| Gorila12 a întrebat:

Vreau sa ma apuc de kik box. Dar fumez in schimb nu prea am conditite fizica am 81 kg am avut 120 acum un an la 17 ani mentionez cum sa fac sa ma apuc si sa gasesc pe cineva care sa aiba multa rabdare cu mine. Invat mult mai greu imi ia ceva timp dar invat.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cam tarziu la 17 ani si la greutatea ta. Te va bate unul de 10 ani de te asculta cu urechea.

| AnastasiaK a răspuns:

1. Pentru început să ne obișnuim cu termenii: este KICKBOX, nu "kik box", nu "king boxing" sau cine știe ce variante se mai folosesc.

2. Nimeni nu se apucă de un sport cunoscâdu-l deja, te vei duce acolo ca să înveți, iar antrenorii sunt conștienți de asta.

3. Condiția fizică se dobândește, nu este o problemă că o ai sau nu. Iar condiție fizică specifică nu are nimeni când abia se apucă. Pot să îți confirm că am întâlnit destule cazuri de sportivi (fotbaliști, atleți, înotători) care oboseau la primele lecții de kickbox. Este absolut normal când faci un efort nou.

4. Partea bună (și rea în același timp) la kickbox e că implică mișcări relativ cunoscute. Nu e ca și când înveți să mergi pe bârnă sau să faci acrobații. Toată lumea a dat o dată în viață cu pumnul.

5. O altă parte bună este că tu "setezi" intensitatea antrenamentului. Același antrenament poate să fie ușor sau greu în funcție de forța, viteza și frecvența cu care lucrezi.

6. E important să găsești și un antrenor cu care rezonezi. Din ce oraș ești?

| vlllaaddd a răspuns:

Baga-te la un curs de kick boxing si baga si niste sala sa te faci ca tauru

| Ilovedinero a răspuns:

De performanta e cam tarziu sa te apuci dar sa stii ca este un sport foarte frumos.Si. nu trebuie sa fii in forma ca sa te apuci, daca te apuci vei fi in forma.Eu gandeste-te ca inainte sa ma apuc de sport( in general) eram extrem de slabita si inainte sa ma apuc de kickbox eram leguma, galbena la fata, la un metru 50 aveam 35 kg.Acum am 1 65 si am greutatea perfecta cu masa musculara si cu tot ce trebuie.Trebuie doar sa te apuci de sport, el te va forma.Cu fumatul... incearca pur si simplu sa te lasi, sunt pastile, sunt de toate, trebuie sa vrei. Sper ca te apuci si iti urez muult succes

| Ilovedinero a răspuns:

Si te rog frumos ignor-o pe Alexandra ca nu stie ce vorbeste. Dupa ce te inscrii este vorba de multa pregatire fizica, foarte multe exercitii si foarte multe antrenamente de preparare fizica. Dupa aceea vine tactica, iar vreo luna o luna jumate esti prima data in aer dupa la sac si apoi vine toleranta la durere si abia apoi mergi si te bagi la sparing-uri.Se trezesc unii prosti care nu se uita in oglinda sa dea cu hate despre corpul unora dar nu se uita la al lor.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Ilovedinero):

Știi că fiecare sală și fiecare antrenor are o metodică diferit nu? Doar pentru că tu ai fost la o sală și ai făcut așa, nu înseamnă că așa se face. Îți spun din perspectiva unui om care nu doar că a fost la mai multe săli în calitate de sportiv, dar a și antrenat. De fapt încă mai antrenez ocazional happy

De exemplu în sălile unde sunt interesați să-și păstreze clienții, nu o să se facă NICIODATĂ o lună tehnică la oglindă sau lucru individual (așa se cheama, nu că "ești în aer") că se plictisește clientul și îl pierzi.

Nu mai zic că e foarte important și parcursul elevului. Dacă ești bun sau ai posibilitatea să lucrezi cu cineva mult mai bun, poți să ajungi repede la sparring.

P.S. Tu ești cumva fata aia care nu știe diferența dintre aerob și anaerob sau confund numele?

| Alexandra001980 a răspuns:

Poti sa vii la sala. Te vor folosi pe post de manechin. Tu ai sa stai locului si ceilalti vor exersa lovituri pe corpul tau. Esti util, vino la sala.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Alexandra001980):

Dat fiind faptul că știu personal toate luptătoarele bune din România, iar singura Alexandra care se numără printre ele folosește ca nume principal "Andreea" și nu ar vorbi niciodată așa, nu-i așa că tu ești doar o frustrată care habar n-are kickbox? Te întreb retoric. Normal că așa e.

| Alexandra001980 a răspuns:

Esti un umflat cu suncile fluturande.