anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Puteti sa imi dati un exemplu de dieta pentru masa musculara?

5 răspunsuri:
| kar1GaNNN a răspuns:

Buna.
prima masa – bogata in proteine, grasimi si carbohidrati, se recomanda si suplimente de vitamine si minerale. Inainte cu 30-60 de minute de micul dejun, imediat dupa trezire, poate fi luat si un shake cu 30-50g de carbohidrati si 20-30 de grame de proteine cu asimilare rapida+ enzime digestive.
2-3 ore inainte de antrenament – carbohidrati complecsi, proteine, grasimi sanatoase.
30-60 de minute inainte de antrenament – 20-30 de grame de carbohidrati complecsi sau fructoza (un mar sau o portocala) si 10-20 de grame de proteine pentru scaderea cortizolului. Acesta este un bun moment si pentru alte supliemente : vitamine, minerale, tirozina, ALC (acetil-carnitina), creatina, stimulatoare de oxid nitric, antioxidanti, MCT Oil.
in timpul antrenamentului – daca intensiatea este mare, bea un supliment special in timpul antrenamentului, chiar o bautura isotonica, ce inlocuieste si electrolitii pierduti prin transpiratie.
imediat dupa antrenament – supliment cu carbohidrati predominant simpli (aprox. 0.9 grame pe kilogram) si proteine cu absorbtie rapida (0.5 grame pe kilogram)- zer. Tot acum este momentul prielnic si pentru suplimentarea cu enzime proteolitice (pentru asimilarea mai rapida a proteinelor), glutamina, creatina, aminoacizi. La 60 min dupa antrenament poti lua un shake identic sau cu ceva mai putini carbohidrati daca masa solida intarzie.
1-3 ore dupa antrenament – masa obisnuita bogata in calorii, cu proportii echilibrate de proteine, grasimi, carbohidrati, enzime digestive (mai ales daca nu iei supliment dupa antrenament).
inainte de culcare – grasimi sanatoase, proteine cu absorbtie lenta, ZMA, GABA.
Alimentele trebuie sa fie usor digerabile, cu continut moderat/mic de fibre, deci se prefera piureurile, cremele etc. Enzimele digestive sunt binevenite pentru a optimiza digestia nutrientilor si a te asigura ca ei ajung in muschi, nu la WC.
O seara frumoasa!

| Deriol a răspuns:

O dieta pentru masa musculara inveti sa ti-o faci singur pentru ca tu stii cel mai bine de ce are nevoie corpul tau, noi putem doar sa-ti dam un exemplu de plan alimentar pe care tu va trebui sa il modifici sau chiar sa-l lasi asa daca-ti convine.
In primul rand trebuie sa ai MINIM 4 mese pe zi bogate in proteine( carne, oua, branza/cascaval) si carbohidrati(cereale integrale, orez, cartofi)
Important e sa ai 2g proteine/kg masa corporala, adica daca ai 50kg trebuie sa consumi 100g de proteine zilnic.
Si carbohidrati 4g/kg masa corporala, adica daca ai 50kg sa consumi 200g de carbo pe zi, si desigur un minim de grasimi, cum a zis si Goldenboy97.
Daca vrei rezultate mai bune va trebui sa iei si suplimente nutritive, pe baza de proteine, dar asta abia dupa ce iti asiguri necesarul zilnic numai din alimente.
Bea multa apa, si mananca inainte sa ti se faca foame, asta e foarte important.
Bafta!

| BomBonicaThaa2000 a răspuns:

Dieta pentru masa musculara? Poti sa faci sport, sa te duci la sala si sa alergi. Sa mananci sanatos, fara prajeli (daca nu poti rezista eventual o zi pe saptamana poti manca ce doresti). Sau daca nici asa nu merge mesteca inainte de masa patrunjel ca iti taie pofta de mancare. Bafta! :*

| Goldenboy97 a răspuns (pentru BomBonicaThaa2000):

Cand esti pus pe masa musculara nu trebuie sa mananci patrunjel sa ti se taie pofta de mancare cum zici tu. Cand suntem pe masa trebuie sa consum calorii in plus preferabil intre 200-500 kcal. La fiecare masa Proteine (Carne de pui, peste, porc, vita, si alte carnuri) + Carbohidrati ( orez brun, cartofi dulci, paine integrala, mazare, linte, alte amidonoase) si eventual grasimi pentru a completa necesarul caloric (alune, migdale, diferite seminte-dovleac, floarea soarelui, peste gras)

| Cosmin86 a răspuns (pentru BomBonicaThaa2000):

Dieta pentru masa musculara = 5-6 mese CONSISTENTE pe zi

Uneori poti ajunge sa mananci singur MAI MULT CA O FAMILIE INTREAGA.

E ceva normal in sportul asta.