| Chinezu12345 a întrebat:

Este adevarat ca inainte de a merge la sala trebuie sa consumi carbohidrati? Cum stiu ce cantitate de carbohidrati trebuie sa consum? Cate grame sau cum merge? Si va rog sa imi spuneti ce sa mananc si sa fie bogat in carbohidrati? Multumesc anticipat! Cel mai bun raspuns primeste FUNDA!

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,eu unu nu recomand, daca urmezi o dieta cu mai mult carbo ai rezerve de 500 de grame de glicogen asta inseamna 2000 de calori rezervate in masa musculara, care ar fi bine sa le consumam, dar daca esti fata trebuie sa manci carbo, dar ca barbat nu

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

"daca esti fata trebuie sa manci carbo, dar ca barbat nu"

De ce?

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Pentru ca barbati au mai multa masa musculara, astfel au mai multe rezerve de glicogen in schimb femeie au mai multa grasime si mai putina masa musculara -rezerve de glicogen, atentie nu am scris ca barbati sa nu consume carbo si ca dimineata e mai bine pentru barbati sa faca sport pe stomacul gol, asta am aflat dintr un documentar de la bbc

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Inca ceva eu ma refer la facut cardio nu culturism, trebuie specificat asta

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/30334499/
https://www.telegraph.co.uk/......ight-loss/
https://www.runtastic.com/......y-stomach/
Cu alte cuvinte, corpul își pierde mușchiul. Dar acest lucru nu este exact exact 100%: organismul stocheaza glucoza in forma de glicogen (forma stocata de zahar) in ficat si muschi. Pe parcursul nopții, nivelul organismului de insulină (care ajută celulele să absoarbă zahărul și inhibă pierderea de grăsimi) și scăderea glicogenului hepatic. Dar organismul are în continuare magazinele pentru glicogenul muscular. Deci, atunci când începeți alergarea de dimineață, corpul dvs. își obține inițial energia din glicogenul stocat în mușchii dumneavoastră.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este adevărat că trebuie.
Carbohidrații sunt de 2 feluri.
Cu absorbție rapidă- zahăr.
Cu absorbție lentă cereale.
Când te scoli este bine să mănânci.
Înainte să mergi la sală să nu fii nemâncat, dar nu cu burta foarte plină.
Cate grame sau cum merge?
Nu merge așa.
Ca să înțelegi cum merge și ca să nu faci greșeli în alimentație, să înveți ceva despre nutriție.
Până atunci să mănânci de toate, dar nu numai carbohidrați.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

Cartofii, orezul, legumele, fructele, unde intra?

| j1NNNx a răspuns:

Da, pentru energie.
si dupa ai nevoie de proteine pentru refacerea si umplerea muschilor. ai nevoie de aproximativ 1g proteine/kg. adica daca ai 80 kg, iti trebuie minim 80g de proteine zilnic.
nicidecum dupa ce termini antrenamentul nu trebuie sa te duci sa mananci fastfood sau deloc, pentru ca atunci nu o sa ai progrese semnificative

| xs1der a răspuns:

Salut

1. Inainte de sala nu TREBUIE sa consumi carbohidrati, dar este recomandat sa consumi carbohidratii inaintea antrenamentului, deoarece iti ofera mai multa energie intrucat creierul se hraneste cu carbohidrati, iar in timpul antrenamentului cum consumi multa apa, astfel te ajuta si la absorbtia acestor carbohidrati.

2. Cantitatea de carbohidrati pe care trebuie sa o consumi intr-o zi, poate fi stabilita in functie de greutatea ta si faza in care te afli (bulking/mentinere/definire). In mod normal, in perioada de mentinere, sa zicem undeva la 3g de carbos x greutatea ta, dar aceasta cantitate poate fi stabilita acum si cu calculatoare de micronutrienti sau cu aplicatia MyFitnessPal.

3. Cei mai buni carbohidrati ii gasesti in fulgii de ovaz, cartofi (fierti nu prajiti), paste, orez, dar si in suplimente nutritive.

| aXy99 a răspuns (pentru xs1der):

3g x greutatea corporala? As spune 5g per kg corp.

| xs1der a răspuns (pentru aXy99):

Depinde de fiecare cum se simte. Eu la momentul actual ma simt bine la aprox. 270g carbos pe zi in perioada de mentinerehappy

| aXy99 a răspuns (pentru xs1der):

Depinde cate kg si cata masa musculara ai. Pentru mentinere e ok, dar presupun ca respectivul nu merge la sala ca sa se mentina, ci ca sa creasca, deci are nevoie de mai mult.

| xs1der a răspuns (pentru aXy99):

Asta clar, pentru a pune masa musculara este nevoie de o cantitate mai mare de carbohidrati.