| mtw123 a întrebat:

Salut.

Sunt pasionat de sport, in domeniul fitness. As vrea sa urmez un curs de personal trainer & instructor fitness. Credeti ca este o alegere buna? Am ceva anume de castigat? Pot urma o cariera in acest sens?

Funda

1 răspuns:
| Aligator0108 a răspuns:

Bună.

Nu te poți gândi la această carieră doar dacă spui că ești pasionat de sport! Pentru a fi un instructor fitness, vei avea nevoie de o interacțiune bună cu oamenii din jur.
O pregătire personală îți oferă șansă de a intră în situația fiecărui client, de a-l înțelege mai bine și de a-i evidenția calitățile și defectele din punct de vedere fizic. Astfel, îți vei folosi creativitatea, lucru foarte important în aproape toate job-urile (după părerea mea) pentru a-i crea antrenamente care să îl stimuleze.
De exemplu, nu poți să stai pur și simplu cu burtă în sus și să nu lucrezi odată cu clientul. Pentru fiecare client în parte va trebui să te înarmezi cu răbdare. Vei avea nevoie, după cum am mai zis, să îl faci pe client ambițios, să îl stimulezi. Astfel, nu prea vei face treaba profesională.
Pe scurt, uite cum trebuie să fie un instructor fitness bun:
-Analitic
-Răbdător
-Un motivator eficient
-Un bun ascultător

Te regăsești?
Dacă da, vei putea urmă o carieră în acest sens cu succes.
Dacă nu, atunci nu.

A fi un instructor personal înseamnă a fi un profesor la pregătiri particulare.
A fi un client al unui instructor personal înseamnă a fi un elev la pregătirile particulare.
Dacă elevul nu este mulțumit (îl consideră pe profesor prea grăbit, nu înțelege, nu îl stimulează) atunci acesta va caută alt profesor.
Get it?batting eyelashes