anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

fac sala de 6 luni, iau proteine(mass-gainere, whey, creatina, spirulina), mananc cum trebuie (5 mese pe zi), ma hidratez cum trebuie (4l pe zi), am folosit steroizi anabolizanti, dar nu am ingras mai mult de 75kg, am 1.80, 16 ani, ce sa mai fac?

20 răspunsuri:
| Whitesnake99 a răspuns:

Ce sa faci? Sa incetezi cu substantele interzise la varsta aia! Pana nu primeste maica-ta un telefon intr-o zi ca ai facut infarct sau ai avut un atac cerebral sau ai insuficienta hepatica! De steroizi de apuci dupa ce stii mai bine ca un chimist ce face fiecare compus in parte si cum lucreaza in corp, asta inseamna ani de studiu pe internet si in carti de specialitate, si mai ales sub supravegherea unui profesionist si cu analize de sange regulate. Si dupa ce stii dieta ca un profesionist, dupa ce ai o diploma ce atesta certificare in fitness/nutritie! Daca tu in primele 6 luni de sala ai intrat pe doape e clar, nu stii, nici ce sa mananci, nici cum sa te antrenezi si bagi si substante de proasta calitate. Imi pare rau, eu zic primul lucru renunta la mizeriile alea, abobeaza-te la 50 de canale de fitness si uita-te la alea si invata tehnica, asculta sfaturi, si casca ochii. Asta daca n-ai bani de antrenor personal. Sanatate!

| smihai23 a răspuns:

Nu înțeleg. E greșit sau nesatisfăcător pentru tine faptul ca ai 75 kg si 180 cm la 16 ani?

| Violleta2022 a răspuns:

Degeaba iei aceste chimicale daca singurul lucru care te ingrasa, nu-l mananci in cantitatea necesara.
Ai nevoei de 2 litri de apa pe zi, fiindca elimini toate vitaminele si mineralele din corp daca bei 4 litri.
Ai nevoie de mancare sanatoasa, nu de proteina, care se cunoaste ca AJUTA cresterea masei musculare, dar slabeste corpul.
Steroizii NU sunt recomandati sub varsta de 20 de ani, fiindca esti inca in crestere si-ti afecteaza masiv si ireversibil sistemul hormonal, glandele endocrine.
Nu stiu cineti-a dat asemenea sfaturi, dar ceea ce faci este complet gresit!

In ce priveste raportul varsta-greutate- inaltime, esti foarte bine la 75kg si 1.80m.

| AnastasiaK a răspuns:

laughing Si tu la ce te asteptai, copilas? Sa fii ca Ronnie Coleman in 6 luni? In primul rand, vezi ca ai pus creatina in paranteza la proteine, geniule. Asta asa, ca sa accentuam faptul ca faci parte din cei care inca nu stiu sa-si stearga nasul cum trebuie, dar s-au bagat pe steroizi.

| Sebastian1337 a răspuns (pentru smihai23):

Mai mult nesatisfacator.

| Sebastian1337 a răspuns (pentru Whitesnake99):

Am luat steroizi pe propria raspundere, am fost avertizat sa nu iau, dar am fost incapatanat, am renuntat la steroizi, dar de proteine nu prea as vrea, iau cate 3 cupe pe zi de proteine si 2 de creatina, fac 90 de minute workout zilnic(pana se redeschid salile), mananc orez integral, oua, lactate, carne, forta am pus destul de multa, dar efectiv parca mi pare ca sunt slab la cat de umflat is.

| smihai23 a răspuns (pentru Sebastian1337):

Păi raportul greutate/vârstă/înălțime e foarte ok, așa cum a spus și Anastasia mai sus. Ai timp destul să-ți dezvolți forța. Ar trebui să-ți cauti un program conform topicului de mai sus. Succes!

| vpsdavidvps a răspuns:

Steroizi nu mi se par o alegere buna mai ales la varsta ta.Greutatea ta este una perfecta pentru inaltimea ta.Crede ma, eu am 1.93 si 77kg si ma simt foarte bine.Ok, eu practic si baschet si nu prea pot sa ma ingras sau sa pun masa musculara in condiitile in care eu alerg si ard calorii toata ziua.Asa ca don t worry! happy

| Cosmin86 a răspuns:

Steroizi iei cand ai cel putin 10-15 ani de sala + poti manca 1-2 kg de carne pe zi. Tu la 16 ani mananci ce face mami acasa, iar daca "mami" nu e sportiva profesionista in domeniu, o sa faca ciorbe si alte prostii.

Pe la 30 de ani, facand sala de la varsta asta fara pauza, te poti gandi la ceva stero, daca vrei sa participi la concursuri.

