anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa pun si eu ceva muschi pe mine in special la maini (brate, Umeri) piept abdomen.Problema este ca sunt cam slabut arat destul de rau am 17 ani 1.72 inaltime si 50 kg. As vrea sa fac sala dar mie urat sa ma duc fiindca as arata ca o furnica printre ceilalti.Am auzit mereu raspunsuri precum ca toti am fost asa si ca o sa ma fac si eu ca ei.As vrea sa fac muschi acasa fiindca ma simt si mai bine, dar nu stiu cu ce sa incep, ce sa fac sa imi cumpar ceva pentru muschi sa improvizez ceva cu care sa fac exercitii vreau exemple nu stiu, dati-mi sfaturi.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Sunt destui firavi la sala, nimeni nu s-a nascut masiv. Muschii se fac foarte lent, in ani de zile.

Du-te la sala, nimic din ce faci acasa nu se compara cu sala, o sa vezi singur. In plus, acolo ai instructor, poti vorbi cu el, sa-ti faca un program si eventual un plan alimentar corespunzator cu greutatea si obiectivele tale.

Dar inainte sa-ti faci abonament, vezi mai multe sali, baga doar 1-2 sedinte, sa vezi cum e sala, daca are toate conditiile ( daca e curat, daca nu e aglomerat, cum e instructorul, etc. ) si apoi alegi o sala care iti place si iti faci abonament. Gaseste-ti un partener, e mult mai bine decat sa te duci singur.

De asemenea, intra pe culturism.ro si citeste despre antrenament si alimentatie, e foarte important sa cunosti principiile ( spre ex. un muschi are nevoie de 48 de ore de pauza dupa un antrenament, in perioada aia el se dezvolta NU cand il lucrezi, de asemenea bicepsii intra in exercitiile pentru spate si tricepsul in cele pentru piept - sa ti cont de asta cand iti faci programul, etc. )

8 răspunsuri:
| DimLight a răspuns:

Daca ridici doar gantere o sa faci muschi mai repede dar o sa ai o putere/forta mai mica, asa ca baga si flotari, si eu aveam o greutate asemanatoare la varsta ta laughing nici acum nu sunt prea departe, nu prea ai ce face daca esti "small-frame" trebuie doar sa te alimentezi puternic si sa exersezi cu gantere de greutati mari dar sa ai grija la coloana

| Cosmin86 a răspuns (pentru DimLight):

Nu chiar, odata cu masa musculara creste si forta.

| XatomisX a răspuns:

Mama ce slab esti eu sunt la fel ca tine si am 80 de kg laughing

| RyuzakiSan a răspuns:

Si eu is in aceeasi situatie ca tine, cam aceeasi inaltime aceeasi greutate, eu iti recomand flotari in fiecare zi pana la limita + dau exista fonduri o trusa practica de gantere, de ajuta mult. eu asa fac, si sa spun sincer pe brate se vede. Mananca bine si trage in fiecare zi cu energie, si peste 1 luna 2 o sa se vada si rezultate.

| SmoKeD a răspuns (pentru RyuzakiSan):

Daca face in fiecare zi va face supra-antrenament => progrese mult mai lente

| BrokeDeRomania a răspuns:

Du-te la sala nu ti se intampla nimic, crede-ma.Cu timpul o sa-ti creasca muschii si n-o sa mai fii asa.Nu rade nimeni de tine.

| Dragonul95 a răspuns:

Secretu ii sa mananci bine si sa nu te masturbezi pentru ca prin masturbare elimini toate subst esentiale din corp, si nu rezolvi nimic.

| JIMMI2X4 a răspuns:

Poti sa faci flotari care te ajuta foarte mult frate, lasa sala.