| Vladdddd a întrebat:

Vreau sa imi cumpar gantere/gantera.Trebuie sa cumpar una sau doua? Cum e mai bine, sa fac alternativ sau pe rand? Cat ar costa o gantera la 10 kg? Dar doua gantere 20 kg?(2x10 kg) Cel mai detaliat primeste funda.

Răspuns Câştigător
| tibyramos a răspuns:

Ar fi bine să cumperi 2 gantere a 10 kg fiecare pentru că atunci când faci exerciții pentru bicepși(în special pentru asta le cumperi) trebuie ca în ambele mâini să ai o ganteră(în timp ce ridici de ex. mâna stângă, dreapta stă relexată și tot așa); e bine să începi cu 7 kg(păstrezi decât inelele mari) și faci 4-5 serii a câte 10-15 ridicări pe fiecare mână cu pauze de aprox 1 min. între serii timp în care îți masezi bicepșii sau scuturi mâinile dar fără bruscări!; ridicările trebuie să fie rare (când lași mâna în jos ea trebuie să fie întinsă) iar gantera mereu trebuie să fie în poziția asta!---! nu să o întorci pe toate fețele; atunci când închei nu termini brusc cu 15 ridicări ci mai faci suplimentar înca 10, 4, 2 la intervale mai mici; vezi când te apuci dacă nu ai mai făcut niciodată sau nu ai mușchiul încălzit o să faci o febră musculară de vreo săptămână când o să te doară bicepșii și când dormi și când ridici o sticlă cu apă-o să fie tare dar și atunci mai faci 7-8 repetări chiar dacă o să doară de zici că pică mușchiul.

| Cosmin86 a răspuns (pentru tibyramos):

Bicepsul e 30 % din brat si tricepsul 70 %, eu zic sa faci in special triceps, nu biceps.

| tibyramos a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e așa mare diferența dintre biceps și triceps(mai degrabă 40-60%)însă eu am pus baza pe biceps pentru că cei mai mulți pentru formarea lui se omoară-e adevărat că e bine să lucrezi ambii mușchii ca brațul să arate cât mai armonios.

6 răspunsuri:
| BoTa_Cristi_1990 a răspuns:

Doua...daca faci numai cu una te faci jucator de tenislaughing.O sa ai o mana mai dezvoltata sau o sa te doara coloana.

| CulturismFitness a răspuns:

Ar bine sa iti cumperi doua gantere, deoarece poti face mai multe exercitii precum flexii cu ambele brate pentru biceps, impins de la piept, fluturari in lateral cu ambele brate, ramat pentru spate si multe altele. Cu o singura nu poti face multe exercitii.
Daca vrei un program de incepatori pentru culturism eu iti recomand acest program
PROGRAM INCEPATORI MASA MUSCULARA: http://www.culturismfitness.ro/program-incepatori-masa-musculara/
Succes!

| ilegalnonstop a răspuns:

Daca vrei o gantera mai ieftina iti pot vinde eu! 40 lei gantera domyos aproape noua!