| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Din ce cauza sau mai bine spus din ce considerente noi ca oameni(pentru cei sanatosi din punct de vedere psihic, aici nu e vorba de anomalii/tulburari) nu recurgem la un act imoral, cum ar fi producerea unui accident rutier sau a ucide pe cineva cu brutalitate? Legile nescrise(cred ca aici e vorba de educatie, dar nu sunt sigura)? Constiinta morala? Frica de Cel de Sus? Ce anume ne stopeaza? Bineinteles, e valabil si pentru alte acte imorale, cum ar fi furtul, suicidul(in anumite cazuri, cand individul oscileaza intre viata si moarte si in final nu recurge la act, doar are ganduri despre asa ceva). Ce parere aveti? Sper ca nu am gresit categoria.

Răspuns Câştigător
| UNEXPERTINCEPATOR a răspuns:

Ți-ai răspuns singură la întrebare parțial. Unii nu fac aceste fapte pentru că riscă să fie pedepsiți de lege. Alții au principii morale. Alții cred că îi pedepsește divinitatea. Alții le cred pe toate cele de mai sus… mai sunt și care nu au principii morale și nici frică de lege dar tot nu fac astfel de fapte probabil pentru că nu au nimic de câștigat în schimb. Dacă trecem peste bariera legală, apare cea morală, dacă trecem și peste aceasta apare cea numită "Ce câștig din asta". Dacă trecem și peste aceasta atunci persoana se pare că nu are niciun principiu, astfel probabil că s-ar încadra într-o tulburare…

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Pentru că oricine ar recurge la așa ceva ar fi considerat de ceilalți „nesănătos". Astfel, e imposibil ca cineva „sănătos" să recurgă la ce consideri tu fiind ca „imoral" pentru că e imposibil ca tu să îl consideri „sănătos". E cum ai întreba, de ce un cerc nu poate avea colțuri?

| relian a răspuns:

Ai vazut tu specie care sa se omoare indivii intre ei? Este vorba despre supravituire, este ceva scris in gene, un individ normal nu recurge la acte de genul aratate de tine care ar duce specia la ruina, la disparitie.

Deci cauza este cea genetica, avem in noi informatia care sa ne ajute sa supravietuim nu sa ne distrugem.

| johnnny123 a răspuns:

Ne opresc două întrebări:
1) Cum ar arăta o lume în care această faptă este acceptată ca normală și nu este sancționată?
2) Aș vrea să trăiesc în acea lume?

Vei descoperi că 99.999% dintre oameni nu ar vrea să trăiască într-o lume în care pot ucide, dar pot fi și uciși cu la fel de multă ușurință.

| Seba2013 a răspuns:

Darul Stiintei. Nu vorbesc de aia lui Steve Jobs ci de cea lui Dumnezeu. Tu de ce nu te arzi cu bricheta? Pentru ca te doare, nu? Stii cauzele, efectele, consecintele, adevarul etc.

RATIONAMENTUL este un proces al cunoasterii mai procesat. Ca sa ajungi la CONCLUZIE, trebuie sa gandesti un pic mai mult decat un peste. Insa daca ajungi la concluzii gen ca albul este negru si ca binele este rau, insemna ca esti fara minte si nu ai virtutea intelepciunii. Aceste inselaciuni se numesc in latina fallacia sau sofisme.

Insa Stiinta lui Dumnezeu este prudenta nu cea lumeasca care iubeste pericolul doar ca sa experimenteze. Pentru ei stiinta insemna experienta si iubirea de pericol. De aia cand ii intrebi de ce isi fac rau? Iti raspund ca asa o vrut Dumnezeu. Pentru ca societatea le-au inculcat ca stiinta insemna experienta. Iar acea definitie si-au inscris-o in inima lor si cred ca asa o vrut Dumnezeu ca sa experimenteze. Se compromit cu astfel de stiinta.

Răspuns utilizator avertizat
| AdioTPU a răspuns:

Eu cred că e vorba despre conștiința morală adică prezenta Duhului lui Dumnezeu in om. Conștiința este glasul lui Dumnezeu in om, alarma care îl avertizează că e pe cale să comită ceva imoral, rău, care contravine legilor și poruncilor divine și a principiilor acelui om. Psihopatii care nu au deloc conștiința nu-L au pe Dumnezeu ci sunt copiii diavolului.

| marniii a răspuns:

Empatie?