| Eron a întrebat:


Eu am tras un timp de fiare, exercitii care mi-au pus presiune pe coloana(genoflexiuni cu o bara in spate-12kg). Am tras putin cam 7 zile, o singura serie pe zi, dealungul a 2 luni(aproximativ). De un an am incetat total cu fiarele. Dar de atunci nu am mai crescut deloc sau aproape de loc.Acum am aproape 17 ani si 1, 68 m inaltime si joc basket ca nebunul, stau atarnat de bara si in fiecare dimineata ma intind. Dar nimic.Sa mai sper ca o sa cresc, sau sa ma apuc din nou de fiare?

Răspuns Câştigător
| MarianWLF a răspuns:

Ai facut o mare prostie sa faci exercitii pe coloana din cauza asta multi culturisti raman mici pe coloana se pune multa presiune si nu mai poate sa mai creasca plus ca tu ai facut asta la o varsta cand inca te inalti si chiar si 2 luni a fost mult. Oricum sigur te vei mai inalta dar sa nu te lasi de basket el o sa fie salvarea ta pana la 18 ani o sa continui sa te inalti deci daca nu te lasi de basket pana la 18 ani si de fiare poti sa te apuci nu e nici o problema dar sa nu mai faci pe spate doar brate abdomen si gambe.
Funda?

4 răspunsuri:
| andrey910 a răspuns:

Inaltimea tine de genetic...degeaba joci tu baschet ca nebunul. Nu trebuia sa te lasi de sala, trebuia doar sa nu mai faci exercitii care iti preseaza coloana. Nu da vina pe exercitiile alea pentru faptul ca nu ai mai crescut, crezi ca daca nu le faceai erai mai inalt acum?

| Eron explică (pentru andrey910):

Da, exact asta cred.Tocmai de aceea regret atat de mult ca am tras de fiare.Mai bine sa fi fost inalt si slab, decat sa am acum muschi dar sa raman toata viata mic.

| cobritsA a răspuns:

Salut.Exercitiile astea nu trebuia sa le faci! Pui mare presiune, din aceasta cauza nu ai mai crescut.Trebuia sa le faci de la 18 ani in sus.Nu stiu ce sa zic.Sa te apuci de fiare, dar sa nu faci ridicari deasupra capului sau exercitii cu presiune la gat, coloana.
Poti sa vorbesti cu un instructor si vezi ce o sa-ti recomande pentru problema ta.
O zi buna

| Eron explică:

Am uitat sa mentionez faptul ca de 2 ani nu am crescut nici un cm.Acest lucru m-a determinat sa cred ca nu o sa mai cresc.