| DeeyuAndrei a întrebat:

Sunt băiat, am făcut de curând 14 ani, și astăzi am fost la o "competiție" de atletism împreună cu profesoara mea de sport și cu alți 3 colegi și 4 colege[eu nu am mai făcut vreodată așa ceva,( desigur, doar la ora de sport la școală), competiția a constat în...la care am luat următoarele locuri dintre colegii mei băieți, care fac câte un sport (atletism, înot...), deci am luat la proba de: Vietză-locul 2, Săritură în lungime-locul 2, Aruncarea mingii-locul 2, iar la rezistența am dat-o cu încă alți 4 băieți de la altă școală, deci în total 8, dar am luat locul 7.
La sfârșit un domn și o doamnă, cel mai probabil antrenori, foarte drăguți mi-au spus dacă nu aș vrea să merg la ei, la atletism, eu sunt foarte înalt și slab, ca și o colegă de a mea, pe care la fel, a chemat-o.
Ce argumente aveți, pentru a mă încuraja să fac sportul acesta, ce beneficii și ce riscuri sunt, eu nemaifăcând vreodată alt sport.
*Am 1, 77 m și 43 kg laughing)

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Riscul" ar fi să obții un corp atletic, să fii viguros, sănătos și să ai succes într-o eventuală cariera. Du-te nu mai sta!

| BuLaNNNeL a răspuns:

Sportul si muzica sunt 2 modalitati de câștigat bani multi in mod relativ usor. Un fotbalist da cu piciorul in minge si ia zeci de mii de euro pe lună în țară sau daca muncește mult si devine bun ajunge la milioane/zeci de milioane. La fel si sporturile de contact, probabil ca si atletismul la nivel înalt se câștigă mai mult decat suficient. Du-te, n-ai nimic de pierdut. Da-ti silința, trage tare si vezi ce iasa.

| AnastasiaK a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

De obicei sunt de acord cu ceea ce spui, dar aici te contrazic happy

Sa faci sport la nivel de performanta nu e deloc usor. O sa vorbesc in special despre cel de contact pentru ca pe ala il cunosc. Inseamna doua antrenamente pe zi, fiecare a cate 2 ore (mai mult sau mai putin in functie de club presupun). Sunt weekendurile libere totusi (sau doar duminica), dar se mai iese la o alergare lunga din cand in cand pe langa antrenamente. Povestea cu alimentatia o stii, sunt sigura, e valabila pentru orice sport, dar la sporturile de contact se mai adauga si "distractia" cu slabirea (care implica de cele mai multe ori deshidratarea) ca sa treci de proba cantarului. Viata sociala in afara sportului e aproape inexistenta pentru ca mereu ai programul pe dos fata de prieteni. Cand ei se pregatesc sa iasa, tu te pregatesti de somn, iar cand ei abia se trezesc, deja ai bifat un antrenament. Accidentarile, oricat ai fi de bun, sunt inevitabile. Daca n-ai 2-3 vanatai (fie de la un meci, fie de la sac, fie de la colegii cu care te antrenezi) atunci faci ceva gresit sigur laughing Iar dupa toate astea, daca nu esti printre cei mai buni, banii pe care ii castigi doar din sport nu-ti ajung sa ai o viata decenta.

Bineinteles, victoriile sunt frumoase, aplauzele si incurajarile pe care le primesti sunt frumoase. Dar cand sunt multe victorii sunt si multe esecuri, iar pe masura ce avansezi, dupa un esec nu mai auzi incurajari, ci "aveam pretentii de la tine". Sigur ca avantaje mai sunt: premii, calatorii, oameni noi, iar cand iubesti ceea ce faci, dezavantajele aproape ca nu se vad. Insa repet: ele exista, iar daca nu muncesti destul, o sa fie suficiente cat sa te faca sa renunti. In momentul in care te apuci de un sport pentru ca vrei sa castigi bani, poti considera ca ai esuat deja. Pasiunea pentru acel sport trebuie sa fie motivul, iar banii vin mult mai tarziu. Asta e valabil in orice sport sau, cel putin, eu nu stiu vreunul in care exista castiguri mari si la cei "nu foarte buni".

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru AnastasiaK):

Prin "relativ usor" ma referam doar la bani, la "munca" pe care o depun fotbaliatii nostri raportata la zecile de mii/luna e enorm, cred ca e mai usor sa te distrezi maxim 90 de minute pe teren decat 12h prin construcții, in primul job sa ai câștiguri cât al 2 lea în 3 ani. Dar se numesc fotbalisti profi, deci au tras tare sa ajunga acolo si nu sunt in masura sa le contest asta. Eu trag de mine ca de.o javră 4 zile din 7; 7/7 mănânc cu, cântarul in fata si daca ma uit in oglindă îmi vine sa o sparg laughing) sau cel putin nu sunt unde imi imaginam eu, sunt visător, ce viata tristă laughing.
Munca, Munca, Munca, Munca si poate cine stie băiatul va avea șansa la ceva măreț.

| AlexDarius3 a răspuns:

Du-te, am o colega la fel ca tine si in acest moment o duce mai bine ca nici o data, totusi trebuie sa fie si ai tai de acord, poti sa intrebi profa sa afli daca este sigur, vei deveni ca Simona Halep sau Hagi.

| Xaya a răspuns:

Din moment ce nu ai mai facut asa ceva si ai reusit sa te pui deasupra celorlalti eu iti recomand sa te bagi adica... Putini reusesc asa "din prima" cine stie ce talent ai...

| tamulici a răspuns:

În primul rând, este ok să încerci pentru a-ți dezvolta masa musculară, plus, îți antrenezi întreaga musculatură, îți creezi o condiție fizică de invidiat, iar sportul ''repară'' multe aspecte insalubre într-un organism, așadar eu îți recomand să încerci. Ești foarte slab și chiar ai nevoie de asta.
Pe lângă asta, îți petreci timpul într-un mediu competitiv, înconjurat de oameni care fac performanță și te mobilizează să ieși din casă și să mai faci și altceva.
Finalmente, odată ce niște profesori de atletism te-au observat, găsesc un potențial în tine ce nu trebuie irosit și merită să încerci, cine știe? Nu ai nimic de pierdut, iar dacă elti bun, poate vei avea și niște rezultate de neuitat. Succes!

| Alexandru2005 a răspuns:

Du-te prietene aceasta este o oportunitate unica in viața, parca mâine te văd in ziare mare atlet?