| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

Sunt diferențele mari între Boxul clasic și Glory kickboxing?

3 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

In box-ul clasic iti folosesti numai pumnii
si are si niste reguli absolut inepte care il fac sa fie NUMAI un sport, cand ajungi in strada poate fi folositor sau absolut degeaba

kickboxing e considerat TOTUSI arta martiala, iti folosesti si picioarele, nu, numai pumnii, si (mai ales) regula principala e sa invingi, nu sa respecti regulile lu' marchizu' lu' peste care a limitat box-ul clasic, ca doar e un sport de "gentleman"
https://en.wikipedia.org/wiki/Marquess_of_Queensberry_Rules
si, btw, si eu sunt un gentleman, ce PLM big grin

| AnastasiaK a răspuns (pentru Zuzu1991):

Mamă, ce argumente de...mai zic? Tu REALIZEZI că alea 12 reguli (mrg, 11, nu și ultima) de acolo se aplică și în kickbox? De fapt, kickboxingul e un sport atât de "fără reguli" încât WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) are doar vreo 180 de pagini de reguli.

De asemenea, majoritatea oamenilor consideră și boxul o artă marțială. Sunt puțini cei ca tine care încearcă să excludă fix sportul care stă la baza MULTOR sporturilor de contact în picioare.

În rest, dacă ai norocul să cunoști pe cineva din lotul olimpic de box, roagă-l să se joace un pic cu tine...tu cu tot corpul, el doar cu brațul din față, nu cu ambele că ar fi prea mult. Apoi, după ce o să fii o repriză (dacă reziști măcar atât) sacul lui de box, mai gândește-te cât de "nefolositor" e sportul ăsta.

| AnastasiaK a răspuns:

În primul rând, boxul și kickboxingul sunt două sporturi total diferite, deci evident că sunt diferențe foarte mari.

Glory e o promoție, nu un stil de kickboxing, așa că nu înțeleg complet întrebarea ta.