| Fedaskyn a întrebat:

as vrea ca pana incepe scoala sa-mi dezvolt muschii abdominali sufiecient de mult incat sa se observe acele "patratele" pe abdomen fara sa trebuiasca sa-l incordez. Am aproape 16 ani, 163cm-166cm (nu-mi mai aduc aminte exact) si 47kg-48kg. Mentionez ca as prefera sa fac asta acasa fara sa fie nevoie sa ma duc la sala, dar optiunea cu sala nu este o problema foarte mare. (repet, prefer acasa). In momentul de fata se observa patratelele putin daca incordez abdomenul.

As vrea sa stiu:
1. Ce fel de program ar trebui sa urmez, asta insemnand de cate ori pe zi sa ma antrenez, cat sa ma antrenez la o "sedinta" sau "sesiune" si ce exercitii ar trebui sa fac (exercitii stiu destul de multe, dar nu stiu cat de eficiente sunt si cum ar trebui sa le combin pentru un rezultat cand mai optim si rapid)

2.Cate mese ar trebui sa am pe zi si cat/ce sa mananc in general?

3. Pot sa mananc prajeli/grasimi etc maxim o data la doua saptamani? adica daca o fac o sa obtin rezultatele dorite in timp?

4. Daca ma duc la sala este mult mai eficient? adica cu cat ma ajuta mai mult? aici as prefera niste exemple daca se poate (ex.: acasa faci patratele in 30-40 zile dupa programul asta si la sala faci in 20 zile sau cv de genul daca intelegeti)

Ms anticipat.

Răspuns Câştigător
| Kerre a răspuns:

In primul rand daca vrei sa ai acele patratele trebuie sa adopti o alimentatie echilibrata. Cum poate ai mai auzit sau nu "Patratelele nu se fac la sala ci in bucatarie".
Daca vei avea un strat de grasime atunci poti incerca toate exercitiile posibile ca nu ti se vor avea patratelele niciodata, trebuie doar sa fii intr-un deficit caloric pentru a scapa de grasimea in plus.
1) Nu trebuie sa faci exercitiile de cateva ori pe zi, te vei supra-antrena. Aproximativ de 3-4 ori pe saptamana nu mai mult. Exercitii gasesti sute si mii daca dai un simplu serch pe google sau Youtube.
2) Nu trebuie sa ai un anumit numar de mese pe zi si cat sa mananci la ele, conteaza doar ca la sfarasitul zilei sa ai toate caloriile si miconutrientii de care ai nevoie atinse.
3) Da, poti si in mai putin timp sa consumi nu doar 1 data la 2 saptamani. ( dar sa nu exagerezi ). Trebuie sa stii ca nu exista sa "cresti" anumite grupe musculare rapid, totul este in timp. Poate nu vei vedea rezultatele dorite intr-o luna sau doua, corpul ca sa creeze ceva care nici nu a existat ii necesita timp.
4) Da, daca te vei duce la sala vei creste mult mai eficient deoarece vei necesita de mai mult aparate care te vor "ajuta".
Nu exista un timp in care iti poti creste grupele musculare! Cum am mai spus corpul are nevoie de cateva luni. Acum difera de la om la om cat de repede creste in musculatura, cineva are gene mai bune decat altul si tot asa, depinde de alimentatia care o sa o adopti si in felul in care o sa executi exercitiile, cat stimul o sa pui pe muschii abdominali etc. Apropo muschii nu stiu daca ii antrenezi acasa sau la sala sa creasca mai repede, gen oriunde ii vei antrena totul va depinde in felul in care pui tensiunea pe muschi, deci multa bafta si ai grija sa nu te accidentezi.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Kerre):

Ce dreacu de pătrățele ma? Cântărește cât un sac de ciment, ce pătrățele ii trebuie astuia? Unde o duce gandul pe Anna rolling on the floor, azi chiar n-am ce Face, dar sa-mi dau replay de pe 2 conturi in care imi susțin afirmația rolling on the floor)... trebuie să fii retardat. Un sfat înțelept: nu-ti pierde timpul, e 2018 si ăștia inca cred in afirmațiile din 1910, timpul e prețios.

| Kerre a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Mda ai dreptate dar totusi incerc sa scot anumite persoane din "ceata" care inca mai cred ca daca fac sala de la 16 ani raman mici sau ca li se micsoreaza dragonul.

| Fedaskyn explică (pentru Kerre):

Mersi de lamuriri, dar ideea e ca eu acum 2 ani aveam patratele vizibile, aveam 154cm si 39kg, pe atunci ieseam mai mereu afara, poti sa spui ca mint, dar sincer nu am de ce sa o fac (cred ca se observau tocmai ca nu prea aveam grasime pe mine desi este cam imposibil), dar acum nu prea mai ies din casa asa de mult si de aceea voiam acest program in + imi doresc patratele pentru ca comparativ cu acum 3 ani incepusem sa mananc mai gras adica de 3-4 ori pe saptamana mancam fainoase prajeli etc. si am facut burta si nu-mi place, nu spun neaparat ca este de la grasime aceasta burta, dar daca imi exersez muschii abdominali eu cred ca o sa se amelioreze (mentionez ca de jumatate de an nu am mai mancat decat de 3-4 ori max pe luna grasimi si altele asemenea)

