| Raptor1234 a întrebat:

Sunt clasa a 10 a si vreau sa ma apuc de sala. Imi puteti da niste sfaturi? Si credeti ca ar fi mai bine sa imi gasesc prieteni care fac sala si cu care sa merg sau e mai bine singur?

Răspuns Câştigător
| Kerre a răspuns:

Salut, fiind incepator la sala este foarte greu sa te acomodezi cu toate lucrurile noi pe care trebuie sa le adopti, insa nu imposibil.
Uite aici unele dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont daca te apuci de sala!

1. Alimentatia
Fara o alimentatie echilibrata degeaba te chinui la sala, am pus-o pe "1" pentru ca fara o alimentatie bine pusa la punct atunci nu vei "parcurge" nici 100 de metri din "drumul" tau. Alimentatia ta trebuie sa fie intr-un surplus caloric daca vrei sa cresti in masa musculara si bogata in proteine/fibre/carbohidrati etc.
2.Antrenamentul
Daca ai deja o alimentatie echilibrata atunci trebuie sa iti faci sau sa-ti iei un program de antrenament care sa fie pentru scopurile tale (masa musculara/forta/reziistenta etc). Dar nu uita odata ce ti-ai ales un program de antrenament nu fa greseala de multi incepatori sa-l folosesti la nesfarsit, schimba programul de antrenament dupa aproximativ 6 saptamani, daca nu il schimbi atunci muschii tai se vor acomoda cu stimulul produs de acele exercitii si vei stagna.
3. Odihna
Tine minte "Muschii nu cresc cand ii lucrezi, ei cresc cand se odihnesc". Deci ai grija ca intre zilele tale de antrenament sa fie aproximativ 48h de odihna pentru a da timp muschiului sa se recupereze. ( 48 de ore esti o durata de timp aproximata nu pusa in cui, fiecare persoana este diferita, unu-l se recupereaza mai greu iar altul mult mai usor, vezi cum te simti, daca esti pregatit de antrenament si esti energic atunci inseamna ca esti recuperat iar daca esti obosit atunci mai amana putin).

| Raptor1234 explică (pentru Kerre):

Multumesc mult pentru sfaturi.

3 răspunsuri:
| Doarof3 a răspuns:

Poți sa te apuci și singur, nu-i problema.Nu știu de ce, dar cred ca ești la filo?