Dumnezeu este dragoste.
A simțit nevoia de a împărtăși cuiva dragostea Lui.
A creat ființe libere, în ciuda faptului că ele pot să aleagă răul, pentru că numai o ființă liberă poate simți că este iubită și poate iubi.
A știut că răul va apărea, de aceea a creat planul de mântuire prin care răul este eliminat din univers, fără a forța voința cuiva, fără a revoca libertatea ființelor create.
Acum 3 ore | Nilsson a răspuns:
Ca sa raspund cat mai concis: pentru ca Dumnezeu isi iubeste creatia si ne-a lasat posibilitateade a ne intoarce la El chiar daca am gresit.
Daca ar crea numai fiinte care sa I se supuna neconditionat ar insemna sa faca numai roboti si ar actiona intr-un mod dictatorial.
in schimb te baga pe veci in iad, daca nu crezi in el, tot acelasi lucru e
,eu fost singura aici, prietenii mei au fost falși, eu nu imi fac prieteni, pentru ce, sa ma injunghie pe la spate?
exista prieteni falsi, da parca crestini se iubesc foarte mult intre ei
Dumnezeu nu exista,in schimb exista crestini care isi iubesc aproapele in caz ca nu stiai,crestini traiesc doar ca sa fie pe placul altora,ei nu sunt materialisti, tarfe cu o mie de fete, ipocriti, mincinosi nu, ei sunt sfinti
In sensul ateist e ca si cum ai intreba cum de galaxia noastra a ajuns sa gazduiasca viata biologica si nu altele.
Cand Moise a scris Facerea prin 1350 ien lungimea anilor era ca in prezent. Dumnezeu nu i-a dictat ce nu era din punct de vedere comparativ cu ce era in timpul lui Moise. Iar legea contra incestului a fost data abia in timpul lui Moise. Pe timpul lui Cain potentialul de variatie genetica era mai mare si nu exista riscul malformatiilor datorita unor interferente genetice.
Faptul ca gandesti in limite mai mici decat mine nu inseamna ca ma contrazic. Nu ma contrazic singur.
Nu te amagi.
- Yehova, zeul biblic, nu exista, cel mai probabil asa zisul zeu omnipotent si omniprezent a fost inventat odata cu crestinismul pentru a spala pe creier paganii convertiti cu forta
- Satan/Lucifer este un Zeu pagan, nu are nicio legatura cu crestinismul. Evreii l-au calomniat in scrierile lor pentru a intoarce lumea impotriva religiilor pagane antice. Dupa cum vezi a cam functionat din plin. Cand aud de Satan crestinii fac pe ei de frica cand in realitate doar au fost spalati pe creier intrucat diavolul este la fel de fals ca si Yehova
- Adam a fost furat de la popoarele antice care au precedat crestinismul cu mii fe ani, cum ar fi sumerieni, Yezidii, akkadieni, mersopotamieni.
Iar "pacatul" nu este decat o masinarie folosita de crestinism pentru a exploata frica crestinului indoctrinat. La frica omul este mult mai usor de controlat.
Nici Dumnezeu nu e usa de biserica. In lume nu trebuie sa fie doar bine, mai trebuie sa fie si rau.
By the way, noi ne tragem din Adam si Eva.
Lucifer era deja creat. Numa' ca dragul de Luci a inceput sa puna intrebari si sa caute logica lucrurilor. Eh, lui Dumnezeu nu prea i-a placut chestia asta. Ca urmare, l-a exilat pe Terra, fiindca-l incurca la guvernare. Despre Adam si Eva pot sa spun doar atat: STFU!
Nu te judeca, draga Laila. Este de alta parere, mai precis nu crede ca daca ar fi totul bine, ar fi plictisitor. Citeste ce ai scris: nici tu nu crezi. Zici ca ti-ai dori sa fi fost totul bine, este? Tu il judeci pe el; il faci nemernic si idiot pentru lucruri pe care i le pui in gura tu.
