| Anoniq a întrebat:

Salut TPU, am 16 ani si as vrea sa ma apuc de un sport, mai exact de box sau kickboxing, credeți că e prea târziu? Cum aș putea sa mă înscriu la o sală de box/kickbox sau cum se procedează mai exact? Nu am mai practicat până acum un sport deoarece părinții mei nu prea și-au permis

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi la un club de profil si vorbesti cu antrenorul.
Ei te vor testa si vor spune daca ai aptitudini necesare acestor sporturi - sau nu.
Daca ai trecut examinarea, atunci discuti si "detaliile" (financiare, echipament, program etc.).

| Violleta2022 a răspuns:

Poti practica orice sport la orice varsta, ca doar este vorba de amatorism, nu profesionisti.

| markusisred a răspuns (pentru Violleta2022):

Tu te auzi cucoană? Adica dacă te apuci la 16 ani înseamnă ca nu poți deveni profesionist?

| Violleta2022 a răspuns (pentru markusisred):

Mai ne auzim dupa 10 ani, sa vad daca ai devenit profesionist sau nu.
Abia esti INCEPATOR la 16 ansiori si 99% din astia ca tine, nu ajung sa practice kickboxul decat 1-2 ani, neajungand niciodata profesionisti.

| AnastasiaK a răspuns:

Alegi o sală din apropierea ta unde știi că se face de performanță (asta în cazul în care visezi și la performanță). Dacă alegi kickbox, recomandarea mea ar fi să te asiguri că e un club afiliat FRAMC (Federația Română de Arte Marțiale de Contact). Există mai multe federații, însă aceasta consider că e cea mai serioasă, aparținând de WAKO, care a fost recunoscută recent de Comitetul Olimpic.

Bun, după ce ai ales sala, te duci la sală, plătești abonamentul și mai departe discuți cu antrenorii. Atât de simplu e.

| Anoniq explică (pentru AnastasiaK):

Daca nu vreau neapărat pentru performanță ma vor primi? Aș vrea sa practic mai mult acest sport pentru menținerea fizicului și să știu să mă apăr, etc, nu neapărat pentru performanță

| AnastasiaK a răspuns (pentru Anoniq):

Da, bineînțeles. Ma gandisem la performanță pentru ca ai precizat si vârsta. Așa doar pentru tine, poți începe și la 40 de ani, deci nu e nicio problemă acum.

| Strwberrs a răspuns:

Pai...discuti cu cineva de la un club de box sau kickbox si te inscriihappy

| pashkal a răspuns:

Nu te lua dupa astia care au comentat inaintea mea. Niciodată nu e prea tarziu pentru nimic. Daca vrei sa faci ceva du-te frate si fa-o, orice merita încercat odata in viata. Vrei cu lupte din astea cauta pe net antrenor in orasul tau. Dar personal nu iti recomand cu lupte si de astea ca majoritatea antrenorilor astia fac la misto ca sa ia banii de la fraieri. Iti recomand sa te duci la o sala de sport si sa inveti sa te antrenezi singur. Faci in ritmul tau, cum poti tu, inveti, o sa fie greu la inceput dar asta e oriunde in viata. Acolo te întâlnești cu oamenio, ini favi prieteni daca vrei, daca nu atunci nu, nu te deranjează nimeni acolo, esti in treaba ta si nu te streseaza nimeni.

| AnastasiaK a răspuns (pentru pashkal):

Majoritatea antrenorilor fac la misto, ă? Numește-mi trei exemple pe care le cunoști. Că dacă MAJORITATEA sunt așa, n-ai cum să nu știi măcar 3. Deși nu știu de ce am impresia că tu nu știi nici măcar unul.

P.S. Sportul de contact nu se învață singur, de capul tău!