|

Cum a aparut temperatura singularitatii tinand cont ca ea neputand fi raportata la nimic din jur NU se poate estima daca era pozitiva neputand s-o raportam la nimic intrucat in jurul singularitatii nu a fost temperatura? Se poate defini ceva obiectiv la scara cosmologica stiind ca in afara universului material e nimic? Se poate raporta ceva la nimic in afara ca exista? Stim ca exista vid cuantic in care exista totusi forte chiar daca materie/energie nu exista? Stim ca in vidul cuantic s-ar putea aplica aceleasi legi cuantice? Putem aplica legi cuantice la nimic? Nu-i asa ca asa zisa "stiinta" IGNORA cu INCAPATANARE domeniul de existenta imaterial stiind ca exista vid cuantic in care s-ar putea aplica legi cuantice intrucat in vidul cuantic desi materie/energie nu exista dar exista forte? Dar STAI! Energia sau lucrul mecanic NU este expresia unor forte imateriale la origine?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Man, îmi dau ușor seama că tu acum doar te lauzi, fiind convins te propriile tale ipoteze, și acum vrei doar să vedem noi cât ești de inteligent, și abia apoi să te ajutăm dacă putem. Nu, nu poți să aplici legile fizicii cuantice pe nimic, deoarece acele legi se aplică pe particule, pe ce anume există în spațiul tridimensional, nu se aplică pe spațiul însuși... Noi avem proprietăți ale obiectelor... Și nu e nevoie ca ceva să aibă un nume ca să existe, acesta fiind răspunsul la prima întrebare. Nu trebuie să ne raportăm la ceva ca el să existe. Temperatura a existat mereu de la 0 absolut până la temperatura maximă, doar că noi am definit această scară. Ce întrebi tu e ceva de genul: Dacă noi nu am măsurat o scândură, aceasta mai are lungime?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Tyberiu2000):

"Man, îmi dau ușor seama că tu acum doar te lauzi, fiind convins te propriile tale ipoteze, și acum vrei doar să vedem noi cât ești de inteligent, și abia apoi să te ajutăm dacă putem. Nu, nu poți să aplici legile fizicii cuantice pe nimic, deoarece acele legi se aplică pe particule, pe ce anume există în spațiul tridimensional, nu se aplică pe spațiul însuși... Noi avem proprietăți ale obiectelor... Și nu e nevoie ca ceva să aibă un nume ca să existe, acesta fiind răspunsul la prima întrebare. Nu trebuie să ne raportăm la ceva ca el să existe. Temperatura a existat mereu de la 0 absolut până la temperatura maximă, doar că noi am definit această scară. Ce întrebi tu e ceva de genul: Dacă noi nu am măsurat o scândură, aceasta mai are lungime?" - INTELIGENT si RATIONAL raspuns ai dat! Multumesc pentru raspuns! Tin sa fac unele corectii in raspunsul tau: "NU MA LAUD! Lauda nu foloseste la nimic!" ci prezint niste ganduri rationale pe care vreau sa le confrunt cu ratiunea voastra. Care rationeaza mai bine acela castiga. Eu imi exprim ratiunile prin intrebari. Cand un raspuns mi se pare logic si rational si care merita luat in considerare il inglobez sau il citez in raspunsurile mele.

"Nu, nu poți să aplici legile fizicii cuantice pe nimic, deoarece acele legi se aplică pe particule" - pare logic. Asta ar insemna ca in domeniul imaterial sau in spatiul vid sunt alte legi de existenta.

"Nu trebuie să ne raportăm la ceva ca el să existe." - INTERESANT raspuns! pentru ca-mi da de gandit! Da desi nimicul sau spatiul vid sau imaterial EXISTA nu putem sa ne raportam la el decat ca noi existam iar spatiul vid desi exista ar avea alte legi.

