| Lukasz a întrebat:


Cand vine un jucator spre tine (la fotbal ma refer), tu ca fundas pe ce parte trebuie sa stai cand te ataca, adica am auzit ca daca e stangaci stai pe dreapta ta, si cand e dreptacti stai pe stanga ta.
Dar prietenul meu azi mi-a zis ca e invers ( el joaca bine fundas)
Ce credeti? Si mai e ceva, cand credeti ca e momentul perfect sa ii iau mingea, ca doar nu pot sa il las sa treaca de mine daca nu insist.
Vreau raspunsuri de la cei care stiu cat de cat fotbal sau pozitia de fundas!

2 răspunsuri:
| DavidoffUser a răspuns:

Ceea ce intrebi tu nu se poate explica in scris, trebuie facute pe teren.E mult mai complicat decat pare si necesita mult antrenament. Eu sunt fost mijlocas central (dreptaci), insa la mine nu conteaza asta pentru ca lovesc la fel de bine si cu stangul (o calitate pe care un central trebuie s-o aiba), iar tu daca-mi tii piciorul drept, nu partea dreapta ( TINE-I DREPTU', TINE-I DREPTU', mai auzi urland de pe margine ) e fix 0 ca te fac cu stangul sau te intorc din corp si tot trec pentru ca te citesc imediat cum ma tii. Cel mai bun fundas e cel care isi citeste adversarul si anticipeaza, nu cel care are un plan prestabilit. Un jucator bun te face din preluare, mai ales daca esti d-asta care baga multe alunecari, sunteti cei mai previzibili. Tatoneaza, fii calm si actioneaza rapid atunci cand preia mingea, insa ai grija sa nu-i rupi glezna.

| geogeorgiana200 a răspuns:

Cand esti stangaci normal ar fi sa stai pe dreapta si cand esti dreptaci, pe stanga. Dar acum depinde si unde simti tu ca poti juca mai bine.


Si normal ca nu lasi adversarul sa treaca de tine. Cand vezi ca se apropie intri pe el si ii iei mingia.