subiectul, dar asa cum ti s-a mai spus nu te va opri de la createrea in masa, dar sigur te va incetini si iti va aduce si niste grasime corporala nedorita. Atunci cred ca ar trebui sa ai cat mai putine exceptii si va fi mai bine. Succes si nu te opri din cautare!

6 răspunsuri:
| Jouliete a răspuns:

Alimentatia conteaza mereu. Trebuie sa consumi din toate si carne si fructe si legume pentru ca iti furnizeaza proteine, vitamine si evident energie. Ce sa eviti sa mananci prea mult ar fi grasimile si glucidele (alimentele bogate in zahar). Insa din cand in cand mai poti manca cate o punga de cipsuri, dar nu prea des. E bine ca mergi la sala ca faci activitate si cresti.

| Simpatic a răspuns:

Depinde exista mare si gras sau solid si musculos.
Ca sa fii mare si musculos este nevoie de multa munca si de dieta adecvata, si astea nu se fac in scurt timp.
Culturistii mai vechi stiu in materie de sala exista sfanta treime a culturismului si aceasta este formata din : exercitii, alimentatie si odihna adecvata, una fara cealalta exclud rezultatele bune.
Si da alimentatia nu ca este este foarte importanta.

| Cosmin86 a răspuns:

Cum adica "nu mai cresc"? Si daca bagi 25 de meniuri KFC + 60 de pungi (nu una, ci 60) de pufuleti TOT CRESTI, doar ca pui multa grasime pe langa muschi.

Si alimentatia conteaza in sensul ca trebuie sa mananci MULT, dublu/triplu fata de un om normal, dar mancare bogata in proteine si carbohidrati de calitate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jouliete):

In sportul asta conteaza cel mai mult, sunt unii care mananca 5-6 fripturi pe zi (profesionistii) + multe alte mancaruri (gen 6 oua intregi + 15 albusuri de ou la micul dejun).

| Trafia a răspuns:

Alimentatia este foarte importanta.

Punga aceea de chips nu are un impact mare daca la final de luna atingi target-ul de calorii dorit(deficit daca vrei sa slabesti sau surplus daca vrei sa pui pe tine) si macronutrienti(suficienta proteina pentru ca muschii sa se poata reface + carbohidrati pentru energie si grasimea sa nu treaca peste limita)

Foloseste o aplicatie gratuita gen MyFitnessPal sa vezi cum te descurci cu caloriile si macronutrientii.

| Sn4k3 a răspuns:

Alimentatia e totul, fara o alimentatie potrivita nu cresti.