| Edok a întrebat:

Salut,sunt un băiat de 14 ani(stiu, young to lift weights)si pot zice ca am o experienta in fitness de 1 an.Nu m-am gândit să duc chestia asta la nivelul urmator,tot ce ma gândeam si inca gandesc e pur si simplu,piept mare,mâini mari,restul,ehh,si așa-i si acum.
Problema este ca,nu mai cresc in masa musculara,mai ales mâinile,bicepsii,nu conteaza cat ii antrenez,nu cresc pur si simplu,nu am o subscripție la o sala, fac acasa cu 2 greutăți și o bara,înainte, laughing) ma antrenam cu un ghiozdan (râzi, hai)si aveam 6 sesiuni pe saptamana,în care implementam bicepsii,picioarele,umerii,pieptul si abdomenul,uneori si spatele.Da,am acumulat ceva masa dar pur si simplu nu mai cresc acum,chiar sunt mai slab ca inainte,nu aveam un plan specific,nutritia era ok,nu mâncăm mâncăruri d-astea de muscle building,pur si simplu stăteam departe de zahăr și dulciuri in general. Acum,am nevoie de un plan bun,de o nutritie buna,si mna, vreau mâinile astea sa creasca odata happySi pieptu'. Putin ajutor?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Ia ca punct de plecare:

http://www.culturism.ro/......tenta.html

Ai si antrenament si alimentatie. E doar un reper, trebuie sa modifici ca sa fie personalizat pentru tine.

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

1. Cate fripturi mananci pe zi? Dar oua, orez, paste, etc? (toate in aceeasi zi, evident)

2. Ce antrenament ai, concret? Ai superserii, serii gigant, serii descrescatoare, pirdamidale, etc? Sau doar te antrenezi haotic?
Cum sunt grupate grupele musculare?

| Edok explică (pentru Cosmin86):

Ma antreneze haotic, sunt peste tot, si nutritia e slaba, deci.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Edok):

Ia ca punct de plecare:

http://www.culturism.ro/......tenta.html

Ai si antrenament si alimentatie. E doar un reper, trebuie sa modifici ca sa fie personalizat pentru tine.

| aXy99 a răspuns:

Trebuie sa consumi carbohidrati, deci putine dulciuri nu strica (in special inainte/dupa antrenament). Fii in surplus caloric si proteic.

In fine, nu de asta nu ai mai crescut, ci pentru ca organismul tau s-a obisnuit cu stimulii oferiti. Creste greutatile sau du-te la sala, altfel nu vei mai creste.

| Edok explică (pentru aXy99):

Ok,vad ce pot face

| ovidiu123432 a răspuns:

La 14 ani nu poti creste atat de mult in masa musculara, nu te grabi fiindca e degeaba, daca astepti sa devii ca si aia care iau steroizi atunci trebuie sa-ti iei gandul ca nu va fi asa, mai asteapta sa mai cresti in varsta si dupa in masa musculara.

| Edok explică (pentru ovidiu123432):

Dacă am un plan(nutritie pusă la punct și un antrenament bun), poti sa crești, chiar si la 14 ani