| Wehrmacht a întrebat:

Deci, daca Dumnezeu stie tot ce se intampla in viitor, de ce naiba la mai creat pe Lucifer cand stia ca va deveni malefic?

15 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Pai bre tu nu ai habar ce este prestiinta si ce este predestinare? de liber arbitru ai auzit?
http://www.TPU.ro/......mnezeu-ar/
http://www.TPU.ro/......nat-cu-un/

Atunci de ce pui intrebarea vis a vis de ele daca nu te pricepi?

O intrebare asemanatoare (liberul arbitru ) a fost pusa si de @FucktheSystem dar ea va depaseste ca inteligenta cu brilianta. Macar @FucktheSystem stia cite ceva si cu ea am putut discuta dar cu voi ciuciu, deoarece plecati din start cu un handicap serios.

Urzi23 explica :

Prestiinta lui Dumnezeu nu inseamna predestinare. In Apocalipsa, Dumnezeu spune "Eu stau la usa si bat". Deci, El bate la usa propriului Sau chip si asteapta ca acesta sa-i deschida si nu predetermina nimic. Acest lucru face ca omul sa nu fie un obiect al actiunii dumnezeiesti. Omul este liber si libertatea sa contine si optiunea cea mai de temut: aceea de a se decide impotriva lui Dumnezeu.
In Epistola catre Filipeni intalnim indemnul "cu frica si cutremur lucrati la mantuirea voastra" (Filip. 2, 12-14). De aici reiese ca ar fi imoral sa fim facuti raspunzatori pentru ceva ce nu avem libertatea sa facem. Daca Dumnezeu ar fi predestinat totul pentru fiecare dintre noi, ar insemna ca n-ar mai trebui sa existe judecata, caci ea s-ar face pe baza celor hotarate de Dumnezeu si nu pe ale noastre.
Sigur, Dumnezeu prestie negrija, necredinta si lipsa lucrarii noastre in a implini voia Sa, dar El nu a poruncit si nici nu a hotarat ca noi sa fim lipsiti de puterea de a ne schimba.

Iar Urzi23 a incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :

Se mai scoala cite un adormit si copiaza si el o prostie de pe un blog ciudat, dar nu stie ce copiaza si ateii cititori se minuneaza =))

Urzi23 Va sfatuieste :

La culcare sa ziceti Tatal Nostru si sa va insemnati cu Sf Cruce si sa nu uitati sa ii multumiti lui Dumnezeu "ca numai unul a multumit si acela era de alt neam "

| Paulla a răspuns:

Am pus şi eu o întrebare de genul, iar cred că cel mai bun răspuns mi l-a dat IntrebariIntrebatoare cu link-ul ăsta: http://www.ranker.com/......ert-wabash

| ramona30 a răspuns:

Poate ca nu exista dumnezero si nu a a creat pe nimeni. El este o creatie a omului.

| sandra2012 a răspuns:

Incurcate sunt caile Domnului si putini sunt cei care le afla cu adevarat. Chiar nu stiu ce sa iti raspund, dar eu am incredere ca tot Dumnezeu va fi cel care va scapa lumea de situatia critica in care a ajuns.

Răspuns utilizator avertizat
| Shinto a răspuns:

In primul rand, l-a creat bun.Si da, D-zeu stia ca Lucifer AR PUTEA sa se razvrateasca, sau nu.De ce toti ceilalti n-au facut-o? Pentru ca N-AU VRUT!

Răspuns utilizator avertizat
| sinx a răspuns:

Incepi? vezi ca o sa sara credinciosii pe tine si stii bine ca o sa arzi in iad 100.000 de ani. Caieste-te pana nu e prea tarziu rolling on the floorrolling on the floor

| Wehrmacht explică (pentru sinx):

D-asta intreb.Chiar am pus o intrebare acum o ora in care am intrebat daca poate sa vada DZ in viitor.Normal ca au zis DA! si daca zic acum nu e dovada ca-s batuti in cap.

| sinx a răspuns:

E sambata... lumea buna doarme la ora asta rolling on the floor

| ZoeyMe a răspuns:

Dumnezeu le da tuturor sansa sa aleaga.Ar fi fost incorect sa nu-l creeze doar pentru ca urma sa se razvrateasca impotriva Lui.

| Maryus17 a răspuns:

Lucifer a fost la inceput bun! dar a cautat putere si inca cativa ingeri lau urmat dar au fost alungati in iad!

| relu008 a răspuns:

La întrebarea ta sunt doua răspunsuri la care ma pot gândi acum.
1. Dumnezeu nu e atotțiitor.
2. Dumnezeu are un apetit pentru suferita creației sale.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Foarte buna intrebarea sunt curios de raspunsurile crestinilor

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ca avea femeie de aia la creat a crezut ca cu diavolu e mai usor http://www.TPU.ro/......ant-uv-ro/ vedeti ce face femea din om