| ErnestIonuț a întrebat:

Am un prieten ce face sală,acasă.(are greutăți, haltere, gantere) de 6 luni jumate
Și tipul respectiv a câștigat 10 kg de mușchi in perioada respectiva. Il stiu cum era inainte, era schilod, vai de el era.Acum este voluminos, pătrățele, braț mare.Credeti că aș putea castiga si eu atâtea kg de muschi și în 11 luni daca e, sau conteaza genetica?

8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Conteaza mult si constructia corpului, genetica. Eu am pus 20 de kg in doi ani, si a fost bine fata de altii. Dar conteaza aici o multime de factori. Poti sa fii bibe genetic, daca nu tragi pana la sudoare, daca o faci necorespunzator, daca nu ai o alimentatie adecvata, si lista poate continua, tot ca unul slab genetic poti avea rezultate.
Cred ca exagerezi un pic, nu prea cred ca a pus prietenul tau 10 kg in 7 luni. Probabil vezi o diferenta uriasa, dat fiind ca a fost schilod, si atunci tendinta e sa exagerezi. Poti fi fericit daca pui un kg pe luna, dar cei mai multi nu reusesc nici pe jumatate.
In privinta ta, nu poti sa stii decat daca tragi de fiare. Dupa 2 luni te urci pe cintar, si vezi diferenta. Nu dupa una, ca ti se urca la cap daca ai rezultate? Dar, in mod normal, nu ar trebui sa ai prea mari rezultate, nu e indicat sa tragi de muschi, pana ce nu se obisnuiesc cu efortul, minim 6 saptamini nu trebuie lucrat cu greutati mari, ori, tocmai ele sunt cele ce formeaza masa musculara. Altfel, muschii se pot bloca si sa nu mai creasca. Antrenirul insista enorm pe asta cand eram la inceput, si erau baieti la sala care trageau de ani si aveau rezultate slabe datorita acestui aspect. Deci, mare grija!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Contează inplicarea.

| siriusblack98 a răspuns:

In 6 luni 10kg de masa musculara pura 100% natural cu gantere acasa este absolut imposibil indiferent de genetic. Doar daca prietenul tau are ADN de gorila. Crede-ma ca am antrenat suficienti oameni in 10 ani de sport si stiu ce rezultate obtii in 6 luni (repet, daca nu bagi roids). Intr-un an poti obtine 10kg de masa. Dar conteaza si genetica iar antrenamentul si regimul trebuie sa fie extrem de inteligent gandite si adaptate pentru tine.

| harukodaniel a răspuns (pentru siriusblack98):

Pura nu, dar daca a facut trecerea de la schilod la ceva muschi, oamenii tind sa exagereze. Imi place mult ca ai precizat pura si ca esti foarte pregatit. 10 KG pui si intr-o luna daca faci surplus mare de tot caloric...dar multa grasime inutila. Respect ca exista si specialisti pe aici!

| Sophieka a răspuns:

Cred ca da, de ce nu? Pe langa asta, eu cred ca el se hraneste acum si mai bine.
Cauta pe internet informatii, vei gasi, sau pe Youtube.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E imposibil 10kg de muschi in 6 luni. Poate un an, doi. Probabil a mancat mult si a luat jumate muschi jumate grasime, dar arata bine pe el. Ori asta ori era atat de schilod si malnutrit incat corpul era disperat sa ia in greutate. Conteaza genetica mult. 10kg e super bine si pentru toata viata in total sa castigi atata.

| CataCatalin994 a răspuns:

10 kg da, dar din alea maxim 6 de muschi.

Conteaza atat programul de antrenament ( majoritatea se antreneaza prost, bro splits, etc ), cat si nutritia ( ceea ce din nou, majoritatea o fac gresit, nu-si numara intake-ul de kcal, nu-si calculeaza bine cat din fiecare macronutrienti sa manance, samd)