|

Credeti ca e bine sa reprimi partea reptileana, emotionala sa arati doar partea rationala?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, reprimi ce e nasol si dai curs la ce e bun, altfel e rau. Daca imi vine sa dau in cap, nu dau, daca imi vine sa fac sex, fac. Daca am gagica si o plac mult dar imi place alta doar la sex, nu are sens sa ma complic, zic nu, pentru ca face rau si mie si ei. Pentru ca la inceput e pulsiunea aia, apoi trece lent fara sa ii dai curs, cu cat dai curs pulsiunilor, cu atat ele se intretin, modulul din creier care le face, ramane activ zicand "aa, deci foloseste la ceva", ca stimulezi practic acea zona. Dupa ce dai curs, trece rapid si deci se considera ca a folosit. Nedand curs, zona se inactiveaza lent ca nu mai e nevoie de ea. Ca si muschii daca-i lucrezi, se intretin.

Ptr ca si la pulsiuni e vb de niste chimie care urca prin creier pe acolo. Prin mecanismul prin care trec suferintele, asa trec si pulsiunile chiar daca nu le dam curs.

| a răspuns:

Nu pe toată

| a răspuns:

Nume spunea că "Rațiunea e sclava pasiunilor". Așadar rațiunea e stearpă, nu dă roade în lipsa unor dorințe primele a căror îndeplinire ar fi ținta lor. Iar acolo unde emoțiile și instinctele noastre sunt doar distructive și nu oferă nimic de folos, rațiunea ar trebui să le înțeleagă: care e cauza lor și de ce acțiunea dorită nu este optimă.

Să le reprimăm, nu. Ele trebuie să fie abordate explicit, căci atunci când ai reprimat un sentiment, nu l-ai învins ci i-ai dat șansa să se răzbune în timp.

| a răspuns (pentru TristanTzara):

Uneori da, alteori nu e asa, uneori se stinge, nu se mai razbuna. Sau daca dai curs mereu acelui sentiment negru, se repeta de n ori si se razbuna mereu, deci e mai rau. Pai abandonul este sa nu le dai curs, tot reprimare se numeste. Si daca le intelegi cu ce ajuta? Trebuie blocate si distruse, mai ales ca de fapt nici nu mai conteaza cauza, conteaza ca au aparut, cont ce facem in acel caz.

Mai conteaza de ce imi vine sa-i dau in cap lu vecinu? Conteaza sa nu ii dau! Ca pe unul il supara la fel si nu ii vine sa ii dea in cap, mie imi vine, deci e irelevant de ce, ca sensibilitate, ca altele, nu conteaza, astea nu tin de cald.

| a răspuns (pentru Mosotti):

Mă gândesc că depinde de la persoană la persoană. Dar pe mine mă ajută dacă înțeleg originea unui sentiment și de ce ar fi greșit să acționeze așa. Data viitoare când apare mi-e clară logica eronată pe care funcționează și-l combat cu o mai mare ușurință.

Dar pura ignorare a sentimentelor mi se pare greșită căci există un motiv pentru care există și să pretindem că ar fi altfel ar însemna să evităm să ne cunoaștem pe noi.

| a răspuns (pentru TristanTzara):

Pai da, pai se cunosc ei, dar reprima multa din cauza societatii, nu de cunoastere e problema. Aia nu trebuie sa mai faca ei, adica ce nu le face rau si nu fac nici la altii, sa nu mai reprime.