anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, deci sunt fata si am umblat ceva timp la sala...mi-am crescut masa musculara prea tare si nu-mi place, plus la asta ca am adaugat si citeva kg, ce sa fac ca sa am picioarele mai "feminine" si muschii sa se mai micsoreze putin? Are rost sa mai merg la sala? De ce?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Nu stiu la ce te gandea-i când te antrena-i sa-ti creasca muschii dar nu a fost deloc feminin ceia ce facea-i, dar bine ca ti-ai dat seama la timp...
Acum iti va lua ceva timp poate 1 an sau 2 pana iti revin formele feminine dar mai bine mai tarziu decat niciodata!
Ce poti face? Simplu! Uita de greutatile mari, de tractiuni si tot ce forteaza muschiul la maxim!
Sa mergi atatea zile la sala cat sa eviti sa ingrasi. Daca ai cateva kg in plus asta nu inseamna ca esti grasa, ci muschii de pe tine sunt kg-le in plus!
Sa nu faci de acum incolo niciodata febra musculara, febra creste musculatura. De acum incolo te vei antrena doar cu greutati mici si doar atat cat sa nu ingrasi desi eu mai bine ti-as recomanda fuga decat greutatile dar poate ar incepe sa-ti creasca sunculita pe burta... big grin Gasesti tu ceva ce ti se potriveste dar nu uita : cu cat e mai greu inseamna muschi! happy Succes!

1 răspuns:
| AntrenorFitness a răspuns:

:)))) in primul rand, imi cer scuze ca ma amuz de raspunsul colegului de mai jos. E de-a dreptul hilar. Stie el ceva-ceva.dar totul e o salata-n capul lui.
In primul rand, daca vrei sa nu mai ai volum muscular, apuca-te de antrenamente cardio (alergare, bicicleta, step, inot etc) lucreaza cu greutati mici in sala de fitness si creste numarul repetarilor la 15 per serie. Literatura de specialitate spune foarte clar, vrei masa musculara lucrezi intre 60-80% din 1RM, 6-8 repetari per serie. Vrei sa definesti, sa scazi in greutate, lucrezi cu un numar de repetari intre 15-20 per serie cu o greutate mai mica.
Nutritia joaca si ea un rol foarte important, respecta cateva reguli de baza http://www.despreculturism.ro/9-reguli-pentru-scaderea-in-greutate.html
Cat despre raportul greutate-volum, masa musculara este mai grea decat grasimea desi are un volum mai mic. Acest lucru nu trebuie sa te sperie!
Multa bafta!