| Baschetbalistu_Andrei_1996 a întrebat:

Eu am 23 de ani si m-am apucat de doua saptamani de karate. Nu am practicat niciodata acest sport cu toate ca l-am apreciat enorm multi ani dar nu am avut ocazia sa incep pana in ziua de astazi. Doresc sa va intreb daca mai am vreo sansa sa ajung la competitii si sa iau vreo centura pe parcursul anilor? Am auzit ca trebuie sa incep de la varsta de 5-10 ani ca sa fac performanta...eu mai am vreo sanse de perfomante sau sa ajung ce particip la competitii?

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Sa iei centuri si sa participi la competitii, da, clar poti. Nu stiu sa iti spun insa ce sanse ai la rezultate bune la competitii, asta va depinde doar de tine, de abilitatile tale, de cat de mult muncesti si mai important: cat de mult te dedici.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Răspunsul meu este 100% da. Condiția. Să te concentrezi 100% asupra țelului tău.
Karate are trepte de măiestrie kyu și dan. Parcurgi acestea. Te antrenezi zilnic la sală ți la tine în cameră tot timpul tău liber. Ești maestru.

| Baschetbalistu_Andrei_1996 explică (pentru sadrian46):

Petrec 6 ore pe saptamana la sala, asta inseamna 3 antrenamente. Si mai fac exercitii din cand in cand in camera cand prind putin timp liber. E okey?

| Baschetbalistu_Andrei_1996 explică (pentru sadrian46):

Petrec 6 ore in sala, adica 3 zile pe saptamana si ma fac antrenament in camera cand pot.

| sadrian46 a răspuns (pentru Baschetbalistu_Andrei_1996):

Da. este ok, până la un punct. Și anume.
Ce știu eu, din proprie experiență. Am reușit ceva în viață, atunci când m-am dedicat 100% acelui țel. Ca să mă explic. Respiram, mâncam și dormeam ideea respectivă.
Ce știu despre cum se antrenează la Templul Shaolin. Fără timp liber. Astfel în zileie când nu ai antrenament de karate la sală, fără timp liber, elimini orice altă activitate în timpul pe care îl ai la dispoziție, doar kata.

| Bizon95 a răspuns:

Cand e vorba de orice alt sport, conteaza urmatoarele
- corpul (cat de tare esti in stare)
- vointa
- cat muncesti efectiv (ai vointa si iti doresti cu adevarat, dar ai job si te duci la sala cand poti)
- cat de bine esti antrenat (depinde de la club la club, ca orice altceva in viata asta)
etc.
ei bine la karate exista o chestie speciala, care toti oamenii o au, dar unii mai mult si altii mai putin si anume, "energia interna", numita "KI", daca ai foarte multa, atunci progresezi foarte repede, foarte sus si foarte tare!
insa numeri pe degete oamenii care au avut cu adevarat multa in istorie

iar la antrenamente, ar trebui sa va invete care e treaba cu ki-ul, asa ca ia-o in serios si incearca sa il antrenezi si pe ala cat poti de mult!

| EuSuntRobertel a răspuns:

Salut Andrei! Imi pare rau ca nu ai avut ocazia sa te apuci de acest sport decat la varsta de 23 de ani. Nu-i nimic, poti participa la competiții, trebuie doar sa depui mult efort la antrenamente, sa te antrenezi in fiecare zi si sa dai tot ce ai mai bun. Daca esti perseverent, in 2-5 ani ajungi chiar antrenor, asta tine doar de tine. Stiu ca vei putea, asa ca te incurajez sa fii optimist si sa ajungi la un nivel cat mai mare. Mult succes! big grin

| Baschetbalistu_Andrei_1996 explică (pentru EuSuntRobertel):

Multumesc frumos pentru tot. Iubesc sportul acesta din ziua cand am vazut o prezentare de karate. Dar eu doar doresc sa mi mentin corpul si sa fac miscare si sa ajung la cateva competitii si centuri. Am dat tot din mine din prima zi de antrenament. Adevarul este ca primul antrenament a fost cosmar, am vrut sa renunt. Insa in timp a inceput sa-mi placa.