| Cogalniceanu a întrebat:

Salut tuturor, am nevoie de putin ajutor!
As vrea un program pentru sala, fac de 5 zile, am invatat toate aparatele, am facut circuitul si m-am apucat de un program, va rog sa ma ajutati putin, am 1.70, 55 de kg.

Programul meu este :
Luni: Piept,umeri
Marti: Pauza
Miercuri Brate [ biceps/triceps/antebrat]
Joi: Picioare,abdomen
Vineri: Spate, trapez

Ceva sugestii? As vrea raspunsuri de la ceva profesionisti sau culturiesti mai vechi, care ma pot ajuta cu un program care sa-l execut corect si sa cresc in masa musculara, multumesc!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Ai invatat aparatele, invata sa le faci corect si principiul tensiunii continue. adica 1 serie = 40 secunde (adica miscare lenta)
piept grupa mare, umeri grupa mare = 2 grupe mari in aceeasi zi este prea mult. eu, personal, fac spatele, picioarele si pieptul in zile separate cu nimic langa. sunt grupe mari, ai nevoie de foarte multa energie pentru ele. ori muti umerii marti ori desparti bratele si faci piept cu biceps si umeri cu triceps. ori muta umerii cu picioarele (da, sunt 2 grupe musculare, dar e mai bine decat cu pieptul). cand impingi la piept intra foarte mult deltoidul anterior. si sa il lucrezi imediat dupa inca 1 data e cam mult, nu crezi?
culturismul este 90% alimentatie, 10% antrenament. vrei sa cresti? baga mancare, pe urma fa-ti griji de antrenament. cum iti faci un plan pentru antrenament pe zile, fa-ti pentru alimentatie pe ore.

ps. ca idee. eu niciodata nu am facut luni X grupa, marti Y grupa. mereu m-am dus si ce am simtit eu, aia am facut. in afara de piept. ala l-am facut mereu luni. pentru ca este international bench press day. toti la sala unde ma duc eu incep prin maximul de 1 repetare la orizontala laughing. in rest pot face picioare marti, umeri vineri, saptamana urmatoare picioare joi, spate marti...pentru ca daca e sala plina de insi care fac spate si eu am ziua de spate stau 5 ore dupa altii? niciodata, schimb grupa happy. + ca muschii au memorie. daca faci mereu in aceeasi zi aceeasi grupa acestia se vor adapta. (in ideea din 105 in 105 ore trebuie sa fac genoflexiuni, ok, am retinut). asa schimband mereu muschii nu se pot adapta si sa plafoneze. si la piept (ca il fac luni mereu) schimb ordinea exercitiilor sau felul lor. alte intrebari?

0 răspunsuri: