| WR104 a întrebat:

Ce parere aveti despre faptul ca oameni ca Albert Einstein, Isaac Newton sau Galileo Galilei nu au mai aparut in ultimii zeci de ani desi populatia planetei a crescut foarte mult? Oare incepem sa gandim mai putin si devenim stupizi ori suntem mult prea preocupati de alte "hobby-uri"?

Răspuns Câştigător
| Anarchy_9738 a răspuns:

Variantele ar putea fi 1000.
Poate ca pur si simplu nu "s-a nimerit". Poate pentru motivul banal ca Eistein este inca "proaspat", a murit acum vreo 60 de ani, iar geniile se nasc o data la cateva sute. Poate ca exista insa le este prea teama (sau lene...) sa se afirme.Sau poate ca pur si simplu exista insa nu "ii baga nimeni in seama". Parerea mea e ca majoritatea oamenilor au devenit ignoranti.Nu toti se mai bazeaza pe ceea ce-au in minte, asa cum se intampla in anii trecuti.Sa recunoastem,timpul in care traim acum se mai poate numi si "Era masinariilor" pentru ca treptat, treptat totul a fost si va fi in continuare inlocuit de niste masinarii stupide, setate de niste oameni si mai stupizi.

22 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Populatia planetei creste, dar cantitatea de inteligenta ramane constanta.

regis
| regis a răspuns:

Indiscutabil exista si astazi genii. Si nu numai in ceea ce cuprinde termenul clasic de stiinta, un geniu este de exemplu si Bill Gates, care chiar a reusit sa schimbe lumea. Va reamintesc ca doar cu trei decenii in urma, lumea auzea (si credea) fraza "nu exista niciun motiv pentru care cineva si-ar dori un computer in propria locuinta".

| NoChanceForUs a răspuns:

E pe dracu!laughing
De unde știi că nu mai sunt genii în ziua de azi?

| PhaseMorphXR a răspuns:

"Suntem mult prea ocupati" cu altele, in lumea asta suprapopulata, incat sa vedem ca oameni cu potential/IQ/calitati echivalente cu cei enumerati de tine, chiar exista, insa e mult mai greu sa-i distingi, cautandu-i printre toate domeniile stiintei si sa-i recunosti, multi dintre ei sunt inca in viata, celebritatea lor urmand sa explodeze in viitor in functie de contributiile lor. Ei exista, insa, fata de perioada lui Newton, fenomenele se eclipseaza intre ele in ziua de azi, e greu sa te uiti unde trebuie, cand primele lucruri care iti sar in fata la ordinea zilei sunt Blonda lui Bote, Becali, Bamboo, Irinel si cum o fi chemand-o pe tufa aia, si alte gunoaie de genul.
"Ei" exista, Stephen Hawking, Jaques Fresco, Roger Penrose, Grigori Perelman, etc. atata tot ca nu poti compara 2 perioade distantate de secole, lumea se schimba, perceptia, chiar si termenul de "geniu"... si contextul lui.

| WR104 explică:

Anarchy nu prea esti documentat. Poate nu stiai dar populatia acum 60 de ani era sub 2, 5 miliarde iar in acesti 60 ani a ajuns la aproximativ 7 miliarde si estimarile arata ca in 50 ani o sa atingem 10 miliarde daca lucrurile continua asa... Oricum pana la urma nu cred ca este foarte important pentru ca numai daca ma gandesc ca Einstein a avut cam 50% din merite la realizarea bombei atomice.mai bine sa nu mai apara dinastia.

| WR104 explică:

Ok, multumesc pentru raspunsuri.Pentru discutii mai profunde pe acesta tema http://universulnecunoscut.foroactivo.com

| Azm a răspuns:

Au aparut cit cuprinde, doar ca nu i-ai vazut tu. Studiaza citi au primit premiul Nobel pentru diverse descoperiri si o sa vezi citi oameni de stiinta avem printre noi si printre ei, citi sint chiar geniali. Ai auzit de cel mai mare fizician al timpurilor noastre, Steven Hopkins? Mai sint si scolile care se ocupa de copiii cu un IQ ridicat, micile genii, cum li se spune. Cu alte cuvinte, avem destule genii printre noi, trebuie doar sa deschizi ochii.

