| DanY3L2002 a întrebat:


Am o intrebare:Care crampoane sunt mai bune? cele de fier sau plastic
Mi-a spus cineva ca cele de plastic is mai bune, cele de fier se rup rapid
Primul raspuns bun si justificat
FUNDAAA!

2 răspunsuri:
| Andreyss24 a răspuns:

SG – Provine de la Soft Ground ( Sol Moale sau Teren Moale ) și au crampoanele de metal cu șurub sau lame. La ghetele de fotbal SG crampoanele sunt mai lungi decât la alte tipuri de ghete, ceea ce duce la o aderență sporită pe teren moale, noroios.

În schimb, pe teren dur și uscat, acestea pot fi anevoiase, riscul de alunecare fiind crescut. Totodata, acest tip de gheata trebuie evitat pe teren artificial ( AstroTurf ) deoarece poate provoca accidente și leziuni.

Deoarece gheata de tip SG are crampoanele/lamele lungi și de metal, automat greutatea le va crește. Dar totuși este de preferat o gheată puțin mai grea dar care să vă sporească aderența și confortabilitatea.

FG – Termenul de FG înseamnă de fapt Firm Ground ( Sol Tare sau Teren Tare ). Crampoanele sunt construite dintr-un cauciuc special și sunt mai scurte decât cele prezente pe ghetele de tip SG.

Gheata FG este opusul ghetei SG – Este ușoară, se potrivește de minune pe teren tare (vara în special) și poate fi folosită chiar și pe teren cauciucat.

| fatanr1 a răspuns:

Eu am auzit ca cele din plastic sunt cele mai bune. Poti citi si aceasta pagina:http://www.dolce-sport.ro/......ece-10940/