| Dina2306 a întrebat:

Am si eu o intrebare. De ce indiferent de locul de pe pamant sau anotimpul in care suntem pe cerul de noapte mereu vedem aceleasi constelatii? Daca Pamantul se misca pe axa lui de- a lungul anului, teoretic ar trebui sa se schimbe si ceea ce vedem noi pe cer din univers. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| LasleaIoan1972 a răspuns:

Ceea ce vedem este la o distanta foarte mare
de acea
e ca si cum am sta pe loc

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar stai prost cu geografia, pentru ca, constelatiile din emisfera nordica se vad doar de cei care stau in emisfera nordica, iar cele din emisfera sudica, doar de cei din emisfera sudica.

Eu de exemplu sunt in emisfera sudica si nu pot vedea constelatiile pe care le vezi tu in emisfera nordica. Daca nu stiai, pana si anotimpurile sunt diferite! Acum este toamna in Europa, dar in Australia este primavara!
Iti dau un sfat, daca tot ai ajuns la acest subiect, pune mana pe geografie si citeste, ca-s multe de aflat!

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ai dreptate draga
dar
nu mai fi asa de rea
nu titlurile sau distinctiile
ma fac pe mine sa mai vin pe aici
eu vin de placere
si
cat stiu eu ajut

ti as da tie toate fundele si sa fi campioana pe 1000 de ani

cu cat ai un rang mai mare
cu atat
trebuie sa fi mai civilizat
sa intelegi
si sa ajuti
nu sa pui la punct
eu in locul tau
as fi zis
ai gresit
dar ca sa stii alta data uite un link sa citesti
data care vine sa raspunzi mai bine

| Violleta2022 a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Nici eu nu vin dupa titluri sau onoruri aici, ci din placere, sa ajut.
faptul ca dau unora raspunsuri mai dure, nu inseamna ca sunt rea, ci ca incerc sa-i aduc la realitate si sa le arat unde au gresit.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Violleta2022):

Incearca sa dai
nu raspunsuri dure
ci raspunsuri
care sigur au
un rezultat eficient
daca esti dura
nu poti avea un rezultat bun
daca esti blanda si intelegatoare
sigur toti te v or asculta si
iti v or cere parerea stiind ca
esti o persoana intelegatoare si linistita

| patrik986 a răspuns (pentru Violleta2022):

Deci nu doar cu mine ai problemelaughing, sunt de acord cu Lastea_Ioan_1972

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Si mie imi pare rau sa-ti spun dar chestia cu aceste constelatii, planete, astre etc, nu tine de geografie ci de astronomie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru darrio2007):

Asa este, tine de astronomie, dar eu imi aduc aminte ca, prima oara am invatat prin clasa a VI_a la scoala general, despre pamant, despre constelatii, despre emisfera nordica si sudica si asa mai departe.
Astronomia nu se face la scoala generala si nici la liceu, in schimb la orele de geografie apar aceste explicatii, chiar cu lux de amanunte.

| Violleta2022 a răspuns (pentru patrik986):

Nu am probleme cu nimeni, incerc doar sa va ajut cu sfaturi si pareri, ca de aceea veniti aici sa ne intrebati. Nu esti obligat sa-ti placa raspunsul meu si nici sa-l urmezi, dar esti sfatuit de administratia forumului, sa-ti vei de treaba daca nu ai ai nimic de completat la topicul respectiv, fara sa intrii in polemic cu alti user.
Bunul simt daca-l ai, il folosesti. Nu am totusi 16 ani ci de 3 ori pe atata.

| sabin89 a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Eu i-am spus odată cum se scrie corect un cuvânt și mi-a dat "ignore". Ce poți să zici despre o asemenea persoană? happy

| SG1995 a răspuns (pentru sabin89):

Dona a dat block majoritatii persoanelor care a contrazis-o. E un puț de idioțenie.

| Jonnymiksa a răspuns:

Toate stelele de pe cer sunt puncte de lumină, dar cu intensități diferite. Prin urmare, o persoană care privește în mod obișnuit la cer vede aceleași puncte de lumină în fiecare noapte și este normal să presupunem că aceleași stele sunt tot timpul în cer. Așadar, părea logic ca oamenii să recunoască tiparele pe cer astfel încât să poată distinge între stele diferite. Aceste asterisme au ajuns să fie cunoscute sub numele de constelații cu nume și mitologie atașate la ele. Astronomia modernă a recunoscut oficial un set de 88 de constelații, dintre care multe au provenit de la vechii greci. Douăsprezece dintre acestea par să se deplaseze prin ecliptica (calea circulară pe sfera celestică pe care Soarele, Luna și planetele par să le urmeze - aproximativ peste ecuator), iar acestea formează Zodiacul - Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti.

Se pare că stelele se mișcă pe cer în două feluri
Pe măsură ce Pământul se rotește pe axa sa de la vest la est, stelele par să crească în est și se fixează în vest făcând aproximativ 12 ore pentru a face acest lucru. Acest lucru este ușor de remarcat de noi. Orizontul oriental către orizontul de vest este de 180 ° - deci stelele par să se deplaseze cu 15 ° pe oră de la est la vest!

| cris914 a răspuns:

Salut,cel mai bine du-te la planetarium acolo ai si raspuns la intrebare te si distrezi, http://www.astro-urseanu.ro/calatorie-univers.html

| Dina2306 explică:

Buna. Stiam toate acestea. Fata jigniti te rog. Intrebarea mea era alta. Te rog citeste-o din nou.