anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani si am o intrebare : de la varsta asta este bine sa iau proteine din zer? Gen sa-mi fac shake-uri inainte de sala sau dupa? Sa iau batoane proteice sau tot ce tine de proteine din zer? Nu creatina, doar proteine din zer.(am inteles ca te ajuta cel mai mult pentru crestere in masa musculara )

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

NU este recomandat ca copii mici si adolescentii sa mearag la sala sau sa consume proteine shake, care le modifica drastic sismetul hormonal si endocrin, afectandu-le cresterea si dezvoltarea.
Dupa 20 de ani, ai tot timpul din lume sa mergi al sala si sa iei ce proteine vrei. Acum, la 14 ani, ai nevoide sanatate si dezvoltare sanatoasa si armonioasa, care se obtine numai cu mancare sanatoasa, dormit si practicarae unui sport, de preferat la scoala sau la un club sportiv.

| Cosmin86 a răspuns:

Cate proteine iei din alimentatie? Daca nu ai calculat, atunci CUM stii cate proteine sa iei din "prafuri"?

Ai nevoie de 2 grame/kg-corp. Daca iti asiguri din mancare atunci dai banii degeaba pe "proteina din zer". Daca nu, atunci iei "proteina din zer" cat sa acoperi diferenta.

| Moron a răspuns:

Sigur, poti sa iei, este ca si orice alt aliment. La varsta ta nu esti favorizat in a pune masa musculara, dar tot e bine sa te apuci de sala, iti contruiesti o baza. Daca as fi stiut la varsta ta de sala m-as fi apucat de atunci.

| kepler22b a răspuns:

Eu zic sa consumi cât mai mult piept de pui, orez, cereale integrale, cartofi(preferabil fierți. Nu KFC?)
Încearcă sa te forțezi puțin. Sa mănânci cât mai mult, și sigur vei vedea diferențele?

| Ionut3399 a răspuns:

Sunt sportiv de 12 ani si cred ca iti pot da un sfat bun, la varsta ta axeaza-te mult pe exercitii cu greutatea corpului, iti recomand sa cresti in kg prin mancare, mese consistente si dese, alimentatia trebuie sa ti-o structurezi singur in functie de ce suporti sa mananci si ce nu, dar iti garantez batoanele proteice si shakeurile NU te ajuta cu nimic la varsta de 14 ani, de la +17 ai tot timpul si inca ceva nu face prostia sa te aventurezi cu ridicatul, o sa regreti mai tarziu, nu uita, cei mai mari sportivi au ajuns acolo dupa ani, nu dupa 3 zile, deci mult si bine decat putin si prost!