anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tpu.Am o intrebare pentru sportivi care merg la sala. Vreau sa ma duc si eu la sala dar imi este teama ca nu stiu cum este.Cum este acolo? ai instructor? cate ore pe saptamana ai antrenament? cat costa pe luna abonamentul? sunt dusuri acolo ca sa faci baie dupa fiecare antrenament si ce trebuie sa iti aduci cu tine? adica daca sunt dusuri trebuie sa imi iau sampon si prosop cu mine corect? Imi este putin teama ca poate fac oamenii de acolo misto de mine si de accea vreau sa stiu de pe acum cum este la sala de forta.Dau funda pentru cine imi da un raspuns detaliat big grin

5 răspunsuri:
| ubox7007 a răspuns:

Daca locuiesti intr-un oras unde exista sala de haltere (olympic weightlifting), mergi acolo si o sa ai instructor si de toate, de costat nu stiu exact, dar daca e de stat costa undeva pe la vreo 20 de lei sau si 0 lei, depinde ce esti, elev sau daca ai terminat orice studii, etc. Daca vrei sa mergi la o sala de fitness unde abonamentul este 100 lei+ o sa ai dusuri, ia cu tine sampon+burete+prosop special pentru dus (daca vrei sa faci dus acolo), haine de schimb, un prosop de pus pe aparate (daca te deranjeaza transpiratia, dar eu nu folosesc) si unul mic sa te stergi de transpiratia propie (dar am vazut ca multe sali au un dozator de servetele, deci eu nu imi iau nici prosop d'ala) papuci si pantaloni de schimb (asta cam trebuie). Chestia ca sa nu pari incepator este sa stii la ce folosesc aparatele si cum sa le folosesti (gen sa stii cum arata o banca de impins la piept) si sa ai un program de acasa stabilit. Antrenor am vazut ca mai peste tot este, dar e cam inutil, tu trebuie sa stii de ale tale. Apa si mancare, sunt optionale, eu imi iau un shaker si il umplu cu apa, dupa antrenament imi fac un shake cu proteine.

| lastOne a răspuns:

Cel mai indicat ar fi sa te duci la o sala cu instructor (in comun sau in particular) si sa ii explici ce vrei sa obtii, el va sti cel mai bine ce sa lucrezi ca sa ajungi unde vrei.

Iti trebuie: prosop, apa plata, incalcari de schimb (majoritatea salilor care se respecta nu permit intrarea cu incaltamintea de strada) si un rand de haine lejere, inclusiv chiloti, sunt cei mai uzi tot timpul la sfarsitul antrenamentului happy.

| alin100 a răspuns:

Depinde de sala, unele sali nu au nici instructori, nici toate aparatele necesare.Iti iei prosop de acasa, 1l de apa, banane pe care le mananci in timpul antrenamentului.Nu trebuie sa-ti fie rusine de cei care sunt masivi si ridica mai mult decat tine, deoarece si ei au fost candva asa, si ar trebui sa te sfatuiasca.Iti poti face prieteni, ii rogi sa-ti explice, dar daca ai instructor la sala mai bine cu el.Pretul difera de la o sala la alta.Ti-am spus salile cu aparate, cu instructori sunt mult mai bune decat cele simple.Te imbraci in haine lejere si porti tenesi sau adidasi, nu blugi.Succes!

Răspuns utilizator avertizat
| Shaiiiiiiiii a răspuns:

Salut. Depinde de la o sala la alta, la fel cum depind si preturile. Poti sa optezi pentru instructor sau nu ( platesti in plus ) unele in schimb au inclus program cu instructorii. Nu poti sa le bagi in aceeasi oala pe toate laughing De-asta trebuie sa te duci sa vezi. In general o sala buna este dotata cu dusuri, destule aparate incat sa nu stai la coada, si cel mai important sa-ti placa atmosfera sa te duci cu drag. Eu cand am inceput eram la fel ca tine imi era teama sa ma fac de ras, dar culturisti din sala respectiva te laudau ca vrei sa incerci sa te schimbi, mai rusinos este sa nu incerci si sa ramai slab big grin bafta multa!