| Anarchy_9738 a răspuns:

WR104,Einstein era doar un simplu exemplu,stiinta a evoluat si fara Einstain,se pare,intr-adevar,multe parti ale stiintei pe baza teoriilor lui (si totusi sa nu uitam ca mai presus de Einstein a fost Newton,dar deja mergem prea departe in trecut).Ai dreptate,nu sunt bine documentatA (sunt fata,apropo,desi pot spune ca e irelevant). Recunosc ca sunt abia la inceput de drum si ca am foarte multe de invatat pana sa ma pot numii macar "un om informat".Sa nu uitam totusi ca stiinta este facuta pentru a explica lucruri complicate,insa nu poate explica lucruri simple precum gandurile, sau unde este localizat sufletul (sau ce este, de fapt).

| andreii1 a răspuns:

Au aparut si sunt destul de multi, cum ar fi Stephen Hawking, numai ca adevaratele genii se descopera, din pacate, dupa moartea lor( lucru demonsrat prin atatea exemple).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu îl admir pe Stephen Hawking care, deşi infirm, a câştigat câteva premii importante şi a mai publicat şi câteva cărţi.
Geniile nu s-au pierdut, ele nu mai sunt scoase în evidenţă.Nu sunt destul de "cool" pentru vremea asta.

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Corect, ai dreptate.
Si eu il admir, pacat ca nu sunt mai multi ca el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

Din câte ştiu eu, cei cu handicap, care nu pot comunica, au o adevărată teorie de dezbătut singuri.Probabil că alocă destul timp gânditului că altceva...ce să şi faci.
Cum am mai spus, probabil sunt destui. Dacă stăm să ne gândim, nu toţi au acces la educaţie sau o viaţă modestă. Unii sunt născuţi cu o inteligenţă remarcabilă dar cum să şi-o dezvolte dacă nu au un model şi o îndrumare? Acum mă gândesc la cei din Africa, că tot se promovează campaniile umanitare.

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Cu siguranta ca am "pierdut" nenumarate genii datorita directiei in care a luat-o civilizatia, totul este pe dos.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

Părerea mea este că deşi acum se încearcă "redresarea Planetei" e destul de târziu.Răul s-a produs şi se desfăşoară(subţierea stratului de ozon, foamete, războaie etc).De acord, sunt unii care respectă ecologia şi aşa mai departe dar atât timp cât o proporţie de 80% nu respectă nimic, nu are rost.Concluzia mea e că ne ducem în jos şi nu ne oprim prea curând.Cam pesimistă, aşa e?

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Nu-i pesimista ci mai degraba realista, asta e si parerea mea si nu cred ca se mai poate redresa nimic.
Atat timp cat inca folosim petrolul ca principal motor al industriei nimic bun nu se poate intampla oricat de mult am incera sa redresam planeta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

Nu m-am interesat, dar probabil se pot folosi înlocuitori pentru petrol.Desigur,nu atât de eficienţi, aşa că ne întoarcem fix de unde am plecat. Sper să nu prind momentul când se vor termina şi resursele noastre, că atunci prevăd un viitor negru.

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Nu stiu daca o sa prindem momentul dar nu este foarte departe, cu siguranta.Pacat ca nu l-am folosit in scopuri mai nobile, asta e.
Sunt si se poate inlocui doar ca momentan cei ce controleaza lumea sunt practic oamenii petrolului, nu vor renunta sa produca pagube planetei atat timp cat banii vor veni.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

Corect.Oare ei nu au aflat că dacă mori, nu iei nimic cu tine? thinking
Sau îi îngroapă direct în bani...hmm...

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Cred ca au renuntat demult sa fie oamenii, nu se gandesc la lucrurile astea.
Unii chiar se ingroapa in bani chiar si dupa ce mor, atat de suciti sunt.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

În oamenii ăştia....nu văd decât antonimul la cuvântul geniu.Sau îi lasă moştenire...tot la cei care îi continuă afacerea.Niciodată nu-i destul. CE IMBECILI!

| WR104 explică (pentru anonim_4396):

Amin.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WR104):

rolling on the floor Aşa şi Tatălui şi Fiului cu moştenirea. Punct.