| SuntEu24 a întrebat:

Salut! Este un ok un antrenament de calisthenics pentru un copil de 13 ani? Pune presiune pe coloana si stopează creșterea? Din cate am vazut se spune ca este mai bun decat un antrenament traditional (cu greutăți) pentru ca acesta se face doar cu greutatea corpului. Mi-am facut eu un antrenament pe care o sa il fac luni, miercuri si vineri :


Flotari din genunchi  2x10
-Flotari push up 2x10
-Plank   1min. X 2
- Flotari tip dib la banca 2x10
-Flotari declinate 2x10
- Flotari pe mana dreapta apoi pe stânga  2x10
- Traciuni priza supinatie 2x10
- Tractiuni cu genunchi ridicari 2x10
- Tractiuni cu priza pronatie  2x10
- Tractiuni orizontale 2x10
- Atarnari de bara 30sec. X 2
- Ridicari de genunchi  2x10
- Abdomene 2x10
- Abdomene si in același timp tragi genunchii spre tine 2x10

Este ok pentru un copil de 13 ani? O sa imi stopeze creșterea?

Răspuns Câştigător
| Mirel4412 a răspuns:

Nu o sa iti stopeze cresterea, asta e doar un mit, precum "te trage curentul". Nu trebuie sa copiezi sau sa iti faci un antrenament bazat pe spusele altora, fa cateva, dar fa-le corect. Nu te axa pe numarul de repetari, chiar nu conteaza ca faci 15 flotari daca nu le faci corect, mai bine 3 sau 4 dar executate cum trebuie, asta nu te ajuta doar muscular, ci si te fereste de accidentari. Nu te opri doar la exercitiile astea, cauta si informeaza-te, doar asa vei vedea frumusetea sportului.
Daca totusi ai vazut deja ce exercitii vrei sa faci, poti repeta setul tau de mai multe ori pe zi. Daca anttenamentul dureaza 10 minute pe zi, nu prea e mare lucru. Eu cred ca dupa 2-3 sapt. Poti sa faci 5 zile pe saptamana, iti ajung 2 zile de relaxare. Foarte important e sa te culci devreme, ajuta mult ca mintea ta sa fie mereu fresh si nu obosita. Te poti culca la 10-11 maxim 12, si sa te trezesti la 8-9 maxim 10. Totusi planul tau e cam greut, redu la jumatate toate exertitiile, poti sa te accidentezi daca te fortezi prea mult, nu stiu cum faci tu 10 tractiuni "orizontale".

Daca ai intrebari poti sa mi le pui, stai mereu informat si verifica mereu ce spun altii, e viata ta si viitorul tau in joc.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu este ok pentru un copilas de 13 ani sa faca sala si sa traga de fiare, fiindca hormonii de crestere vor fii blocati de acest proces fizic.
Se pare ca-i imposibil pentru tine sa intelegi acest lucru, odata ce vii zilnic si pui acelasi soi de intrebari.

| SuntEu24 explică (pentru Violleta2022):

Pai calisthenics nu înseamnă tras de fiare. Adica nu se executa cu greutăți extra (gatere/haltere) se executa doar cu greutatea corpului ( flotari, Genoflexiuni, tractiuni, abdomene, etc.) Asa este mai ok pentru coloana?

| SzaboTiberiu a răspuns (pentru Violleta2022):

Bre mamaie, dacă nu știi ce vorbești, mai bine nu mai zice nimic. Nu e adevărat că "hormonii de creștere vor fi bocați". Din contră, dacă lucrează strict cum a spus, cu greutatea corpului(nu ar fi nicio problemă nici cu greutăți atâta timp cât nu exagerează cu cantitatea pe care o ridică), îl va ajuta la creștere, deoarece sportul are beneficii în secreția hormonilor și, făcând sport, mușchii se contractă și se tonifiază, fapt ce duce la dezvoltarea lor, ceea ce ajută la creștere.

| Violleta2022 a răspuns (pentru SzaboTiberiu):

Mamaie este maica-ta, ca eu nu am ajuns inca acolo!

| AlexandruSimionescu a răspuns:

Incearca sa practici arte martiale. Asigura cea mai complexa pregatire fizica si mentala conform UNESCO. Citeste cateva detalii aici https://shuhari.ro/