| tigrul2 a întrebat:

Vreau sa ma apuc de calisthenics am 1.78 60 kg si un corp naspa. Ce exercitii sunt bune pentru inceput?

Răspuns Câştigător
| ArmyCaptain28 a răspuns:

Salut. Avand in vedere inaltimea si greutatea ta, stabileste-ti un program de antrenament in functie de zilele tale libere din saptamana si incearca urmatoarele exercitii: flotari clasice, flotari cu priza apropiata, flotari diamant, flotari cu inclinatie, iar pe masura ce vei avansa, poti trece la flotari in pumni, flotari in degete, flotari la paralele. Poate pare stupid sa faci flotari in pumni sau in degete, dar in timp acestea iti vor intari oasele din acea zona concomitent cu cresterea in masa musculara. Cam atat pe partea de flotari, sa trecem la tractiuni: ai nevoie de o bara fixa, iar exercitiile sunt urmatoarele: tractiuni cu priza larga pentru spate, tractiuni cu priza apropiata cu palmele inspre tine pentru biceps, tractiuni cu greutate, tractiuni cu priza mixta (o palma inspre tine, iar cealalta palma inspre bara), iar pe masura ce vei avansa incearca sa faci muscle up-uri (o tractiune urmata de un triceps dip). Pentru abdomen ai posibilitati nenumarate, nu are rost sa le mai enumar aici. Pe partea de picioare, poti face genuflexiuni clasice, genuflexiuni pistol, genuflexiuni pe un singur picior sprijinit de un alt obiect, ridicari in varfuri cu o greutate (o piatra, un bidon de apa) pentru gambe. Acestea sunt exercitiile de baza pentru calisthenic, desi sunt posibilitati nenumarate. Ia-o progresiv si tine-te de treaba, ai grija si la alimentatie, conteaza foarte mult. Succes!

4 răspunsuri:
| tigrul2 explică (pentru ArmyCaptain28):

Multumesc enorm pentru raspuns. Si inca ceva ca ridic ceva foare greu si las acea greutate imi da o intepatura din antebrat pana la incheietura. este cumva o problema de oase de inima sau de muschi. acum am ridicat niste lemne)) si ma doare continuu adica durere super super usoara. dar in rest doar o durere fulgeratoare de 2-3 secunde

| ArmyCaptain28 a răspuns (pentru tigrul2):

Din cauza oaselor antebratelor. Evita acele tipuri de exercitii pana cand durerea se va ameliora. Ca sa ameliorezi din durere, poti antrena muschii antebratului (cauta exercitii de antebrat pe care le poti face acasa pe YouTube) si de asemenea sa consumi alimente bogate in calciu - necesare pentru oase, spre exemplu: lapte, branza, cascaval, peste etc.

| Cosmin86 a răspuns:

Cate fripturi mananci pe zi? Sau tu vrei sa pui muschi doar cu exercitii?

| Termopile a răspuns:

Pai exercițiile de bază flotari abdomene si genuflexiuni + variatiile lor