anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

AM 17 ani si sunt destul de firav, As vrea sa fac si eu ceva muschi dar nu la sala ci acasa pentru ca ma simt in largul meu. Cel mai mult m-ar interesea la umeri( maini) la piept abdomen si la picioare daca se poate cat de cat. Eu zic ca daca improvizez ceva de prin casa as putea sa fac ceva muschi dar vreau sa primesc niste sfaturi.

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

In primul rand, cea mai importanta e alimentatia. Apoi odihna. Exercitiile sunt abia pe locul 3. Poti incerca si niste suplimente, in cazul tau un gainer ar fi bun.
De asemenea, nimic nu se compara cu atmosfera de la sala, o sa vezi cand o sa te duci. De ce nu incerci macar 3 sedinte cu un prieten? Sa vezi atmosfera si intensitatea cu care se lucreaza acolo.
Acasa o sa ai rezultate. dar mult mai slabe.
Poti incerca flotari, tractiuni, abdomene, gantere. Dar NU zilnic, dupa ce lucrezi intens un muschi lasa-l 48 de ore sa se refaca, poti eventual lucra alti muschi in perioada aia.
Gasesti pe getfit.ro si culturism.ro ( sau orice alt site de specialitate ) informatile necesare, inclusiv principile dupa care trebuie sa te ghidezi.

| ady_3580 a răspuns:

Pai trebuie sa faci in fiecare seara maxim 10-15 flotari, 30 tractiuni Maine faci 20-25 flotari 30-35-40 tractiuni si 20-30 abdomene (daca poti, Daca nu faci 10-15-20 big grin ) Bafta. funda?; x

| Cosmin86 a răspuns (pentru ady_3580):

Cel mai prost sfat posibil e sa faca in fiecare seara... asa se ajunge la supra-antrenament. Muschii au nevoie de 24-48 de ore sa se refaca dupa un efort

| milka24 a răspuns:

Poti incepe cu serii de 20 de abdomene, 10 flotari si 10 tractiuni pe seara... si in fiecare seara sa mai adaugi cel mult 5!