anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce parere aveti despre oamenii ( in general copiii si adolescentii) care ii considera pe unii ca fiind tocilari ori in functie de aspect ori in functie de rezultatele foarte bune la diferite materii?

11 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

O parere de statornicie care, oricum, nu poate sa insemne ceva rau decit pentru cei care n-au calitatea asta, printre care ma numar si eu.

| Musique a răspuns:

Tocilarul, tocilar rămâne.
Asta nu se va schimba peste noapte pentru că e o diferenţă între cei ce tocesc, cei ce judecă şi cei ce nu învaţă deloc.

| ROB3RT89 a răspuns:

N-am nici o treaba cu ei, fiecare e liber sa faca ce vrea! Cat despre cei care ii considera tocilari, asta e o mica eticheta spusa din invidie sau pentru a face o anumita persoana sa se simta prost! Superficialitatea isi spune cuvantu iar cea mai buna metodata pentru cei in cauza este indiferenta!

| Hmmmm a răspuns:

Eu am fost de nota 4, dar nu l-am facut tocilar pe ala cu note de 10. Si stii de ce? Pentru ca un comentariu care se vrea a fi acid, nu schimba nicidecum notele de 10 ale lu' x si nici notele mele de 4. Se cheama frustrare si se manifesta ca atare, de catre frustrati. Nu mai conteaza cum ajungi de nota 10, daca o faci prin forte personale, da, toata stima si respectul. Hai, strigati dupa mine (tocilarule!); sa mor in chinuri de secure daca nu va multumesc.

| MrRava13 a răspuns:

Sunt de acord cu AAAdeline. Invidia ii mai roade pe unii, si nu ar trebui sa ii strige pe toti tocilari pt.ca unii oameni chiar invata si raman cu ceva, tocilarii sunt cei care invata de rup si dupa uita tot

| AAAdelin a răspuns:

Pentru cei care asa ii considera pa cei care au o problema cu dentitia sau cu vederea, asta nu se poate peste noapte, iar despre rezultatele foaret bune nu8 le pot spune decat FELICITARI celor care le au, iar ei ii fac asa doar din invidie.
(parerea mea)

| Evanna a răspuns:

Depinde ce înţelegi prin tocilar. Tocilarul este acela ce învaţă pe de rost, fără să înţeleagă textul respectiv. Mai pe scurt, ca papagalul.
Dacă te referi la copiii care învaţă şi au note mari, înseamnă că intervine acel caz în care definiţia cuvântului "tocilar" e prost înţeleasă ca fiind nişte tipi care doar învaţă.
E vorba şi de invidie, şi pentru că e la modă să nu înveţi şi să o arzi pe la ţigară sau oriunde altundeva unde te poţi distruge în loc să fii în clasă, la şcoală. Adică e la modă să faci lucruri rele, aşa e în adolescenţă, eşti mai bine privit de pleava clasei.
Bineînţeles că nu sunt de acord. Nu zic că e bine să stai numai în casă să înveţi, reţeta succesului la şcoală este aceea că trebuie să pui distracţia şi scoala în balanţă, să nu le neglijezi ca să poţi fi implinit, să te şi distrezi şi să ai şi note mari.

anonim_4396
| Anonim explică:

Irelevant. nu au o gandire matura. sunt mai multe motive pentru care unii copii invata pe de rost, cum ar fi presiune din partea parintilor, a profesorilor etc...ai prins ideea.

| iKronstadt a răspuns:

Cine învață pe de rost (sau nu) la vreo materie, fără tragere de inimă, doar pentru a dovedi că are mulți rami pe placa de bază, este un TOCILAR. Cel care învață pentru a ști (și eventual pentru a aplica știința acumulată) este demn de laudă!

| thecakeisalie a răspuns:

In general acele persoane sunt superficiale, ignorante si inculte in cele mai multe cazuri. Nu merita bagate in seama.

| manodraka a răspuns:

Imaturi, nu poti sa judeci un om daca nu il cunosti...si da...mai e si invidia happy