O sa fie bine ca o sa ai 14 ani de antrenamente si NU o sa mai fi incepator + o sa ai propria ta alimentatie, nu ce fac "mami si tati".

| funnnyman32 a răspuns:

Salut!
Nu ai nevoie de steroizi, si evita sa ii mai folosesti sa nu iti mai treaca prin cap asa ceva, mai ales ca nu faci de performanta. Ca incepator nu ai nevoie neaparat de proteinele alea, cel putin daca iti asiguri din mancare tot ce trebuie nu cred ca mai sunt necesare, si o spun la modul cel mai serios. Posibil sa ai altfel de genetic sa pui mai greu pe tine, acum depinde de persoane dar se pare ca se vad progresele prea putin. Tu trebuie sa te axezi pe exercitii avand primele luni de inceput inca nu stii sa lucrezi ca lumea, ma refer sa faci exercitiile corect, sa faci super seturi la un timp de o saptamana sau doua, asta la avansat, dar tu ca incepator poti face o data pe luna sa cresti un pic ritmul sa dai impuls.
Daca spui ca ai 5 mese si mai iei si proteine, gainere, e curioasa treaba, dar tu cam la ce greutate vrei sa ajungi? pentru varsta ta stai bine, daca ai putea sa ajungi la 80, 85 kg ar fi si mai ok. Rezultatele vor veni pe parcurs, poate ai avut rezultate 2 -3 luni si dupa aia a fost mai slabut dar nu trebuie sa iti faci griji, eu unul am 3 ani jumate de sala, iar la inceput cresteam super bine in primul an, si putin in al doilea. Dar ca sa pui muschi pur e mai greu fara pic de grasime, cu timpul vei mai creste, dabia ai 16 ani... eu la 18 ani am inceput culturismul, in prezent sunt foarte multumit de cum sunt si am si progresat mult in forta, faceam cu gantera de 40-50 pe brat la banca scot, asta pentru forta. daca vrei discutam mai multe in privat, bafta!

| siriusblack98 a răspuns:

Ti-au zis Anastia si Cosmin in mare parte ce as fi vrut sa iti zic si eu.Pe de alta parte, tu ce rezultate vrei sa ai dupa 6 luni, copilas? Realizezi ca masa musculara dobandita prin steroizi odata ce incetezi consumul acestora se pierde, nu?! Indiferent ca tu faci in continuare sau nu sport +suplimente tot se pierde o buna parte.Inca o chestie, tu rezultate nu o sa vezi in veci cu antrenamente zilnice cum spui intr-unul dintre raspunsurile tale ca faci.Copii mici, aveti impresia ca daca bagati steroizi si antrenamente 7 zile din 7 o sa fiti Mister Olimpya in 6 luni.

| Sebastian1337 a răspuns (pentru Cosmin86):

Am o fisa de la o nutritionista care mi-a dat ce sa mananc, faza e ca nu prea vreau sa ma las din a mai lua suplimente si nici steroizi, poate la mine e si problema ca sunt destul de mult aratat cu degetul la cum aratat la varsta mea, daca nu as mai lua, as pierde tot, si dupa as deveni practic, un copil normal fara nimic in plus.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sebastian1337):

Stii ca de la stero o sa ajungi impotent partial, nu? Sau chiar complet, daca tu ii iei fix acum, cand corpul NU si-a terminat propriul proces de producere de testosteron.

Suplimentele sunt cu totul altceva, alea sunt facute din mancare.

Dar totusi, la 16 ani stii tu singur sa-ti faci injectii cu stero?

| Sebastian1337 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu-mi fac singur injectiile, mi le facea un prieten cu care mergeam la sala care la randul lui si-a facut 3 cicluri de steroizi, l-am intrebat daca pot fac si eu, si mi-a zis ca nu-si asuma raspunderea daca patesc ceva, am facut 2 cicluri de steroizi care zic ca mi-au ajuns.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sebastian1337):

Ti-a facut si PCT? Ca sa-ti revina productia de testosteron cat de cat la normal (100% nu-si mai revine, asta e clar).

| Sebastian1337 a răspuns (pentru Cosmin86):

Urmeaza sa fac la Synevo un test sa vad nivelul de testosteron, nu stiu ce sa zic daca si revine 100%.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sebastian1337):

Daca reusesti sa obtii 100%, bucura-te si da-i dracu de stero.
Cum sa iei stero la 16 ani, cand tu nu ai nici macar 10 ani de sala (unii baga stero dupa 15 ani de sala, ca fapt divers).

| Sebastian1337 a răspuns (pentru Cosmin86):

Am luat fiindca mananc mult(multe calorii), nu mananc junk-food, ma hidratez mult, iau multe suplimente, anti-oxidanti si suplimente CBD.Nu am de ce sa ma ascund, am vrut sa arat bine.Sincer erectiile sunt la fel ca inainte.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sebastian1337):

Sunt pentru ca la 16 ani corpul inca isi face productia de testosteron.