| Ajutor324 a întrebat:

am si eu nevoie de niste sfaturi. Vreau sa ma apuc de sala si am nevoie sa imi spuneti ce suplimente, vitamine sau proteine ar trebui sa iau. tinand cont ca sunt un hardgainer.Eu am 17 ani, 1.84 si 60 de kile. slab stiu. de asta si vreau sa ma duc la sala, vreau sa schimb ceva la mine, radical... si inteleg ca e nevoie de rabdare si timp si de asta am nevoie de sfaturi. Astept toate detaliile

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Mai ai pana la suplimente. intai pune-ti alimentatia la punct, sa ai de toate : proteine de 4-5 ori pe zi, carbohidrati de calitate, grasimi sanatoase, fibre, etc.

Apoi te gandesti la suplimente, altfel dai banii degeaba

| vangaelis a răspuns:

happy nu poti face matale bodyvouilding si fara suplimente?

| Cosmin86 a răspuns (pentru vangaelis):

Poate, dar o sa-si forteze stomacul cu prea multa mancare

| vangaelis a răspuns (pentru Cosmin86):

Si cine o zis sa bage in el pana crapa? alimentatie echilibrata, des dar in cantitati mici in cazul sau.

| Cosmin86 a răspuns (pentru vangaelis):

Pai vorbim de bodybuilding sau de fitness? din raspunsul tau am vazut clar ca te referi la bodybuilding. Iar la sportul ala mananci des si mult ( poti ajunge si la 1-2 kg de carne pe zi, 50-60 de oua pe saptamana, etc. )

| vangaelis a răspuns (pentru Cosmin86):

De bodybuilding normal. Dar tot sunt adeptul faptului ca trebuie consultat un specialist in nutritie si dietetica, Sunt constient ca in functie de efort aportul caloric creste. Dar 50 de oua pe saptamana si 2 Kg carne pe zi este totusi mult. sunt si alte alimente cu aport caloric si proteic crescut, etc. De asta consider necesar o alimentatie echilibrata oricum.

Grecii antici care erau cunoscuti pentru trupul lor bine facut nu foloseau suplimente, etc.

Eu dezaprob mereu folosirea steroizilor si altor SF-uri asemanatoare( asta e alta idee, nu confund suplimentul proteic si vitamine cu steroizii). Asta ca sa nu incepi sa zici ca am gresit.


Cele bune. A fost o placere sa vorbim

| MassEffect a răspuns:

Daca esti hardgainer nu este un lucru de speriat nu trebuie sa te descurajezi, acuma depinde si ce alimentatie ai pentru ca daca tu iti iei nutrienti din alimentatie nu mai are rost sa iei si suplimente, daca nu iti satisfaci nevoile atunci cumperi si un supliment(sa nu crezi ca dupa o cuti devi Arnoldbig grin)Cat despre vitamine acestea sunt indinspensabile, poti sa iei un complex de multivitamine si minerale.

| Ajutor324 explică (pentru MassEffect):

Am si spus mai sus ca inteleg ca e nevoie de rabdare si timp... dar chiar am nevoie si de niste nume ale suplimentelor care ar putea da roade pentru mine...

| MassEffect a răspuns (pentru Ajutor324):

Ca si gainer recomand serios mass de la ON.