"Asculta bine pentru, ca nu am de gand sa repet de două ori, nu imi pasa de parerea ta..."
De a mea poate ca nu, dar si a altora cel mai probabil e aceeasi. Si apoi te miri ca ti-au intors spatele toti. Probabil ca toti ti-au spus diverse lucruri, pe care in stilul tau, le-ai ignorat, iar apoi daca au vazut ca n-au cu cine discuta, te-au trimis la naiba cu smiorcaielile si figurile tale. E logic si normal.
In definitiv tu singura afirmi ca nu esti un exemplu bun, atunci de ce te mira ca ai probleme sau ca nu prea e nimeni care sa te respecte?!
A știut că răul va apărea, de aceea a creat planul de mântuire prin care răul este eliminat din univers, fără a forța voința cuiva, fără a revoca libertatea ființelor create.
de ce minti? dumnezeu a regretat ca a facut lumea apoi a facut potopul, nu a facut nici un plan de mantuire, de ce nu la facut de la bun inceput si de ce nu pentru toti? de ce a ales doar un singur popor? dumnezeu in vechiul testament spune
În Osea 13:4 se spune: „Dar Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, din ţara Egiptului încoace. Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu în afară de Mine şi nu este alt mântuitor în afară de Mine." (vezi şi Isaia 43:11). În mod repetat în Scripturi, Dumnezeu este descris ca singurul Mântuitor (Salvator)
deci hai sa nu blasfemam biblia =cuv lui dumnezeu cum vrem noi, nu exista nici un mantuitor, nici un plan de mantuire, si doar legamantul lui dumnezeu cu poporul lui atat
Dumnezeu este dragoste.
pe naiba este dragoste http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/
chiar si crestini ti au dat seama ca dumnezeul evreilor este un personaj negativ, de asta sa vrut ca dumnezu sa aiba un rol cat mai mic cu putina in planul inventat de biserica, in fapt iisus nu a spus multe din ce credeti voi
Deci toate premisele tale sunt false. MIzeria oficiala e ca i-a creat dar le-a dat libertatea de a alege, desi stia dinainte ce vor alege. Nu se pupa, nu? Exact asta e completa lipsa de logica pe care nimeni cu adevarat sanatos la cap nu o poate accepta cand vine vorba de crestinism.
@unvecin: Las-o ma, ca macane! Conform logicii tale, eu fiindca o iubesc pe fiica-mea ar trebui sa ii frec cate o mama de bataie din cand in cand si sa o las infometata/insetata/bolnava "ca sa o incerc" poate chiar sa o las sa calce pe trecerea de pietoni cand e rosu, ca sa ii las libertatea de a alege.
Ce sa inteleg? Ceea ce spune unul si altul? Sunt doar supozitii. Eu inteleg doar ceea ce mi se demonstreaza.
Si cu asta nu vreau sa mai discut. Bigotismul nu se poate combate prin argumente.
De unde stii tu cum gandesti? Ti-am spus doar ca te contrazici. Citeste-ti postarea. Daca nu observi contrazicerea pot sa-ti spun si eu c gandesti in limite mai mici decat mine. Deci? In viata si in lume totu-i relativ. Tie ti se pare ca tu gandesti in limite mai mari ca mine, mie mi se pare ca eu gandesc in acest mod.
Da, am inteles. Daca ai vazut ca Dumnezeu i-a dictat lui Moise, cu ce scria acesta? Ca sunt o fire curioasa, de aceea intreb.
Pe hartie de papirus. Avea cu ce scrie ca doar nu era hartie de papirus fara sa existe mijloace de scris mai ales ca Moise fusese student la casa faraonului si crescut de fiica faraonului.
Am recitit ce am scris si nu e nici o contradictie. Esti cumva fanatic de o tii fara argumente valabile?
Nu sunt mentorul tau sa-ti explic. Nu vezi contradictia... sa-ti fie de bine.
Danciulescu_Grantu_ întreabă: