anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare legata de muschi.
Este masa msuculara direct proportionala cu rezistenta? Adica cresti masa musculara prin cresterea numarului de repetari, exact ca si rezistenta?
Stiu ca puterea e redata de cat de mult ridici(cu atat mai multe kg, cu atat mai multa putere), dar daca ai putere si muschii se maresc proportional?
Adica masa musculara este legata in principal de rezistenta sau de putere?
FUNDA!

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu pot dovedi la orice ora stiintific cea ce afirm

https://www.bodybuilding.com/content/the-importance-of-sleep.html
https://sportslabnyc.com/sleep-muscle-recovery/

sunt pasionat de stiinta, neurostiinta

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Hai sa lamurim ceva,organismul uman se adapteaza mereu,cand stam in zona de confort = organismul se conserva,cand facem culturism organismul se adapteaza,conteaza foarte sa ridici greutati mai mici de foarte multe ori si greutati mari astfel in somn creierul da ordin celulor sa se refaca, celule devin mai puternic astfel creste masa musculara,daca stam putem baga o tona de suplimente,proteine starea de conservare se pastreaza,asta e valabil pentru orice aspect al vieti, daca nu isi folosesti creierul nu evoluezi stagnezi,dar pentru ca celule sa se refaca au nevoie de carbo, proteine, grasimi, apa multa, vitamine din fructe, legume, cabo sanatosi cartofi orez, paine, nu dulciuri, inca ceva seara dupa ora 18 este cel mai bine si e bine sa fi mancat ceva proteine inainte de culturism, nu uita de cardio, bafta

masa =multe ridicari
putere =greutati mari

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Dar doar cand dormi se reface musculatura sau si daca doar te odihnesti? Spre exemplu daca faci exercitii dimineata, iar dupa-amiaza stai, te relaxezi atunci nu se reface musculatura?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar cand dormi,tot atunci si ceea ce ai invatat este stocat in memoria de lunga durata,de exemplu ce vorbim noi acum sunt sanse foarte mari ca sa isi intra in memoria de lunga durata, pentru ca te pui la somn iar creierul retine cel mai mult in ultimele ore, totul se reface in timpul somnului, fara somn am muri, suntem dependeti de el, cand te odihnesti nu dormi si cei care au insomie se odihnesc dar nu dorm, nu viseaza

| aXy99 a răspuns:

Iar dati funde celor mai stupide raspunsuri?
Exista 3 modalitati de a-ti dezvolta masa musculara. Atat cresterea nr. de repetari, cat si cresterea greutatii si pastrarea nr. de repetari au drept consecinta hipertrofia musculara (atata timp cat faci aceste seturi pana la epuizare, daca faci 10 sa nu mai poti s-o faci pe a 11-a). Chestia asta se numeste crestere progresiva si e una din cele 3 modalitati de crestere in masa musculara (coroborat cu o alimentatie adecvata, surplus caloric si proteic si, desigur, odihna). Nu cresti numai in somn, cine a spus asta este un dobitoc, cresti imediat dupa sala dupa ce incepi sa mananci. Cand dormi cresti cel mai mult, asta e adevarat, dar nu doar atunci, ci oricand. 24/24 cresti.

| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

Dar daca nu faci pana la epuizare si doar asa putin? Adica nici macar sa obosesti macar. Doar ridici asa de cateva ori o greutate foarte usoara. Atunci mai cresti? Nici macar putin?

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, deloc. Exceptie fac primele zile/ saptamani de sala, dupa aceea nu vei mai creste deloc daca nu faci fiecare serie pana la epuizare. Ok, poate exagerez putin, exista si exceptii, daca faci un drop set la final de antrenament pana la epuizare si faci 100 de repetari, nu e nevoie sa faci 102 repetari, chiar daca poti. Pana in 20 de repetari fa pana la epuizare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ambele.Masa muscularã este efectul volumului total intr-o anumita perioada de timp(greutate x numar total de repetari la acea grupa pe exercitiu), care binenteles are legatura si cu puterea si cu rezistenta.
I-a de exemplu unciclist poate face doar rezistenta cu o greutate relativ micã, dar in timp o sa-i creasca picioarele. La fel si care practica sporturi de performanta in forta, sau bodybuilding ridica o greutate pentru scurte perioade de timp. Dar socul/rupturile se aduna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai unul zice ceva, altul altceva.

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ok, Ray!
Deci, avand in vedere faptul ca masa musculara inseamna ca muschii sa fie asa mari pe tine, cum sa ma exprim eu mai bine...sa se vada asa muschii mari, iar forta e redata de cat de mari sunt greutatile pe care le ridici, putem spune ca se poate ca un om care are muschii foarte mari pe el sa fie mult mai slab decat un om cam slabanog? Adica daca acel slabanog doar ridica progresiv greutati tot mai mari, dar nu isi si creste rezistenta, atunci va ajunge sa fie un fel de slabanog cu o putere foarte mare? Sau totusi masa musculara creste si asa...sau masa e legata de fapt de volumul de exercitii(greutate×nr repetari)? Sau cum? Ca sunt cam confuz.
Apropo, poate vei si fii userul anului.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Conteaza foarte mult si genetica,vezi tu la inceput masa musculara va creste rapid apoipentru ca costul de a avea masa este mare pentru organism, organismul nu va mai creste decat foarte greu,sunt culturisti care masa mai mica dar putere, forta mai mare ca alti =nu se stie de ce, daca nu cresti aportul de calorii nu o sa poti sa intreti noua masa musculara, organismul consuma masa musculara la nevoie, daca bagi culturism si o dieta de 3000 de calorii vei creste bine, grasimile nu sunt rele din contra testosteronul are nevoie de grasimi asta da barba si atrage fetele

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu pot dovedi la orice ora stiintific cea ce afirm

https://www.bodybuilding.com/content/the-importance-of-sleep.html
https://sportslabnyc.com/sleep-muscle-recovery/

sunt pasionat de stiinta, neurostiinta

| Kerre a răspuns:

Da sa-ti dau un mic grafic dupa care sa te ghidezi:

Forta: intre 3 si 6 repetari
Masa Musculara: Intre 7 si 12 repetari
Anduranta (rezistenta): 15 repetari +

Deci analizand acest mini-grafic poti concluziona ca automat daca faci mai multe repetari nu o sa te incadrezi deloc in cresterea masei musculare, daca faci pentru forta vei creste mai mult in forta decat in masa musculara,( am vazut tipi care la prima vedere ziceai ca sta toata ziua acasa in pat dar ridicau 120kg la piept, si altii care zici ca fac sala de o viata si cu greu ridicau 100kg) In concluzie nu trebuie sa te axezi doar pe o grupa (forta, masa sau anduranta) incearca sa faci cateva luni masa musculara dupa treci la 1-2 luna pe forta, anduranta se dezvolta si asa pe parcurs.

| aXy99 a răspuns (pentru Kerre):

Si 1-2 repetari pentru ce sunt? Dar 13-14? laughing