O fata sta cu tine din interes, e rautate nu? Te foloseste, oare de ce? Instincul de supravietuire o impinge sa isi asigure ziua de maine, sau cate zile de maine poate. Te si inseala, e rautate, nu? Ar putea sa iti spuna frumos, si gata, dar instinctul de reproducere i-a aprins in minte niste beculete cand a vazut un partener bun pentru a da genele mai departe. Exemple simple, cele mai simple. Toti isi vor lor binele din cauza acelor instincte. Animalul trebuie sa supravietuiasca si sa se reproduca, daca oamenii mai pun mintea la treaba si le mai potolesc, animalele n-o fac, nu din rautate, ci ca sunt conduse de ele.
Deci vrem sa stim tot, dar nu ar fi bine, bine ca nu avem atata timp la dispozitie, sunt n domenii, nu le poti cuprinde pe toate. Ma gandeam ca natura o sa ne surpinda mereu, uite, bacteriile se adapteaza continuu, asa ca mereu ar fi ceva de aflat, apoi, mi-e greu sa cred ca am putea stii ce e dincolo de "universul" nostru, o fi altul, creat de aceleasi legi, dar exista n posibilitati de medii si adaptare la mediu, niciodata nu am putea sa aflam tot, pe cand am ajunge la coada, cei de la inceput s-au schimbat iar.
Da, de aceeasi parere sunt si eu. Dar vezi ca sunt unii ca si Stephen Hawking care spun ca am putea fi aproape de teoria tuturor lucrurilor (the theory of everything) care ar explica cam tot universul, poate chiar si de ce exista si cum a aparut mai exact. Eu unul ma cam indoiesc ca suntem foarte aproape de asa ceva. Mi se pare cam prematur. Dar e bine sa fii optimist
Daca sta cu mine, am fost de-acord cu natura relatiei, nu e rautate, rautate ar fi daca ar face ceva impotriva vointei mele; faptul ca ea gandeste ca nu poate sa se intretina altfel asta e o prejudecata; daca iubeste si alt barbat nu mi se pare rautate, e libera sa faca ce doreste. toti isi vor lor binele pentru ca se gandesc ca nu e indeajuns pentru toti si apare o lupta; insa daca ai sti ca e de-ajuns pentru toti, ca toti pot avea tot ce isi doresc d.p.d.v material, n-ar mai exista incrancenarea asta;
asta spun ca exprimarea instinctuala a animalelor e insasi natura lor, modul lor de existenta; natura noastra este armonia, observati corpul cat de armonios este, fiecare proces in parte si cum lucreaza fiecare organ, celula in armonie; cum ar fi sa spuna inima: mi se rupe azi nu pompez nimic, stau si ma relaxez descurcati-va; toti oamenii fac parte dintr-un "corp comun"
Nimeni, niciodata nu o sa poata sa stie totul.
Da, cu cat intelegi mai multe, iti place mai putin... dar macar avem speranta ca exista un prag al intelegerii, dupa care nu-ti mai pasa. Iluminarea.
Bunicul ai spune lui Bula :
- Ba nepoate, in viata ta sa nu ai incredere in lume ca lumea este curva
-Bine bunicule
La 2 zile se intalneste bunicul cu diriginta li Bula si converseaza cu ea 2-3 minute, ajungand acasa ai spune la nepot
-Bai Bulica, sa stii ca m-am intalnit cu diriginta ta
- Asa, si... cum ti s-a parut?
- Ca lumea nepoate, ca lumea
Din bancul respectiv reiese ca lumea este...
O vad frumoasa cu foamete si razboaie amuzante, incat imi vine sa ma rog la extraterestri sa o distruga cat mai repede.
Cam asa se intampla tu aici esti o particica din tine ( omniscient ), planeta are anumite repere, civilizatia la fel, astfel tu ai deja o baza a "jocului", plus ai liber arbitru si tu cel omniscient cunosti toate posibilitatile pe care tu aici poti sa le alegi insa nu cunosti pe care o s-o alegi!
pe langa asta atunci cand cunosti tot despre realitatea in care te regasesti vei trece intr-una unde vei avea noi provocari
Altceva de care ma tem e sa nu o ranesc, sa se ataseze de mine si sa sufere, intr-o mica masura e valabil si pentru mine; cat de stapan pe tine poti fi cand cineva la care ti spune sa nu si tu simti sa faci, poti s-o faci?
viata reflecta cea ce exprimi, cea ce gandesti - intotdeauna vei avea omeni in jurul tau pe frecventa cu tine, pentru asta nu ai de ce sa-ti faci griji ca exista un om cu rautate, el in prezenta ta o sa se schimbe total ori n-o sa existe in prezenta ta;
un exemplu: apartamentul de langa mine a fost spart de hoti ziele trecute, cand m-am trezit imi zice tata, n-ai auzit nimic, o fost politia aici i-au spart usa..., eu imi savurez ceaiul;
spune-ai mai sus ca e un ring si nu un loc de joaca - asta depinde numai si numai de tine, este creatia ta!
Oamenii au toti rautate, asta e natura lor, de fapt a animalelor. Ne invartim in cerc. Viata e un ring, asa a facut-o natura, ca cel mai adaptabil sa supravietuiasca, astfel cand e vorba de putere, cel puternic sa ramana, cand e vorba de inteligenta, cel inteligent sa ramana, la urma urmei, e fiecare pentru el, unii ajung la un anumit nivel unde viata nu conteaza asa mult, ei sunt exceptia de la regula.
Nici vorba, cel mai puternic n-are nici o putere daca nu e sustinut, ce-l mai inteligent n-are ce sa faca de unul singur; puterea de care vorbesti tu vine din aprecierea celor din jurul sau; nu suntem facuti sa stam singuri, si nu avem cum, chiar daca fizic nu suntem apropiati, la un nivel suntem conectati.
spui ca toti au rautate, arata-mi ce rautate ai tu, arata-mi mie! te provoc!