anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca evolutia a plecat de la minusculele bacterii si a ajuns la ditamai dinozaurii si apoi a involuat in marimi spre elefant si balena?

17 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Și cu universul cum a fost, că tot ești tu acum interesat de el? Nu și el era minuscul și a ajuns să fie enorm și complex?

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Asa presupune stiinta! Insa NU uita sau ignora ca in jurul acelei singularitati Big Bang era un puhoi de fluctuatii cuantice ce erau raspandite intr-un volum inimaginabil de mare. Din puhoiul ala ar fi aparut singularitatea Big Bang.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

În jurul acelei singularități nu era nimic că altfel nu era singularitate.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

In jurul unei gauri negre ce ar avea o singularitate in centrul ei, este nimic?

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

"ar avea" - eu zic că asta spune ceva.
În primul rând termenul de singularitate nu are înțeles strict matematic în cazul ăsta, de aia am zis ce am zis. Sunt chestii în fizică cărora li se dau denumiri simpliste care te pot încurca căci singularitatea aia nu e una matematică, de aia se cheamă singularitate gravitațională, mai bine zis. De asemenea refuz să cred că singularitățile alea, pentru fiecare gaură neagră dar și pentru univers au fix aceeași concentrație a masei și fix aceeași mărime. Sunt folosite aproximări teoretice. De aia una pentru mine va fi singularitatea universului-care propriu zis e o singularitate existențială(ca să vorbim în termen filosofici) și alta e singularitatea unei găuri negre.
Cum am mai zis, universul e considerat ca fiind tot ce există. Tu deja când vorbești de altceva în afara lui vorbești de alt univers ceea ce face discuția Big Bang ca fiind complet irelevantă căci nu mai reprezintă nicio apariție dacă acolo era deja altceva. Atunci cum a apărut acel altceva? Te învârți în jurul cozii. Big Bang caută explicația unui început nu a unui nu știu ce din altceva căci ăla numai început nu mai e atunci dacă mai era altceva.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

"De asemenea refuz să cred că singularitățile alea, pentru fiecare gaură neagră dar și pentru univers au fix aceeași concentrație a masei și fix aceeași mărime." - nu e nevoie sa refuzi. E o chestiune de logica si de ratiune. O singularitate intotdeauna are un volum subatomic cu raza mai mica sau putin mai mare. Dpdv al fizicii e o eroare mare. E ca si cum as spune ca intr-o minge incape un ocean intreg ( energia-masa intregului Univers material ) iar intr-o alta minge cam de aceeasi marime incap doar 1000 litri apa. Unde e logica, unde e ratiunea? Care e formula din fizica prin care o astfel de exagerare este posibila?

"Cum am mai zis, universul e considerat ca fiind tot ce există. Tu deja când vorbești de altceva în afara lui vorbești de alt univers ceea ce face discuția Big Bang ca fiind complet irelevantă căci nu mai reprezintă nicio apariție dacă acolo era deja altceva. Atunci cum a apărut acel altceva? Te învârți în jurul cozii. Big Bang caută explicația unui început nu a unui nu știu ce din altceva căci ăla numai început nu mai e atunci dacă mai era altceva." - pai aici sunt cele doua mari probleme. Prima problema este a teoriei Big Bang care nu se incumeta sa explice cum a aparut singularitatea initiala. A doua problema este cea a teoriei evolutioniste care in experimentul Miller Urey nu s-a folosit atomul de Fosfor ce intra in componenta ARN si ADN.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e vorba că nu se încumetă, e vorba că e imposibil în momentul de față să explici totul! Lucrurile evoluează, aflăm din ce în ce mai multe, nu putem ști din prima tot! Explicația ta e cu atât mai puerilă și nu demonstrează nimic...Mai bine în condițiile astea zici că nu știi. Nu suntem noi în măsură să descoperim lucruri. Sunt convins că nimeni de pe site-ul ăsta nu va descoperi nimic într-o viață și de asemenea sunt convins că discuțiile dinafară de ce știm nu își au rostul. Le lăsăm pentru genii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai este posibil ca acel crater sa fi fost cauzat de un asteroid inainte de a creste plante pe Pamant. Vulcan daca ar fi fost NU se vad urme ale unui supervulcan pe Pamant.

Ar mai fi o ipoteza sau o posibilitate: Soarele s-a aprins treptat adica reactiile nucleare din el s-au accentuat pe durata a milioane de ani. Din lipsa de lumina multa de la Soare plantele si copacii cresteau mai inalti si vegetatia era mai multa si dinozaurii aveau ce manca. Odata ce patura de nori rarefiati de CO2 ( rezultata in urma eruptiilor vulcanice ce au format uscatul din marea primordiala ) din atmosfera s-a rarefiat tot mai mult ( datorita inmultirii si raspandirii vegetatiei si cresterii concentratiei de O2 in atmosfera ) si Soarele a devenit mai reactiv lumina a devenit tot mai puternica si plantele au crescut mai putin inalte si dinozaurii au avut din ce in ce mai putina hrana si au disparut treptat.

| PsyhoChild a răspuns:

Eu sincer cred in Dumnezeu.
Este mai bine decat sa cred ca ne-a facut o explozie(Bing Bang). Pana la urma nu poti face apa,pamant, fier, copaci, planete dintr-o explozie.
Oamenii sunt fiinte superioare animalelor.
Tu trebuie sa ai parerea ta si sa o crezi, nu in parerile oamenilor de stiinte sau ale religiilor.

| anonim_4396 explică (pentru PsyhoChild):

"Eu sincer cred in Dumnezeu.
Este mai bine decat sa cred ca ne-a facut o explozie(Bing Bang). Pana la urma nu poti face apa, pamant, fier, copaci, planete dintr-o explozie.
Oamenii sunt fiinte superioare animalelor.
Tu trebuie sa ai parerea ta si sa o crezi, nu in parerile oamenilor de stiinte sau ale religiilor." - multumesc pentru raspuns.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Eh, prostii! au descoperit undeva prin ardeal un oras intreg cu etaje care dateaza de dinainte de primul oras din Mesopotamia!
dar cum sa se publice acest lucru?! ar trebui rescrisa toata istoria, incuiatii isi vor pierde doctoratele s-a.m.d.
asa ca de unde stii tu ca e adevarat aceasta presupunere? cand ei neaga si dovezile fizice, de necontestat?

| anonim_4396 explică (pentru JustBlackNoGrey):

Pai pot si eu sa descopar un ciob in pamant si sa zic ca e de prin anul 10000 ien.winking

| JustBlackNoGrey a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, poti zice orice.
sunt metode chimice folosite pentru a determina din ce an dateaza. de exemplu : datarea cu carbon

| anonim_4396 explică (pentru JustBlackNoGrey):

Fi sigur ca un ciob nu se dateaza cu C14 ci cu alta metoda precum termoluminescenta. Radiatia telurica nu este peste tot la fel si modificarile pozitiilor panzelor freatice ar putea in timp cauza modificari in radiatiile telurice unde se afla proba.

| JustBlackNoGrey a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar aici vorbim de un oras intreg, ramasite umane intregi! nu cioburi

| anonim_4396 explică (pentru JustBlackNoGrey):

Exista surse de radiatie cu surse imposibil de aflare a pozitiei lor in spatiu care ar putea corupe probele supuse termoluminescentei. Din acest motiv astfel de datari ar putea fi eronate. Istoria scrisa a umanitatii ( NU a Universului si a Pamantului si celorlalte animale care sunt mai vechi ) nu este mai veche de 6000 ani.

| Jsehgrtaberg a răspuns:

Balena de ma ta?
Pai spune-i sa manance mai putin.