"Dacă noi nu am măsurat o scândură, aceasta mai are lungime?" - DA! mai are lungime. Interesant este ca atunci cand am masurat o scandura NU am modificat structura ei sau miscarile particulelor elementare ce alcatuiesc acea scandura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Spațiul vid nu are alte legi, are aceleași legi, doar că nu există nimic pe care să se aplice. Gândește-te de exemplu la orice teorie din fizică, și modifică orice variabilă cu 0, și probabil vei avea același rezultat. De exemplu: F=M*a. Masa este 0, căci vidul nu are masă, și accelerație e 0, căci vidul nu se mișcă, deci nu există nici o forță cu care acționează vidul... Simplu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Tyberiu2000):

"Spațiul vid nu are alte legi, are aceleași legi, doar că nu există nimic pe care să se aplice. Gândește-te de exemplu la orice teorie din fizică, și modifică orice variabilă cu 0, și probabil vei avea același rezultat. De exemplu: F=M*a. Masa este 0, căci vidul nu are masă, și accelerație e 0, căci vidul nu se mișcă, deci nu există nici o forță cu care acționează vidul... Simplu" - pai iata un exemplu: fotonii sunt VID! pentru ca ei nu au masa si nici sarcina electrica! Au spin adica se rotesc se misca sau transporta forta. Prin deplasarea acestor particule IMATERIALE se creeaza MASA de miscare sau devin MATERIE! Deci in vid EXISTA forte! Iata cum se aplica la un foton formula fortei: F = M * a. F este E = F * d => F = E/d = (h * f)/d. F este zero cand f este zero. Dar ceva imprima miscare fotonului si astfel transportand forta atunci M = F/a. Daca punem zerouri atunci F = M * a devine: 0 = 0 * 0 ceea ce este corect. Cand fotonul este in miscare formula devine: F = M * a unde toti parametrii sunt diferiti de zero. a = m/s^2.

"De exemplu: F=M*a. Masa este 0, căci vidul nu are masă, și accelerație e 0, căci vidul nu se mișcă, deci nu există nici o forță cu care acționează vidul" - PAI DA! corect! vidul NU se misca si vidul in sine nu imprima forte, DAR in vid pot exista forte a caror puncte de aplicatie sunt fotoni care NU au masa si nici sarcina electrica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Tyberiu2000):

Cand am zis ca fotonii sunt vid m-am referit ca daca ei ar fi in repaus atunci ei ar fi vid. Adevarul e ca fotonii niciodata nu sunt in repaus cand apar. Fotonii apar in cadrul interactiunilor subatomice si de aceea ei cand apar sunt deja forte sau cuante de forte. Fotonii au mereu frecvente mari pentru ca iau nastere din interactiuni subatomice care la randul lor au dinamica sau vibratie foarte mare.

Insa fotonii la inceputul Universului au aparut prin forte din vid. Daca o forta din vid isi concentreaza actiunea asupra unui punct vibrandu-l atunci acel punct imaterial devine foton. Ar fi putut exista astfel fotoni cu masa de miscare foarte mica adica cu frecvente de inceput de ordinul Hertilor si deci cu energie mica care au fost vibrati tot mai mult pana au capatat destul de multa masa de miscare incat prin coliziune cu alti fotoni sa genereze electroni. Exista o lege cuantica prin care dematerializarea nu poate avea loc permanent decat prin forte mari de anihilare a electronilor si deci a materiei. Aceasta lege exprima faptul ca anihilarea este urmata imediat de formare de perechi de quarci-antiquarci respectiv electroni-pozitroni. Perechile quarc-antiquarc nu se anihileaza intrucat nu exista quarci liberi. De fapt quarcii-antiquarcii sunt inseparabili sau daca sunt separati imediat se unesc cu quarci de tip diferit. In protoni exista intotdeauna cate trei quarci ( 2 up si 1 down ). Ceea ce uneste quarcii intre ei sunt gluonii care prin vibratiile lor unesc quarcii intre ei prin intermediul fortei nucleare tari mediate de gluoni care si ei nu au masa si nici sarcina electrica fiind deci neutri electric.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează