| AlexAL275 a întrebat:

Salut TPU! Ce ar trebui să știu dacă vreau să mă apuc de sală? Ps: Am 18 ani

9 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

In primul rand, trebuie sa stii cea mai importanta regula si anume consistenta. Trebuie sa nu renunti si sa te duci la sala. O alta regula importanta ar fi moderatia, nu trebuie sa cazi in extreme, iar asta se aplica si in viata.
Alimentatia este cea mai importanta cand vine vorba de rezultate, antrenamentul trebuie doar sa stimuleze muschii, restul depinde de ceea ce bagi in tine. Nu cumpara proteina pudra, este inutila, mai ales cand vrei sa slabesti si ai nevoie de hrana, volum ca sa nu te ia capul de foame. Plus ca proteina poti sa tii-o iei usor din mancare adevarata.
Nu te arunca la numere mari cand vine vorba de consumul de proteina. Marile compani ce iti vand suplimente ar dori ca numarul necesar de proteina/ kg corp sa fie cat mai mare ca tu sa apelezi la ele. Un studiu spune ca tot ce trece peste 1.62g de proteina/kg corp nu reprezinta un avantaj, insa la finalul zilei oamenii cred ceea ce vor. Macar nu te arunca la cifre de 2; 2.2 sau in unele cazuri am auzit chiar de 3g de proteina/kg corp.
Ai nevoie de 0.8 g de grasime pe kg/corp ajuta la satietate si in cresterea testosteronului.
Dupa toate calculele lasa loc de carbohidrati, dar ai grija ca acestia sa provina din fructe, cereale si legume. Ai nevoie de fibre le provenite din acestea, ele te ajuta sa inhibi pofta de dulce, mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp.
Nu te lua dupa diete scrise de altii, diete drastice. Ia propria ta dieta si fa-o mai sanatoasa, mananca ce iti place, dar sa fie sanatos. Exemplu, daca iti place sa mananci ceva dulce dupa masa, atunci ai grija ca acel ceva dulce sa fie cat mai sanatos si aproape de gusturile tale, inlocuieste desertul cu fructe sau fa-l tu mai sanatos.
Nu exagera cu sesiunile de antrenament si nu practica ego lifting. 40 de minute sunt suficiente si axeaza-te pe cat de corect ridici, tragi, impingi decat pe cat de mult. Nu esti acolo sa impresionezi pe nimeni.
Ar fi multe de spus, insa asta-i farmecul acestui sport, mereu este ceva nou de invatat.

| Psihiatrie a răspuns (pentru Apokales):

Sper ca esti constient de cate prostii ai scris acolo?
Cum mortii mei sa crezi ca 2-2, 2g proteina e exagerata pentru masa musculara? Chiar si 3 e destul de ok cand vrei sa faci definire, aici vorbim despre performanta.In cel mai rau caz puteai sa-i spui ca pune presiune pe rinichi aiurea.
Cum sa zici ca majoritatea carbohidratilor sa provina din fructe, cereale si legume? Ba cand ai scris ai vazut cat ai aberat?
Nu prietene, masa musculara nu se pune cu cereale, legume si fructe.
Proteina din zer ce e ma? Tot mancare e, de ce sa nu consume o proteina de calitate? Refuz sa cred ca esti asa cum esti.

| Apokales a răspuns (pentru Psihiatrie):

Https://bjsm.bmj.com/content/52/6/376

Ai aici un meta studiu in care spune ca ce trece de 1.62g proteina pe kg/corp este in van.
Am zis eu ca se pune doar din cereale, fructe, legume? Nu cred. Dar totusi de unde iti iei micronutrientii? Dar fibrele alimentare?
Sa nu consume "o proteina de calitate" pentru ca are nevoie de hrana reala, are nevoie de volum. Sa apeleze la proteina pudra cand n-o sa fie capabil sa manance un volum mare de mancare.
Astept un raspuns cu privire la studiu. Iti multumesc anticipat si o seara buna!

| Psihiatrie a răspuns (pentru Apokales):

` lasa loc de carbohidrati, dar ai grija ca acestia sa provina din fructe, cereale si legume. `

`Cum sa zici ca majoritatea carbohidratilor sa provina din fructe, cereale si legume?`

Cat despre studiul pe care l-ai dat :

`O recomandare obisnuita pentru castigarea masei musculare este de 2, 2 grame de proteina pentru fiecare kilogram de greutate corporala.

Alti oameni de stiinta au estimat ca proteina trebuie sa fie de minimum 1, 6 grame pe kg.

Numeroase studii au incercat sa determine cantitatea optima de proteine ​​pentru castigul muscular, dar multe ajung la concluzii diferite.

Unele studii arata ca mai mult de 1, 8 grame per kg nu au niciun beneficiu, in timp ce altele indica faptul ca aportul putin mai mare decat 2, 2 grame de proteina pe este cel mai bun.

Desi este greu sa dai cifre exacte din cauza rezultatelor conflictului de studiu, aproximativ 1, 6-2, 2 grame per kg din greutatea corporala pare a fi o estimare rezonabila.`

| Apokales a răspuns (pentru Psihiatrie):

Atunci de unde sa provina, ma, carbohidratii, ca m-ai innebunit? Tu de unde ti-i iei? Din biscuitii oreo, de unde?

| dinaprilie a răspuns:

Salut, cel mai important lucru ( fara gluma ) este incalzirea. Mai ales a INCHIETURILOR. Restul le deprinzi usor in 1-2 luni ( cum sa ridici, alimentatie, suplimente etc ).

| AlexAL275 explică:

În ce privește mâncarea, ce ar trebui să mănânc? Câte mese pe zi și la ce ore? Eu de obicei mănânc anapoda, trec peste micul dejun, mănânc numai dulciuri, mezeluri și prăjeli.

| Morbid a răspuns:

Poate esti genul mai panicat cand intra in sala, vezi pe altii ca sunt mai Mai mari sau ridica Mai mult ca tine si iti intra complexe de inferioritate. Indiferent, conteaza in primimul rand mentalitatea care o ai in sala, trebuie sa crezi in tine,, sa nu iti zici wai Eu nu o sa ajung niciodata asa", cu mult munca si o Gramada de timp, o sa poti sa I ajungi pe toti ba chiar sa-i intreci, Desi nu recomand sa o iei ca pe o competitie. Sa incerci sa devi Mai bun pe.zi ce trece.

| Whitesnake99 a răspuns:

Trebuie sa stii ce iti doresti de la viata si cum te poate ajuta sala in sensul asta. Sa te intrebi de ce te apuci de sala, sa-ti stabilesti un scop si sa intelegi ce esti dispus sa sacrifici si sa oferi in schimb pentru a-ti atinge scopul. Asta asa, filosofic spus, chestiile concrete o sa vina natural daca intelegi prima parte.