|

Ce credeti despre asasinarea generalului-maior iranian Qasem Soleimani in Irak de catre americani?Credeti ca asasinatul va avea urmari grave?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Vor aparea cateva atentate in cel mai bun caz.

| a răspuns:

Dacă Iranul va răspunde cu atentate teroriste, va fi un pretext pentru americani să pornească un război împotriva terorii, așa cum au făcut cu Irakul, până vor schimba regimul politic din Iran. Arabia Saudită va ține cu ei, și mai vedem. Acum e doar război hibrid. Trump e un dur. Siria e pe butuci, Irakul și Afganistanul cu trupe americane în el, urmează Iranul. Care este declarația lor deschisă. Nu ne lăsăm până nu aruncăm Israelul în mare. Ca să nu se întâmple asta, regimul iranian trebuie schimbat și împiedecat să ai aibă acces la arma nucleară. Și ambele se vor întâmpla. Restul sunt pretexte. Dar când asasinezi un general, acesta este un act de război. Blochezi cumva trecereea petrolierelor prin strâmtoarea Hormuz? Caz de război. Aiatolahii știu ce îi așteaptă și fac tot ce pot să amâne dezondământul și speră să pună mâna pe bombiță, ca să poată negocia de pe poziții de forță. Așa se întâmplă când ajung să conducă țara popii. Nu vor fi lăsați.

| a răspuns:

Nu știu, asta depinde ei. Poate fac ei ceva și începem al treilea război mondial deși nu aș cam vrea

| a răspuns:

Situția în Golf este foarte îngrijorătoare, la sugestiile de căutare pe Google nu vezi chiar în fiecare zi „al treilea război mondial".
De fapt nu țin minte să fi văzut vreodată, si nici măcar site-uri serioase de știri cum e cel a Pro TV să vorbească despre acest subiect.
Dacă acest confict va escalada la un război deschis între SUA și Iran lucrurile vor fi foarte grave, pentru poporul iranian în primul rând care va plăti un tribut de vieți omenești imens, dar va fi o criză social-economică și pentru restul lumii.

Și primul război mondial a pornit tot de la un asasinat.

| a răspuns:

Cred ca razboiul nuclear este foarte departe de a incepe.
Ce nu imi vine inca sa cred este ca am dat mai devreme cel mai realist raspuns cand am scris ca ma gandesc la benzina pe care trebuie sa o bag in gargarita peste o saptamana. laughing
Ma intereseaza mai mult ce parere are ayatollahul Ali despre asta. happy

| a răspuns (pentru Dorotheea21):

La ei ayatolahul este ca și cum ar conduce la noi prefericitul Daniel, patriarhul.
Poporul nu prea are de mâncare de când USA a impus sancțiuni economice. Au făcut demonstrații uriașe peste tot în țară contra regimului lui, de foame. Îi ține subcontrol cu dictatura. Și el dă vina pe americani.

| a răspuns:

Nu cred. Ce poate face Iran?