| andreea2966 a întrebat:

Sînt Andreea am 15 ani si vă rog frumos să-mi spuneți cîteva exerciții pentru slăbirea picioarelor

Răspuns Câştigător
| Flafster a răspuns:

Cea mai buna solutie ar fi mersul pe jos, cat mai mult.Nu cred ca alergatul este o solutie, cel putin asta nu ajuta pe toti, am facut 5 ani de handbal si cu alergatul n-am reusit decat sa-mi formez masa musculara.Cel mai bine, mergi mult pe jos, dar cu o viteza, ceva mai mare decat medie. Spor.

5 răspunsuri:
| Eduard a răspuns:

Buna!
Sunt o serie de factori care trebuie sa ii iei in considerare, inainte de a face ceva pentru a slabi.
In primul rand curele drastice nu te vor ajuta. Greseala numarul unu pe care o fac multi. Ai nevoie de o alimentatie sanatosa lipsita de grasimi si cat mai echilibrata. Alt lucru, abdomenele nu slabesc, ele fortifica muschii abdominali (ti sculpteaza); rezultatele s-ar putea sa intarzie, dar nu-ti fa griji, cu timpul vei avea rezultatele dorite, nu poti slabi de azi pe maine si cu asta ajung la alta greseala des facuta, sport imbracat gros. Elimini apa nu elimini kg, deci vei fi la fel dupa antrenament, nu schimbata.

Cel mai bine pentru slabit, este sportul aerob, adica tot ceea ce presupune ardere intense: alergarea, sartiul corzii, practicarea unui sport (basket, fotbal, handbal, tenis etc.), stretching sau fitness la sala sunt tipuri de exercitii aerobe.
Tine cont ca daca lucrezi toata ziua prin casa, nu rezolvi nimic chiar daca te simti obosita.
Mese dese, voluminoase, dar slab cantitav (caloric). Legume, mai putine fructe (sunt bogate in carbohidrati simpli), ceva carne slaba (peste, pui, vita) si cu timpul te vei obisnui si cu regimul "sarac". Poti sa iei niste vitamine si minerale, ca supliment. Ele nu ingrasa contrar parerilor ce s-au format in ultima vreme. Daca ar fi asa nu ar mai exista oameni slabi.

Deci iti trebuie sa te antrenezi (program care din pacate trebuie sa ti-l faci tu si sa il modifici pe parcurs ce devii mai capabila sa lucrezi), o dieta care ti-o permite buzunarul si odina. Fereste-te pe cat posibil de stres si renunta (daca consumi) la tigari, bautura, droguri sau alte lucruri nocive.

Pentru alte detalii mai citeste pe site-ul acesta: http://www.getfit.ro/alimentatie.

Acum exclusiv pe tema problemei tale, exercitiile care slabesc cel mai mult picioarele sunt alergatul, bicicleta (pe liber adica in cu picioarele in aer stand pe spate sau cea mecanica), saritul corzii si saritul in lungime si inaltime.

Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a slabi in zona picioarelor(si nu numai), ajuta alergatul.20-30 de minute de alergare/zi,cu viteza medie, te vor ajuta sa slabesti frumos, treptat si sanatos.Pentru rezultate mai rapide,elimina din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari seminte, nuci, alune sau fistic.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte si dupa masa,in special,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp). Portiile trebuie sa fie medii, nici prea mult, nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara si vei preveni aparitia multor complicatii). Succes.

| cosmin444 a răspuns:

Pai in primul rand ar trebui sa faci genoflexiuni in fiecare dimineata cam cate 20-30 dar sa nu exagerezi pentru ca o sa se dezvolte masa musculara si o fata cu picioare musculoase nu prea arata bine...si incearca sa alergi cam 30 de minute seara...si asta ar trebui sa meargabig grin

| andreea2966 explică:

Mmm...buna idee mersi happy tongue

| andreea2966 explică:

Aveti dreptate mersi frumos :*happy