| Al3x00100 a întrebat:

Salut! Practic volei de aproximativ 1 an și sunt încă la inițiere. Vreau sa avansez. Îmi doresc extrem de mult să avansez. Până acum după părerea mea sunt destul de bine. Numai că problema mea cea mai mare este faptul că atunci când încerc să fac servici, mingea mea nu trece peste plasa. Și încep să cred că poate nu am suficientă forță. Și aici vine rugămintea mea. Îmi puteți spune exemple de exerciții pe care le-aș putea face sa am un servici mai bun, și o forță în brațe mai mare? Mă ajută forță în brațe sa am un servici bun?

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Nu te grabi când servești. Mingea o ridici la un nivel optim pentru tine cât sa fie in sincron cu săritura ta. O lovești cu forta da, dar depinde și de cum ia contact cu palma ta.
Nu cred ca forța e problema, ci tehnica. Roagă un coechipier căruia ii iese sa îți arate cum face el.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Voleiul nu se invata din spusul unora si altora, ci prin rugat antrenorul sa-ti arate si explice in acelasi timp, sau uitat la colegi si copiat cum fac ei, practicand de zeci si sute de ori miscarile, ca sa inveti si tu, sa le dai corect cu bolta si direct la tinta.
Forta vine mult mai tariziu, cand ai invatat deja tehnica de a servi corect mingea.

| Al3x00100 explică (pentru Violleta2022):

Am înțeles, mulțumesc!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Citi ani ai? De un an inca nu ai ajuns sa servesti acceptabil de sus? Ori ai vreo 7-8 ani, ori antrenorul vostru e degeaba...

| Al3x00100 explică (pentru GabiDumitrescu):

Am 15 ")))

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Al3x00100):

Pai si ce fel de volei faci tu? Eu la 15 ani jucam in campionatul national si toti din echipa serveau de sus macar acceptabil dupa maxim 2 saptamini...