| L0v3isTheWaY a întrebat:

Salut,TPU.
Am 15 ani si am inceput sa fac sport de la varsta de 13 ani. Sunt foarte bine dezvoltat din toate punctele de vedere. Problema este ca de curand mi-am cumparat gantere si am inceput sa lucrez cu ele. Credeti ca imi v-a afecta inaltimea deoarece am 1, 72 si 57 kg.Parintii mei nu stau foarte bine la capitolul inaltime tata are 1, 70 iar mama in jur de 1, 64. Si ei s-au mirat ca sunt destul de inalt in comparatie cu ei cred ca seman cu un unchi care are 1, 80. Deci intrebarea este ca daca o sa mai lucrez cu ganterele imi v-a opri crestere?
Ofer, funda!

Răspuns Câştigător
| YoNoMember a răspuns:

Nu prea cred. Si eu sunt asemanator din punct de vedere fizic cu tine si lucrez de ceva vreme cu ganterele dar am continuat sa cresc in inaltime.
Conteaza cu ce te hranesti!

3 răspunsuri:
| Northern a răspuns:

Fratele meu a început să facă culturism de la 14/15 ani.Acum, la aproape 22 de ani, participă la concursuri și chiar a câștigat câteva premii...deci are ceva experiență.
Pot să zic că i-am urmărit evoluția și am observat că din clasa a8a nu a mai crescut chiar deloc(pe timpul acela avea 1m80)...
Ți-am dat exemplul cu fratele meu ca să nu crezi că generalizez.S-ar putea să fie diferit la alte persoane, însă cred că nu vei mai crește...

*precizez că și părinții mei sunt înalți...mai înalți decât ai tăi.

| NDC12 a răspuns (pentru Northern):

Te rog eu sa nu mai intrii la categoria sport.E VORBA DE GENETIC. Stii ce inseamna cuvantul asta?

Ba da, generalizezi foarte mult.SI daca crezi si nu esti sigur nu iti da cu parerea.

| J0nas a răspuns:

Asta nu are legatura cu ganterele. Poate pentru ca faci sport esti inalt. Ele iti dezvolta doar musculatura.