| Marius96 a întrebat:


Imi puteti da va rog o "reteta" de shake proteic pe care sa-l pot face acasa?
Si sa-mi ziceti plss cand sa-l beau inainte de sala sau dupa ce vin de la sala?
Dau

3 răspunsuri:
| Eduard a răspuns:

Salut!

Da, nu e tocmai noua ideea cu shake proteic. Insa iti spun atat ce faci tu acasa poate sa fie, inlocuita cu un shake gata venit de la o firma care se ocupa cu astfel de lucruri. Am auzit de home made shakes insa nu am facut vreodata unul. Am auzit ca baga de la nuci (maruntite desigur), pana la zer, branza si altele. Daca vrei homemade, incearca cu lapte, oua, nesquick anything else :).
Dar eu iti zic ca mai bine iei un concentrat proteic, cu ceva dextroza, glutamina, carnitina si sau creatina. Depinde foarte mult de tipul tau somatic. In principiu daca esti ectomorf iti trebuie chiar si un shake de carbohidrati. Alea sunt ceva de genul apa cu dextroza, taurina, glutamia etc. In fine, mai bine iei un Amino Fuel (de la Twin Lab) si un weight gainer dupa parerea mea (ceva de la Dinamityze). Punand altfel problema, shake-urile au cel mai mare efect dupa sala. Alea bogata in carbohidrati simpli sunt cei mai buni dupa sala. Ai nevoie sa umpli rezervele de glicogen din muschi cu ceva si corpul o sa tinda sa arda orice (chiar si proteinele, pentru energie), deci muschi pauza. Deci imediat dupa atrenament iei carbohidrati simpli. Pe timpul zilei e bine sa iei carbohidrati complexi. Dupa aproximativ jumatate de ora dupa sala (dupa ce ai luat carbohidratii, baga proteine). E de preferat un shake proteic si sau un litru de lapte.
Oricum dupa antrenament e cel mai bine sa iei shake-urile deoarece, ritmul anabolic creste, puterea de asimilatie creste si muschii sunt 'deschisi'.
Pentru mai multe informatii citeste forumul si articolele de pe site-ul acesta : http://www.getfit.ro/suplimente.

Multa bafta!

| vlagnar99 a răspuns:

Sa iti spun sincer chiar nu am mai auzit de asa ceva pana acum, mai degraba iti cumperi un gainer sau o proteina depinde de ce ai nevoie, dar daca sa iti faci singur, pune 10 albusuri, amestecale si beale laughing, dar nu te sfatuiesc sa faci asta fiindca ouale crude nu sunt recomandate, ele fiind frecvent contaminate cu germeni. In plus, consumate crude, ouale trec repede in intestin, iar proteinele din albus raman nedigerate si irita mucoasa digestiva.

| Floppy92 a răspuns:

* 25g caseinat sau concentrat asemănător proteic (milk & egg, super protein r-90 etc.)
* 1 ou întreg
* 1 albuş de ou
* 150ml lapte
* 1 banană mare

Se pisează banana cu o furculiţă, se pun restul' de ingrediente şi se amestecă cu un mixer/blender până devine o cremă cu gust de banane, excelentă. Veţi avea aproximativ 300 kcal concretizate în 30g proteine, 30g carbohidraţi şi 5g grăsimi.