Cat despre raspunsul pe care mi l-ai cordat la prima intrebare, am cautat pe Youtube si google si am gasit si programe de exercitii de exemplu 2 seturi de nu stiu ce exercitii pe zi timp de 3 zile dupa a 4-a si a 5-a zi pauza si de aceea am formulat intrebarea in acest fel.
Multumesc pentru ajutorul acordat

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Si la ce ti-ar folosii acele patratele pe piept?
Nu crezi ca la 16 ani, este mai important ca sa-ti dezvolti tot corpul, sanatos si armonios?
Te poti apuca de culturism sa faci muschi, dar este foarte bine cunoscut ca, cuculetul ramane foarte mic si inutilizabil.
La 16 ani este mai important saacorzi atentie deosebita scolii si practicarea zilnica a unui sport, care iti dezvolta toate grupele musculare.
Lasa sala, ca-i indicata dupa 20 de ani, cand ti-ai incetat cresterea si dezvoltarea si abia atunci poti incepe sa tragi de fiare ca sa modelezi ce vrei tu.
la 16 ani, ne lasa rece pachetele de muschi ale unui copil! Dupa cum spuneam, faci mai mult rau decat bine, daca tragi doar pentru o anumita grupa de muschi, in loc sa manaci sanatos si sa te dezvolti armonios.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru Violleta2022):

Lol, cata prostie in starea ei naturală laughing.
Pătrățele pe piept, n-am văzut. Cum arata?
Cuculetul rămâne mic si inutilizabil?
Stii ce face si la ce ajuta testosteronul? Sau ai auzit de el? Prin culturism si alimentație îl ridici, stii ce inseamna un nivel de testo ridicat in organism? = Vei fi doar un zâmbet.

| Violleta2022 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Asa-i cand se baga "Balanel si miaunel", sa raspunda unde nu are habar. Ca nu-ti pot spune bulanel, ca te-as vedea ca un copil plin de colaci de grasime, cu bicioarele ca burlanele... iar in loc de cap, o bila mare si goala. Sau chiar asa arati?!

| Kerre a răspuns (pentru Violleta2022):

"cuculetul ramane foarte mic si inutilizabil." Nu mai stau sa raspund aici ca ti-a zis deja @BuLaNNeL.
"Lasa sala, ca-i indicata dupa 20 de ani, cand ti-ai incetat cresterea si dezvoltarea si abia atunci poti incepe sa tragi de fiare ca sa modelezi ce vrei tu." Serios? Acesta este un mit de secole, nu stiu de unde ai scos informatia asta dar este ERONATA! Daca te apuci de sala de la 16 ani nu ti se va intampla nimic inclusiv sa ti se opreasca cresterea. In cel mai RAU caz te poti accidenta daca nu esti atent in rest nimic!
La ultima fraza sunt total de acord ca nu trebuie sa lucreze doar o anumita grupa de muschi.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Kerre):

Si tu esti avocatul lui bulanel sau tu esti catelusul lui de plus?!
Acceasi niveld e inteligenta la amandoi!
Ori...ai doua conturi pe TPU si nah, te ajuti de amandoua, ca sa exprimi ce nu poti intr-unul singur?

| polacekdaviddd23456 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nai dreptate mereu vorbesti doar ce este airea vaca ce esti

| Fedaskyn explică (pentru Violleta2022):

"la 16 ani, ne lasa rece pachetele de muschi ale unui copil!" nu vreau patratele pentru cineva, ci pentru mine caci imi place cum arata si 2. am citit conversatiile, iar BuLaNNNeL in ce a spus:
"Pătrățele pe piept" - are dreptate aici nu te-ai exprimat corect
"Cuculetul rămâne mic si inutilizabil" - asta nu stiu, dar chestia cu testosteronul are dreptate si dupa ai inceput sa te iei de numele lui...

in fine, iti multumesc ca ai acordat timp intrebarii mele, o sa mai fac niste research sa vad daca ai dreptate in anumite privinte deci per total Multumesc

| Fedaskyn explică (pentru Fedaskyn):

"Cuculetul rămâne mic si inutilizabil" - asta nu stiu, dar chestia cu testosteronul are dreptate si dupa ce nu ai mai avut ce sa spui ai inceput sa te iei de numele lui...

asta voiam sa zic daca nu s-a inteles, scuze de exprimare, dar abia m-am trezit si mi-e somn happy stiu, e 3pm

| Fedaskyn explică (pentru Violleta2022):

"Lasa sala, ca-i indicata dupa 20 de ani" am uitat sa mentionez in explicarea acordata anterior, dar eu am 3 frati mai mari si toti au inceput sa-si dezvolte masa musculara in jurul varstei de 16-17 ani deci da...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Fedaskyn):

Daca faci research in ceea ce scriu adlescentii, atunci nu vei descoperii adevarul!
Citeste ce isneamna sa faci un sport adevarat, care te ajuta sa te dezvolti sanatos si armonios si in plus, te ajuta la cresterea in inaltime.

| Violleta2022 a răspuns (pentru polacekdaviddd23456):

Anaflabetii ca tine nu ar trebui sa raspunda, in necunostinta de cauza!